Mek računari

Hehe, rasprave o tome sta je bolje nikada nece biti kraja! Uvek ce biti ne slaganja! Mac je po meni precenjen, jeste da je on savrsen za rad u profesionalnim uslovima tipa autocad, nema bagova kao windows, ne trosi performanse racunara na neke nepotrebne resorse, nema virusa, stabilniji je koliko toliko... Ali glavna mana po meni je cena... Nema teoretske sanse da dam 2000e za neku konfiguraciju na kojoj ne mogu da igram Chicken Invaders, a za iste te pare mogu da kupim server i jedan desktop, windows koliko god da je bagovit sto ne mogu reci za sadasnji W7, sluzi svrsi mase, lak je za upotrebu, ne trebas da poznajes neki programski jezik da bi instalirao neki program ili tako nesto... Sve u svemu, misljenja su razlicita, tako i treba da bude, kad bi svi bili isti bilo sve tako monotono! :P Mada vidim da par vas bas napada Apple, mora im se dati priznanje, prvi su izbacili touch screen telefone, iako nije savrsen bili su prvi u tome, isti slucaj sa ipadom, tako da su stvarno tehnoloski napredniji u odnosu na druge...

Zate li sta kaze Cak noris Mitru Miricu preko telefona?.....kaze mu: ..jesi ti siguran da ti niko nista nemoze?..xe,xe,xe.........nego, da li ste bas sigurni da nema virusa i za Mac Os? Cisto onako pitam?

Hehe, rasprave o tome sta je bolje nikada nece biti kraja! Uvek ce biti ne slaganja! Mac je po meni precenjen, jeste da je on savrsen za rad u profesionalnim uslovima tipa autocad, nema bagova kao windows, ne trosi performanse racunara na neke nepotrebne resorse, nema virusa, stabilniji je koliko toliko... Ali glavna mana po meni je cena... Nema teoretske sanse da dam 2000e za neku konfiguraciju na kojoj ne mogu da igram Chicken Invaders, a za iste te pare mogu da kupim server i jedan desktop, windows koliko god da je bagovit sto ne mogu reci za sadasnji W7, sluzi svrsi mase, lak je za upotrebu, ne trebas da poznajes neki programski jezik da bi instalirao neki program ili tako nesto... Sve u svemu, misljenja su razlicita, tako i treba da bude, kad bi svi bili isti bilo sve tako monotono! :P Mada vidim da par vas bas napada Apple, mora im se dati priznanje, prvi su izbacili touch screen telefone, iako nije savrsen bili su prvi u tome, isti slucaj sa ipadom, tako da su stvarno tehnoloski napredniji u odnosu na druge...

:eek:

A da vidim sta sam pogresio, mislio sam na multitouch! Oni su prvi izbacili multitouch interfejs za telefone i imao je web browser koji je bio daleko bolji od bilo kojeg drugog proizvodjaca!

A da vidim sta sam pogresio, mislio sam na multitouch! Oni su prvi izbacili multitouch interfejs za telefone i imao je web browser koji je bio daleko bolji od bilo kojeg drugog proizvodjaca!

Tu si u pravu mada Android je odavno imao multi touch podršku samo što mu je bila isključena zbog nekih patenta od strane apple-a :)

Uglavnom slažem se sa tvojim postom što se tiče dizajna i stabilnosti sistema konkurencija je daleko od apple-a ali ipak po meni ne vredi dati 4x više para za to :)

Al je ziva tema, svaka tri meseca po jedan post. Nemam nista protiv Mac racunara ali imam protiv Mac fanova, iz nekog svog ubedjenja misle da je Apple izmislio sve iz IT sectora, a kad kazes Apple prvenstveno se misli na Steve Jobsa, kao da je on jedini radniku u Apple kompaniji. Prvo procitati njegovu biografiju koja bas i nije blistava ali nije sad on tema. Naime ovde likovi ladno prodaju lazi tipa, iPhone je prvi tel sa touch screen, Steve Jobs je izmislio kompjuterski mis, pa na dalje... Niti je iPhone prvi tel sa touch screenom, niti je mis Apple izum. Mis je izmisljen jos dok je Steve bio pubertetlija od strane Daglas Engelbartan-a jos davne 1968.

Nokia je ulozila oko 5 milijardi eura u istrazivanje oko primene touch sreen tehnologije na telefonima, izbacila je nekoliko godina pre iPhona prvi T.screen tel, tuzila je Apple zbog kradje, spor je jos uvek aktivan, Nokia nikad nece izaci kao pobednik iz tog spora jer je Apple Americki brend. Apple je cak napravio kontra tuzbu i uspeo je na kratko da iz osvete izdejstvuje ogranicenu prodaju Nokia tel u USA . Takodjer mislim da je glupo uporedjivati mac racunar sa PC racunarom, iz prostog razloga sto PC nije brend jedne firme, to je kao da pokusavate napraviti razliku izmedju Ford auta i Auta. Apple proizvodi mi se ne svidjaju samo iz jednog razloga, a to je sto kod njih ne vazi ona racunica "Koliko para toliko muzike" . Kod njih vazi " lepsi omot, veca cena".

Pre glavnog dela, napomenucu da sam ja fan Apple kompanije i da je to kompanija sa najboljim racunarima, laptopovima, tabletima i telefonima, a da li ce neko da se ljuti zbog toga, ne zanima me.
Znam da fabos kao i drugi pljuvaci po brendu nisu uzeli nijedan Apple proizvod u ruke, pa preporucujem da, ako ne mozete da se suzdrzite od divljih komentara, na pocetku svake recenice napisete "MISLIM DA".
Sada se prebacujem na glavno.
Apple nema ovlascenog prodavca njegovih porizvoda u Srbiji, jer da ima, imao bi i Srbiju na spisku zemalja gde se nalaze njegove prodavnice (uglavnom su tamo sve zemlje osim Srbije).
Zato toplo svima preporucujem (a prvenstveno cu najverovatnije licno tako i da uradim) da kupe onilne na apple sajtu o bilo kom proizvodu da je rec, ili da kupe u inostranstvu jer cete uskoro procitati sta je jedna zena dozivela kupivsi macbook pro u jednoj prodavnici u Beogradu.
Clanak je dug, ali ce vas oduseviti (ako posmatrate sa negativne strane) i uputiti da budete oprezniji kada izdvajate toliki novac.

http://blog.b92.net/text/19632/Zašto treba zaobići iStyle.rs/

Navatao neki virus na Windows pre par godina ,skidao nesto sa torrenta ....MSE ga izolovao u karantinu a ovi iz Microsofta su mi vrsljali po kompjuteru sve dok im nisam dosadio da mi izbrisu to

Back