Menja se čuveni beogradski krug dvojke

Џорџи

Srebrna tastatura
Poruka
235.509
Jedan od simbola Beograda - tramvajska linija broj dva, koja postoji skoro devet decenija, uskoro će biti izmenjena, a krug dvojke će oivičavati još uže jezgro.
90708910055eff45a96036249008354_w640.jpg

Stanovnici “u krugu dvojke” uvek su bili ponosni na činjenicu da žive u najužem gradskom jezgru, koji oivičava upravo ova tramvajska linija.
"Dvojka", naime, prema najavama nadležnih, neće ići do Vukovog spomenika, već će se okretati kod Pravnog fakulteta.

Stručnjaci sa Saobraćajnog fakulteta su u saradnji sa čelnicima grada Beograda projektovali novu mrežu linija javnog prevoza, a prema tom planu, mnoge tramvajske i autobuske trase biće izmenjene. Neće, kako je jutros javio RTS, biti izuzeta ni jedna od najstarijih linija u Beogradu - čuvena "dvojka".v

Iako nije najstarija linija u prestonici, "dvojka" je svakako najpoznatija. Kako je prevezla stotine hiljada putnika, tokom jednog veka ona je ucrtala i kružnu putanju u istoriju grada, dajući centru nezvanično ime "krug dvojke". Svaka izmena znači i privikavanje na novi krug.

Cilj je poboljšanje usluge, objašnjavaju na Saobraćajnom fakultetu. Da "dvojka" treba da se skrati pokazali su im rezultati iz oktobra i novembra prošle godine, kada su i sproveli veliko istraživanje i brojanje putniika.
124040291755eff45ba5a65101789340_w640.jpg

"Praktično, kičma sistema je zadržana, ali mi smo unapredili liniju dva jer je ispoljila određene bolesti u funkcionisanju. Ne može 1924. godine biti isti režim rada kao i 2015. mnogo se toga promenilo u ovih 100 godina. Linija broj dva ima jedan osnovni problem - protok putnika koji zahteva liniju broj dva naglo opada u zoni Vukovog spomenika i Bulevara", objašnjava Slaven Tica, prodekan za naučno-istraživački rad na Saobraćajnom fakultetu.

Kako su izmene u javnom prevozu planirane u tri faze narednih godina, sličnu ili istu sudbinu kao i dvojka doživeće i druge linije. Nijedna putanja neće ostati bez prevoza, poručuju oni koji kroje gradske linije.

"Mi smo na osnovu onoga što je činjenično stanje u sistemu sa nekim malim prognozama u petogodišnjem periodu, projektovali novu mrežu linija. One neće biti tektonski poremećaj, ali će na zadovoljstvo građana biti usaglašena sa njihovim željama, sa njihovim relalnim potrebama. To je sa jedne strane, a sa druge strane izvršiće optimizaciju resursa koju grad ulaže u organizaciju transporta putnika"

ccc

Ma zaebava Tica, a njega vise interesuje trola 28 i 40, to mu vozi do stana...ili 14 do radnog mesta...

Dvojka je prava samo ako vozi onako kako vozi, to svi znaju, cak i to sto presedaju sa njom kod Vuka...pa onda ide prazna dve stanice do finansijske inspekcije.
Lose su brojali da to ne utice na kvalitet prevoza...

Ali dvojka je i primer neceg drugacijeg, sto se vec izgubilo u BG...

Probajte da sa gitarom ili sintisajzerom dodjete na kalemegdan i svirate sa drustvom na malom Tasu ili bilo gde.
Odmah policija i odmah cuvari i odmah kupi prnje i jos kazna pride ako padne, crnjak..
Sve je zamisljeno idealno za majke koje kupuju parizer i majonez deci, deca igraju igrice na kompu, ocevi vode vikendima sve na provod u trzne centre i to je to...

Hoces da sviras , plati termin u nekom studiju pa sviraj...ne mozes cak ni u kafani da sviras sa drustvom, ne, ne....bices ljubazno zamoljen da ne privlacis paznju, kvaris stimung kafane, kafica i da se udaljis...

Ostaje ti prosnja, a to nije smisao, da se zavuces u kucu ili da preskaces ogradu skoslog dvorista i rizikujes i tamo da te privode ako te uhvate...

Totalna ilegala kreativnosti....

auu nisu računali uticaj ove odluke na tržište nekretnina

Haha, sad oni potomci šumara koji su 1945. maznuli stan u krugu dvojke, ima bre od sramote da se samozapale u Cvećari jer su ostali van kruga dvojke.
Pa jesu li se zato "borili" na malim i velikim ekranima i trošili dlanove na partijskim sastancima ?? :rida:

Posebno na Milogorce treba obratiti pažnju jer nije isključeno da pokušaju atentat na gradonačelnika !

PS - ne volim kad se narušava tradicija, mogli su "dvojku" da ostave gde jeste jer je toliko dugo trajala

Pa sta ispada iz kruga, ispadaju ETF, TEhnoloski masinski, Biblioteke, Pravni, i ukupno 4 zgrade ...
Nego je drugi problem skracivanja, a i prednost...
Problem je sto presedanja za stanicu sad po novom moras da hvatas na ostvcima koja su gola kod pravnog, a to gola je prilicno zaebano kad je kisa, pa te kvase i sa prednje i sa zadnje strane...pa prelaz ulice, pa mali prostor...
A prednost je kad pukne skretnica kod Vuka, dvojka funkcionise, a ostali moraju na Ustanicku...

Dvojka je bila odlicna za presedanja, a Beogradska ulica i nije bas zgodna za presedanja...

- - - - - - - - - -

Gde su? Mene ne interesuje. Moj stan je posteno kupljen. Ne zivim par godina u njemu, ali je tamo. I moj. Kad budete imali stan tamo, javite se.

Brate koja elitna seljanka.....

- - - - - - - - - -

Nisam mogao da se uzdrzim da ne izrazim verovatno opste misljenje ....Izvinjavam se, ali kao da je prizivala...

Pa sta ispada iz kruga, ispadaju ETF, TEhnoloski masinski, Biblioteke, Pravni, i ukupno 4 zgrade ...
Nego je drugi problem skracivanja, a i prednost...
Problem je sto presedanja za stanicu sad po novom moras da hvatas na ostvcima koja su gola kod pravnog, a to gola je prilicno zaebano kad je kisa, pa te kvase i sa prednje i sa zadnje strane...pa prelaz ulice, pa mali prostor...
A prednost je kad pukne skretnica kod Vuka, dvojka funkcionise, a ostali moraju na Ustanicku...

Dvojka je bila odlicna za presedanja, a Beogradska ulica i nije bas zgodna za presedanja...

- - - - - - - - - -

Brate koja elitna seljanka.....

- - - - - - - - - -

Nisam mogao da se uzdrzim da ne izrazim verovatno opste misljenje ....Izvinjavam se, ali kao da je prizivala...

Nema veze. Ne obracam ja paznju na to sto ti pises. Ja imam stan u centru, a ko zna u kom cumezu ti zivis.

Back