Meningitis u Crnoj Gori

ne znam zasto je bas resila da dokaze kako nisam u pravu :???:
kad to procita valjda ce joj biti jasno sta sam htela da postignem :lol: valjda ?
-- u istoj kuci sa nama bile su dve devojke sa Karaburme . to nije za opisivanje :lol:
dosle po boju , izgorele, zavrsile sa opekotinama , ma ludilo :cool: tek smo poceli uzivati u odmoru kad su otisle.
verujem da i one sada negde pricaju "svoju" pricu :lol:

Mi odosmo na Zlatibor :)
Nećemo umreti jedne godine bez mora...

Samo nešto da kažem - slažem se da su crnogorci svakakvi, i neljubazni; ali ja to zanemarim
Ali to što nema vode, a i kad je ima ne sme da se pije to ne mogu da zanemarim. A činjenica jeste

Evo ovako: meningitis, virusni, nije uopste redak u letnjim mesecima, secam se da se kao klinci svako malo nismo smeli kupati na Strandu. Na moru su visoke temperature, mnogo ljudi, guzve na plazama i s tim u vezi nizi stepen higijene. Dete koje je umrlo u Kotoru imalo je bakterijski meningitis, a mislim da se trenutno vakcinacija dece protiv ove vrste mening. vrsi pre navrsene godine. Ako se plasis virusa, bolje je da ne ides na more, jer je zbog, kao sto rekoh, velikog br. ljudi veca mogucnost da ga dobijes, pa makar to bio i obicni stomacni. Ima ga svugde, nisi zasticen ni u Turskoj, Bugarskoj, Grckoj i ostalim morskim drzavama, kod njih ne citas ni novine nit gledas lokalnu TV pa ne mozes da znas sve.
I inace, dete mlađe od 3 godine moze da letuje i na planini i na selu, zdravije je i bolje, roditelji idu na more vise zbog sebe... Kad imas malo dete biraj jun ili septembar, to je neko pravilo, i hotel sa hotelskom plazom kakvih je puna Boka...
Crna Gora je lepa, ima lepo more i kombinaciju planine, mora i biljaka koje daju poseban miris. Daleko od toga da je sjajno, ali nije ni toliko crno kako se prikazuje.
A na kraju, Novosadjanke i Beogradjanke su lepe i prefinjene, ljubazne i obrazovane, Crnogorke su grube i nepristupacne, ali nema im ravnih po izgledu.
Sto se tice njihovih frajera, mozemo samo da zavidimo. Onako visoki i dobro gradjeni...:heart:

Juce se vratih iz CG, katastrofa kao i uvek... jedino sto smo imali vode non-stop(to je *** privilegija u 21-om veku:roll:)...
Mase je upola manje nego prosle godine... plaze poluprazne... samo uvece bude puno setaliste...
Cene paprene...(2 lezaljke i suncobran 10E!!!!) usluga uzas... kao sto je neko napisao, uvek se bojim da ce me kasirka, konobar, frizerka odvaliti od batina ako ih nesto upitam...
Gradi se na milion mesta i za par godina ce stvarno biti prelepo... "mondensko" mesto...
A putevi su im zaista dobri, to je jedino sto su bas sredili i sto nas je prijatno iznenadilo...
Inace pokupila sam izgleda neki virus, vec 3 dana me stomak ubija sta god da pojedem... a i jajnik me boli...
Sve u svemu, ja tamo ne bi letovala, al' posto se bas puno ne pitam, prihvatam ...

I ja sam sa porodicom bila u CG! I nekoliko dana pred polazak, htela da otkažem put zbog meningitisa, ali sam se čula sa prijateljicama koje su već letovale i shvatila da je to čista propaganda!
I drago mi je što smo bili!
Klinac je uživao, plaža i voda najčistiji na njihovoj obali! Smeštaj 100 m od plaže! Sami smo spremali hranu, tako da smo izbegli viruse i sve ono što dolazi sa zajedničkom menzom!
Ma, bilo je super!!!:super:

Back