Zeleni venac - asfalt u začaranom krugu radova

Soradze

Elita
Moderator
Poruka
20.954
Beogradski Zeleni venac ponovo je na meti građevinskih radova - iako su pre samo mesec dana završeni,
ponovljeno „redovno održavanje“ obeležava njegovu sudbinu.

Radovi na autobuskom stajalištu prema Novom Beogradu počeli su u nedelju, 15. juna i nastavljaju se u
ponedeljak, dok nadležni u Sekretarijatu za javni prevoz ističu da se radi o standardnoj proceduri u
Brankovoj ulici.

Zanimljivo, ovaj termin radova dolazi neposredno nakon što su društvene mreže preplavljene fotografijama
Damira Okanovića iz Komiteta za bezbednost saobraćaja, na kojima se vidi ozbiljno oštećenje kolovoza
na ovom autobuskom stajalištu.

Sve se dešava na istom delu grada koji je, prema izjavi gradonačelnika Aleksandra Šapića, prošlog meseca
skoro u potpunosti sređen.

Zeleni venac se opet našao u začaranom krugu obnavljanja, gde svaka popravka donosi novo pitanje: koliko
će trajati pre nego što ponovo bude potrebna?

Jer, ako asfalt već sada traži popravku posle samo mesec dana, ostaje dilema - koliko će dugo trajati obećani
kvalitet?

Beograd, grad koji se neprestano popravlja, uvek je u igri iznova postavljenih radnih zona.
Svi čekaju kraj, ali možda je kraj samo početak nove rekonstrukcije.

Screenshot_34.png

Sve to ima svoje...logika naroda je najbitnija...
Ne znam kako vam to nije vidljivo , ja sam stalno pod nasiljem, pa naucis
Vidis zadovoljava ih to da renoviranje traje po ceo dan 6 meseci , a ne 3 vikenda nocu za isti posao i onda im SNS to i pruzi...i hvala na sva usta..
Prica se renovirali ovo ono , prave non stop puteve, i tu ima svrhe ono sto ukinu svo zelenilo u BG jer onda ljudi pocnu da tumace nije zelenilo nego je ili beton skupo, ili asfalt, putevi i onda umesto blata na 1 kvm , ti stavis asfalt pa mirise kad uzegne i podseti na svete izgradjene puteve a kosta sitno taj 1 kvm asfalta u centru BG umesto travice...

Naivknes brzo da je resenje za narod bolje ako odvojis ulaze u slaviju po 200m , i vise, jer ne mogu da se dosete dobrog resenja nego svaka promena donosi jos sporiji saobracaj i onda se oteraju pesaci sto dalje...
Naravno javi se jedan arhitekta koji vidi problem ali ne ovo u saobracaju , to je van njegove sffere genijalnosti i sagledavanja, nego vidi da bi dobro bilo estetski da priblizi te oterane ljude i napravi dvonivojski trg, dole pesaci , kao sto je kod albanije, ali zamisli taj podzemni ceo grad je sad zatvoren ili urusen, vise i ne znam, poslednji put je bilo dole poslovnih prostora ali je javni WC bio slabo odrzavan, seljanija u Srbiji pa sta ce Beogradu WC ....ko jos ide u WC...

I tako je palata Albanija podzemni prolaz ili unisten, ili skrajnut, ja stvarno ne znam trenutno stanje...
Ali MMA liga balkana je tako profitabilna i tako dobro organizovana, da je milina za raju da gleda to kidanje protivvnika do pred smrt...
A verovali ili ne, nekad priucen gradjanin , poreklom sa sela , iz SFRJ , kad dodje u godine od 80 , ponovo postaje poprilicno seljober, praziluk, tj prosto ga ne mozes prepoznati , ne lici na svoje roditelje, ne lici na ponasanje iz onog svog detinjskog doba, sto bi ocekivao po psihologiji , nego lici na neku mesavinu starlete i demencije...
Mozda ste imali iskustvo odete u park i slusate penzose kako rade analizu zadruge u duboko moralnom smislu , nigde ni m od morala, nego racionalizacija svih postupaka na neki novi totalno sebican nacin, ali posto svi tako to vide onda je to zajednicki nacin i nije po njihovoj definiciji sebicno..
Nesebicno je ako se svi isto ponasaju , eto i to je jedna nova Srpska definicija nesebicnosti...ima ih puno takvih novih definicija...

Poslednja izmena:
Treba i sledeca generacija lopova da radi isto..

Meni je nejasno sledece, npr kako moji roditelji i roditelji nekih mojih poznanika podrzavaju lopovski rezim u Srbiji i taj mentalitet lopovluka, i kad pricam sa njima, tu ispadaju neke jako cudne stvari , ljubav prema mediokritetima, ljubav prema narodu , tako da mi je jasno kad neko kaze da su SNS patriote, a da su studenti izdajnici patriotizma, meni je jasno odakle to razmisljanje, narocito ako su matori ljudi , jer sam slusao to kod svojih kao neku isprekidanu logiku , ne znam kako je nastala, ali recimo od komsiluka i TV i vrlo fino i ugodno je ususkana, nije uopste demagogija nego sve cista emocija...

A sloboda je sloboda hoce mi se, idealno za pogubljene i rastrzane,neorganizovan, kad se setim........a ne sloboda daj da nesto mogu da uradim, da mislim ili da organizujem, eeeeej, to je zabranjeno , organizovati bilo sta sto nije tvoj biznis na kojem ces ali pazi ovo , da ODERES musterije dok ce oni da skice i vriste ali ce biti zadovoljni kad plate to dranje...
Tad je dozvoljeno da ti nesto organizujes, samo ako je to tvoj biznis, i deres na tome...i jos bolje ako im bacis neki oportunisticki dil, kao 10 posto po jos jednoj ovci koju dovedete...tako nahuskas matorce da ti dovuku sve svoje poznanike naravno ovce , i ako ih je 10 , taj prvi dobija sve dzabe, a svi sretni kao ovce...

Drugacija organizacija u smislu za dobrobit nekoga, e eeee onda si izdajnik, neko te placa iz inostranstva..

Back