Mentalitet

• Začetnik teme Začetnik teme Gerda
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Cudno ali istinito, izgleda da je retko ko shvatio sta sam zapravo htela da kazem(cast izuzetcima, necu da ih imenujem, sami ce se prepoznati) i to jeste pravi problem ,nedostatak emocionalne inteligencije, ili je mozda u pitanju masovna nezainteresovanost,nepazljivost...
Ja odbijam da verujem da ljudi vremenom prihvate zlo kao merilo vrednosti.
Nisu u pitanju psovke one su postale deo svakodnevnice cesto ih i ne primetim, u pitanju je slika koju nosi tezina jedne proste recenice tj. ono sto je Borac lepo rekla --cela mala ljudska drama sadrzana je u toj nazovi recenici--
Da li je mozda jos neko, nekad u nekoj obicnoj recenici prepoznao ceo roman ili u crti na papiru portret necijeg zivota ?

Svi su shvatili. Jednostavno je zakljuciti kako dozivljavas ta dva zivota, iz te recenice, koju muz, pretpostavljam, upucuje zeni. Pogotovo sto je bila pijacna atmosfera. Slika zivota nikad nije u recenici. To je tvoj dozivljaj njihovog odnosa, i tvoja slika celog zivota to dvoje ljudi.

Cudno ali istinito, izgleda da je retko ko shvatio sta sam zapravo htela da kazem(cast izuzetcima, necu da ih imenujem, sami ce se prepoznati) i to jeste pravi problem ,nedostatak emocionalne inteligencije, ili je mozda u pitanju masovna nezainteresovanost,nepazljivost...
Ja odbijam da verujem da ljudi vremenom prihvate zlo kao merilo vrednosti.
Nisu u pitanju psovke one su postale deo svakodnevnice cesto ih i ne primetim, u pitanju je slika koju nosi tezina jedne proste recenice tj. ono sto je Borac lepo rekla --cela mala ljudska drama sadrzana je u toj nazovi recenici--
Da li je mozda jos neko, nekad u nekoj obicnoj recenici prepoznao ceo roman ili u crti na papiru portret necijeg zivota ?

Опет имаш проблем са одбијањем да видиш стваран свет око себе.
Тежак проблем. :D

Отвори очи Барбара. Нико нема користи од тога што жмуриш. Понајмање ти....

Препознала си у речиеници драму. И? Приписала је ''пијачној атмосфери''... ''простим и необразованим људима''... бљак... то је све далеко од тебе... ма више на пијацу у животу не мораш да одеш...

Хајде мало да порадим на сопственом маркетингу. Када већ нико други неће да ме хвали. :mrgreen:

Ја не препознајем драме у реченицама, али видим насиље око себе... и реагујем...

Брачни пар који је малтретирао своју децу, пријавила сам полицији. Сви су рекли да сам луда и да ћу имати проблема... али ето немам...
Сада ти родитељи држе децу за руке и шетају по парку. :D Више нико не чује галаму из њиховог стана.

Пријатељицу сам одвела лекару када је дечко претукао. Убедила сам је и да га пријави полицији. Сада је судски поступак у току, а она срећна са другим човеком.

Ма мора да има још нешто, али да не претерујем...:roll:

Ето... нигде драме...:D

@Kojica

Ne Kojice, nemam taj problem ali ono sto vidim a ne mogu da promenim mene muci i proganja...
Iz tog razloga je i nikla ova tema te noci .
Sto se tice pomoci zenama ili deci kad su neki monstrumi u ulozi oceva ili muzeva(ili obrnuto) i ja sam od onih koji to prijavljuju i koji se gade od bilo koje vrste nasilja...mada iskreno mislim da je mentalno zlostavljanje, koje je veoma rasprostranjeno na ovim nasim prostorima,mnogo opasnija stvar...

Svi su shvatili. Jednostavno je zakljuciti kako dozivljavas ta dva zivota, iz te recenice, koju muz, pretpostavljam, upucuje zeni. Pogotovo sto je bila pijacna atmosfera. Slika zivota nikad nije u recenici. To je tvoj dozivljaj njihovog odnosa, i tvoja slika celog zivota to dvoje ljudi.

Procitala sam tvoj predhodni post ,jasno mi je sta si htela reci i sa kojim tonom...;)
Sto se tice toga da prava slika zivota nikad nije u recenici , slazem se...ali je kakav, takav putokaz ka stvaranju slike i misljenja o nekome .:)

@Kojica

Ne Kojice, nemam taj problem ali ono sto vidim a ne mogu da promenim mene muci i proganja...
Sto se tice pomoci zenama ili deci kad su neki monstrumi u ulozi oceva ili muzeva(ili obrnuto) i ja sam od onih koji to prijavljuju i koji se gade od bilo koje vrste nasilja...mada iskreno mislim da je mentalno zlostavljanje, koje je veoma rasprostranjeno na ovim nasim prostorima,mnogo opasnija stvar...

Можеш да злостављаш само онога ко ти то дозволи :)

@Kojica

a... pa...to je bar "globalni fenomen"...

prvo ...nevaspitano je prislooškivati toođe telefonske razgovore..i ko stvarno ima vremena da obraća pažnju na to šta ljoodi govore preko telefona na ulici...........sigoorno je žešće zaloodan......i još o tome razmišlja i napravi čitavu špansku seriju.....na osnovu 3 izgovorene rečenice sloočajnog prolaznika...

Ја колико сам приметио из текста, лик се драо, а ту не треба много прислушкивања... :)

Опет - рекао у телефон - рекао у лице... има ли неке веће разлике? :)

ima...ne tiče te se...sasvim drookčije bi izgledala sitooacija da si prisootvovao nasilju na ulici, nad ženom, detetom...nemoćnim...tad bi tvoja obaveza bila da u najmanju rooku okreneš 92.....ne veroojem da bi 2% ljoodi reagovalo.....čak ni .....stani čoveče, šta to radiš...samo bi prošli..

prvo ...nevaspitano je prislooškivati toođe telefonske razgovore..i ko stvarno ima vremena da obraća pažnju na to šta ljoodi govore preko telefona na ulici...........sigoorno je žešće zaloodan......i još o tome razmišlja i napravi čitavu špansku seriju.....na osnovu 3 izgovorene rečenice sloočajnog prolaznika...

Na ovo ti je Snaga lepo odgovorio.

ima...ne tiče te se...sasvim drookčije bi izgledala sitooacija da si prisootvovao nasilju na ulici, nad ženom, detetom...nemoćnim...tad bi tvoja obaveza bila da u najmanju rooku okreneš 92.....ne veroojem da bi 2% ljoodi reagovalo.....čak ni .....stani čoveče, šta to radiš...samo bi prosli...

Sto se ovog tvog posta tice zar ne mislis da je bas u tome i poenta , negde prespajas u pristupu pa zaobilazis pravi problem...:D

ima...ne tiče te se...sasvim drookčije bi izgledala sitooacija da si prisootvovao nasilju na ulici, nad ženom, detetom...nemoćnim...tad bi tvoja obaveza bila da u najmanju rooku okreneš 92.....ne veroojem da bi 2% ljoodi reagovalo.....čak ni .....stani čoveče, šta to radiš...samo bi prošli..

Много ми чудно а пре свега познато реагујеш, без разлога... вероватно си и ти један од оних о којима овде причамо...

snaga volje...to jeftino podmetanje iz vrtića...."aha, mora da si ti takav"....... metoda projekcije ne važi.....to ti nekom droogom.....pretpostavljam da si onaj koji ne bi nikome pomogao a treba mu pomoć...na toj istoj ulici....ali zato vešto konstooiše priče kada mu je doope bezbedno, iza monitora može svakome da kaže bilo šta...vrlo hrabar lik.....

ja sam od onih koji ne zamišljaju sagovornika preko telefona nepoznate osobe na ulici.....osećao bih se iščašeno da obraćam na to pažnju i zamišljam...sa kim on to priča....

barbika...u čemu je poenta??..sloošati razgovor koji te se ne tiče i objektivno proožiti pomoć ugroženom su dve stvari...otkood ti znaš uoopšte o čemu su ljoodi razgovarali...samo si kontroisala priču na osnovu dve nabacane psovke i tri nepovezane rečenice....

snaga volje...to jeftino podmetanje iz vrtića...."aha, mora da si ti takav"....... metoda projekcije ne važi.....to ti nekom droogom.....pretpostavljam da si onaj koji ne bi nikome pomogao a treba mu pomoć...na toj istoj ulici....ali zato vešto konstooiše priče kada mu je doope bezbedno, iza monitora može svakome da kaže bilo šta...vrlo hrabar lik.....

ja sam od onih koji ne zamišljaju sagovornika preko telefona nepoznate osobe na ulici.....osećao bih se iščašeno da obraćam na to pažnju i zamišljam...sa kim on to priča....

Види овако... прво, твоји недвосмислени коментари типа "непристојно је прислушкивати лика који се дере у мобилни на сред улице" и "не тиче те се" ми не дају много простора за извлачење могућег закључка... волео бих да грешим, ал' опет твоја ствар.

Друго, ми овде причамо о једном феномену и менталитету... баци акценат на причамо... дакле сви смо безбедни иза монитора, не само ја... крајње је безобразна твоја инсинуација упућена у мом правцу... као и све прозивке на рачун туђе (не)храбрости преко интернета... зато ја нећу одговарати на ове прозивке о moodima и спуштати се на твој ниво...

И треће - поента приче - није битно с ким је причао, него начин на који је причао.

Comprendre?

pa nije to uopste blesavo......
slicne situacije imas kojekude......eto, danas otvaram karton u medicini rada....i
lik na salteru: ocu da mi neko prepise lekove
salterka: doktori vise ne rade pre podne, rade po podne, moracete da sacekate ili da pitate doktorku Tu i TU da li moze da vas primi
lik: (dere se) KOGA BRE DA PITAM?
salterka: (ponavlja) Doktorku Tu i TU, soba ta i ta
lik: (dere se) NECU NIKOG DA PITAM, TREBA NEKO DA MI PREPISE LEKOVE, ZAKAZITE ME!
salterka: doktori vise ne rade pre podne, ako hocete da zakazemo, moracete da sacekate po podne
lik: NECU JA NISTA DA CEKAM, IDEM OD VRATA DO VRATA, PA VI ZOVITE MILICU, ***** VAM MATERINA

e......
poenta je da se takav razgovor ne prisluskuje :)

@snaga volje....naravno da sam nedvosmislen.....tako to treba da boode kada ljoodi diskootooju....da, mislim da je besmisleno konstroisati priče ...a na tvoj pokošaj ocene karakterizacije koji si meni upootio sam ti govorio kako ja zaista vidim nekog ko ocenjuje drooge ...a ne poznje ih...to rade samo ljigavci...i stojim pri tom stavu..................

možemo da razgovaramo o pristojnom ponašanju na ulici.....to bi onda ukljoočilo i da pomenemo da je nepristojno vikati i psovati kad se razgovara telefonom.....ali, donositi na osnovu tog, izdvojenog sloočaja ocenu mentaliteta je besmisleno....pre svega je površno....a konstrooisanje priče o tome da je osoba sagovornik nepoznate osobe preko telefona i mentalno zlostavljana je paranoično.....

get a life!....

Back