Memorije i sumrak PC-tehnologije?

fosilvaso

Buduća legenda
Poruka
39.135
FF mi ždere previše memorije i trebam je 'pojačati'. U trgovinama više nema po principu 'plati i nosi' nego treba naručiti i platiti poštarinu za najpovoljnije module. Na oglasima vidim drže cene za korištene kao i u trgovini za nove: Računaju da ti je jeftinije ako sam dođeš po to, nema poštarine jednake polovini cene modula.
Onda odem pogledati šta imaju kinezi, i ono pafff: Ovi moduli su samo za AMD ploče, oni drugi samo za Intel, za treće se ništa ne navodi itd... Koji KLINAC to izvode? Shebali ih Huavej, Ipod, Ipad i ostali pa se sada koprcaju?

^^ Ja totalno ne kontam o cemu ti pricas druze..? Osim o cenama eventualno...Ups cak I tu gresis-ako na KP pise"kao novo nekorisceno"-to je NOVO samo prodavac NE SME da stavi NOVO jer onda mora da ti da racun I garanciju...
1.navedi KOJU masinu imas, najbitnije maticnu pl;ocu?
2. KOLIKO ti treba RAMa..?
3. Prvo pogledas QVL listu a onda i partpicker da bi znao KOJU memoriju..?
4. Ako pricamo o Ryzenima-AMD zadnje i predzadnje generacije oni su malo "probirljivi"po pitanju memorije...
5. NIJEDAN memorija se ne pravi "samo"za Intel ili AMD...samo su neke sertifikovane bas za AMD ili Intel...so ne znaci da nece raditi na drugoj platformi..

To su high density čipovi koje ne podržavaju neki stari Intel čipsetovi, nema nikakve veze sa AMD/Intel pričom nego sa generacijom čipseta... a kapiram da prodavac smorio od objašnjavanja pa stavio tako kako je stavio.

Ključ je samo proveriti listu podržane memorije za datu ploču... a da li je unutra procesor AMD, Intel ili VIA, to je potpuno nebitno.

Zašto bi prodavač iz čista mira napisao nešto šta mu smanjuje broj potencijalnih kupaca? Jedan prodavač je čak tražio da mu pošaljem oznaku ploče da proveri kompatibilnost!
Jel kontash ti sta pises>Znaci DA prodavac te je pitao za oznaku PLOCE a ne da li je AMD ili Intel..Jer memorija moze biit ne-kompatibilna sa plocom ali tesko sa prozivodjacem procesora..Isto kao sto graficke kartice, hard diskovi itd rade naOBA! Jer su u pitanju osnovne kompnente..

Tako sam i ja do neki dan mislio, i onda naiđem npr. na ovo:
"Please note:this memory is just for AMD motherboard, it does not fit Intel motherboard or ECC Server..."

https://www.ebay.com/itm/264416632872
pomislio bi da ovi na ebay-u neznaju a u stvari tamo piše samo ono šta je prodavac nalupetao , e isto takvi likovi prodaju i po našim prodavnicama robu u koju se ne razumeju.

Jel kontash ti sta pises>Znaci DA prodavac te je pitao za oznaku PLOCE a ne da li je AMD ili Intel..Jer memorija moze biit ne-kompatibilna sa plocom ali tesko sa prozivodjacem procesora..Isto kao sto graficke kartice, hard diskovi itd rade naOBA! Jer su u pitanju osnovne kompnente..
Za ploču je pitao tek kada sam uplatio, ali je već u oglasu pisalo 'samo za AMD ploču'!!!!

^^ Ja totalno ne kontam o cemu ti pricas druze..? Osim o cenama eventualno...Ups cak I tu gresis-ako na KP pise"kao novo nekorisceno"-to je NOVO samo prodavac NE SME da stavi NOVO jer onda mora da ti da racun I garanciju...
1.navedi KOJU masinu imas, najbitnije maticnu pl;ocu?
2. KOLIKO ti treba RAMa..?
3. Prvo pogledas QVL listu a onda i partpicker da bi znao KOJU memoriju..?
4. Ako pricamo o Ryzenima-AMD zadnje i predzadnje generacije oni su malo "probirljivi"po pitanju memorije...
5. NIJEDAN memorija se ne pravi "samo"za Intel ili AMD...samo su neke sertifikovane bas za AMD ili Intel...so ne znaci da nece raditi na drugoj platformi..

Danas stiglo, nije samo hir trgovca:
DDR2-AMD.JPG

Back