Мењање садржаја поруке

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

kojekude2022

Domaćin
Poruka
3.694
Свака порука је једна целина коју је одређени члан објавио. По мом мишљењу, кориговање поруке на било који начин угрожава слободу изражавања, приватност члана и право на сопствени идентитет.
Питам себе и све вас, како је могуће да поједини модератори не схватају колико је, најблаже речено, некоректно мењати поруку члана?
Порука може да се обрише или премести, али ни под којим условима не може да се мења, зар не? Или је то овде ок, само ја не разумем?

Čekajte. Hoćete da mi kažete da neko može da stavi u moj komentar, pod mojim imenom, nešto što ja nisam napisala? Izmeni u mom komentaru nešto što sam napisala? I to ostane pod mojim imenom?
Ne. Pod izmeniti se misli da se obriše deo komentara koji je na neki način neprihvatljiv (recimo bespotrebna psovka).

Не може, није у АПР-у, зато сам ставио ауторска!
И шта сад, то је дозвољено по правилнику?
Сем тога, не знаш руски тако да не разумем шта хоћеш?
Dakle otvorio si temu na osnovu tudjeg teksta i napisao da je autorska, pri tome nemaš validan link. Tema ide pod ključ.

Због чега се не обрише читава порука? Да ли се зезаш, или ставрно не разумеш да тиме потенцијално мењаш контекст нечије поруке?
Да ли разумеш колико је некоима важно да то што су написали буде само њихово? Ево, колегиница @Susan Sto Helit је благо речено шокирана.
И ја сам био кад сам то први пут уочио пре пар месеци, али је тада било битнијих ствари за расправити.
Ja uopšte nisam imala pojma da modovi mogu da MENJAJU komentare, a na forumu sam sto godina. Znala sam da se brišu, i to je ok, sama sam stoput tražila. Ali da mi neko MENJA komentar?? Prvi put to čujem budibogsnama.

Због чега се не обрише читава порука? Да ли се зезаш, или ставрно не разумеш да тиме потенцијално мењаш контекст нечије поруке?
Да ли разумеш колико је некоима важно да то што су написали буде само њихово? Ево, колегиница @Susan Sto Helit је благо речено шокирана.
И ја сам био кад сам то први пут уочио пре пар месеци, али је тада било битнијих ствари за расправити.
Neko može da napiše 5000 karaktera validnog komentara i da ubaci samo jednu neprihvatljivu reč. Nije logično da se zbog tge jedne reči bruiše ceo komentar

Dakle otvorio si temu na osnovu tudjeg teksta i napisao da je autorska, pri tome nemaš validan link. Tema ide pod ključ.
Јес, како смо изричити. Има реалних информација које ни један медиј са списка АПР (којег нема на линку, иначе) не објави.
Члан отвори тему на вест од пре годину дана и ником ништа, сви се праве мртви.

Свака порука је једна целина коју је одређени члан објавио. По мом мишљењу, кориговање поруке на било који начин угрожава слободу изражавања, приватност члана и право на сопствени идентитет.
Питам себе и све вас, како је могуће да поједини модератори не схватају колико је, најблаже речено, некоректно мењати поруку члана?
Порука може да се обрише или премести, али ни под којим условима не може да се мења, зар не? Или је то овде ок, само ја не разумем?
Ako je poruka u vecini sadrzaja korektna a sadrzi uvredu ili slicno, korektnije je da se obrise problematican deo nego cela poruka, pogotovo ako je vazna za temu. Uostalom, potrudis se da pises bez uvreda i svaka poruka ti ostane u izvornom obliku :)

Јес, како смо изричити. Има реалних информација које ни један медиј са списка АПР (којег нема на линку, иначе) не објави.
Koja je tema otvorena na osnovu teksta od pre godinu dana i opstala? Takve ključam redovno.

Ne nerviraj se.

ooooo.gif

Jel ti razumeš šta je autorska tema?

Bez tudjih tekstova, mora biti tvoj tekst, analiza, mišljenje.
Да би се нешто анализирало, мора се читати, наводити, писати.
И управо сам то и урадио. Окачио сам слику наслова са руског извора, где је наслов преведен у реч.
Анализирао сам исти и окачи на фиорум.
И шта сад хоћеш, јел опет да ми глумиш силу, као много пута до сада?

Ako je poruka u vecini sadrzaja korektna a sadrzi uvredu ili slicno, korektnije je da se obrise problematican deo nego cela poruka, pogotovo ako je vazna za temu. Uostalom, potrudis se da pises bez uvreda i svaka poruka ti ostane u izvornom obliku :)
Коректније према коме?
Не остане свака без увреда у изворном облику - размисли о проблематици, не хипотетиши.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back