Menstruacija na moru

Pozdrav svima.
Evo preziveh i ovo letovanje.Hvala bogu sve je na kraju super ispalo.Samo sam prvog dana na moru imala i to vrlo malo,gotovo neprimetno.Tako da sam odlucila da se i tog dana kupam,ali ne puno.Usla sam 2 puta u vodu i posle svakog sam odlazila u apartman da se presvucem i stavim uloske.Drugog dana nisam stavljala uloske i normalno sam se kupala do kraja letovanja.

Pozdrav svima.
Evo preziveh i ovo letovanje.Hvala bogu sve je na kraju super ispalo.Samo sam prvog dana na moru imala i to vrlo malo,gotovo neprimetno.Tako da sam odlucila da se i tog dana kupam,ali ne puno.Usla sam 2 puta u vodu i posle svakog sam odlazila u apartman da se presvucem i stavim uloske.Drugog dana nisam stavljala uloske i normalno sam se kupala do kraja letovanja.
sweet:cmok:

u kakvom sam ja neznanju ziveo...pivce brate napaceni...
sva sreca...uvek se nadje neko pametan, ochi da mi otvori...

ako ikada dobijem...na moru...ja u vodu ulazim...pod obavezno... :lol:

nego, jel to i s prolivom ista pricha??ili se on ne rachuna?? :hahaha:

malo logike i caskom vidis da devojka ne prica gluposti..
temperatura vode, ako su tropska mora je 29C..ako je mediteran, jadran..23 - 25C..
temperatura tela je 36C i nesto..
ulazak u vodu koja ima nizu temp za deset stepeni od telesne dovodi su skupljanja krvnih sudova..pa i matericnih..
skupljanje izaziva priveremen prestank krvarenja..
izlazak na plazu na 40C opet dovodi do sirenja i krvarenja..
cista fizika ;) nista nije netacno rekla..

a seronja uvek ostane seronja..i u vodi i na suvom :mrgreen:

jel znash ti koja temperaturna razlika je potrebna, da bi se zaustavilo krvarenje tolikim skupljanjem krvnih sudova?? ;)

mislim, po toj logici...i guzne ganglije ce se skupiti... :hahaha:

:rotf::rotf::rotf:

Nije samo do razlike u temperaturi, nego je valjda i bitan faktor vreme tj. koliko dugo treba da bi se taj proces pokrenuo. Sumnjam da to ide u fazonu "udjes u vodu i sve se skupilo vec". Mislim... :roll:

jel znas ti koliko je 10C manje?
veruj, sasvim dovoljno da krvarenje privremeno stane..
i da li znas kako funkcionise dinamika krvarenja kod ciklusa?

probaj, eksperimenta radi...da se rasechesh na jadranu...udji u vodu...i vidi koliko vremena je potrebno da krvarenje prestane...
e da...voda u jadranu je zadnjih par dana neshto hladnija...a bila je merena i temp. od 28-29 stepeni...ove godine...pre samo 10-ak dana... ;)

probaj, eksperimenta radi...da se rasechesh na jadranu...udji u vodu...i vidi koliko vremena je potrebno da krvarenje prestane...
e da...voda u jadranu je zadnjih par dana neshto hladnija...a bila je merena i temp. od 28-29 stepeni...ove godine...pre samo 10-ak dana... ;)

znam..sad je jedva dvadesetak..
razlicita krvarenja su u pitanju..ne mozes da poredis otvorenu ranu i menstrualno krvarenje..
mada ce i rana na ruci vrlo brzo da prestane da krvari..
jedino sto ce da zaraste tek mesec dana posto prestanes da je kvasis u moru..
zbog soli naravno, ne hladne vode ;)

Back