Mek računari

mozes ti da pricas do prekosutra, i da stavis sve moguce argumente na sto, ali kad neko ne vidi dalje od nosa, opet ce kupiti kantu, jer voli djubre a i jeftinije je, sto da ga neko prevari da ode da kupi hleb u pekari, kad ga ima i u kanti i to jos dzabe...

nemam nista protiv da meka neko kudi ko ga koristi dugo i radi na njemu pa zna koje su mu mane jer svaki sistem ima mane.. ali pausalno davati ocene o necemu... muka mi od toga.

prvi mis izmislio ga jobs.. pljuvali ga i smejali mu se svi pa sad ga svi koristimo
prvi pravi notebok isto
ipod...treba li reci nesto....
prvi touch phone ... svi znamo koja je pljuvacina bila a sad nema normalnog jes no moba da kupis vec svi drndaju ko debili prsticima po jeftinim kopijama koje su bas to, samo jeftine kopije jer je iphone samo jedan
prvi komercijalni tablet prodan u milionima primeraka.... ipad..

mozda je apple samo korporacija koja zaradjuje na sminki i dizajnu zrelim za muzej moderne umetnosti ali kad se ovako pogleda razvoj informaticke industrije sve sto imamo je poteklo od stiva i ekipe... mrzeli ga ili voleli to je istina.

a mekovi su superiorniji u svakom pogledu od pc masina...osim extremnih masina ili radnih stanica specijalno namenjenih odredjenoj svrsi ali to se meri desetinama hiljada evra

Ax što volEm ove savete, od "potkovanih" korisnika, koji se gađaju velikim rečima a iz aviona se vidi da se razumeju kao konji u kantar... DakleM, pošto Macove intenzivno koristim i servisiram od polovine devedesetih pa do dana današnjeg, znam šta pričam. Snow Leopard RADI KAO SAN na svakoj pristojnoj konfiguraciji, evo kod mene je skoro godinu dana instaliran (iz prve) na najobičnijem Core2 E6600 na Asusovoj ploči P5K i sa grafikom GF8800GT.

Dakle, SVE radi savršeno, i instalira se levom nogom. Postoji čak i portabilna instalacija, ko hoće samo da proba.

A vi, "eksperti", recite meni koja je to TAČNO konfiguracija Mac računara koja je toliko superiorna (stavku po stavku, ili tačan model), pa da nastavimo ovu raspravu, u koju ste izgleda greškom upali.

Uostalom, niko nikad nije rekao da je Mac namenjen ljudima koji se razumeju u kompjutere, stoga vam opraštam deo gluposti.

Ax što volEm ove savete, od "potkovanih" korisnika, koji se gađaju velikim rečima a iz aviona se vidi da se razumeju kao konji u kantar... DakleM, pošto Macove intenzivno koristim i servisiram od polovine devedesetih pa do dana današnjeg, znam šta pričam. Snow Leopard RADI KAO SAN na svakoj pristojnoj konfiguraciji, evo kod mene je skoro godinu dana instaliran (iz prve) na najobičnijem Core2 E6600 na Asusovoj ploči P5K i sa grafikom GF8800GT.

Dakle, SVE radi savršeno, i instalira se levom nogom. Postoji čak i portabilna instalacija, ko hoće samo da proba.

A vi, "eksperti", recite meni koja je to TAČNO konfiguracija Mac računara koja je toliko superiorna (stavku po stavku, ili tačan model), pa da nastavimo ovu raspravu, u koju ste izgleda greškom upali.

Uostalom, niko nikad nije rekao da je Mac namenjen ljudima koji se razumeju u kompjutere, stoga vam opraštam deo gluposti.

niko te nije okvalifikovao nijednom uvredom a ovde vidimo da smo konji pa jos glupi i sta sve ne... uzgred ovo je u diskusiji i dama a i to govori dovoljno o tebi...

posto si ti najpametnij a i moderator si pa dopustas sebi kocijaski recnik raspravljaj sam sa sobom jer to najbolje radis.

:bye:

Kao što sam i pretpostavio - niko nema petlju da izađe sa nekom konkretnom "superiornom Mac konfiguracijom" i u dva poteza dokaže da nisam u pravu...

Zašto li samo nisam iznenađen? :think:

Evo, malo sam proverio kolika je razlika za praktično istu konfiguraciju:

Apple 2.66GHz Intel Core i7, 8GB DDR3 SDRAM, 500GB HDD, 17-in display, GeForce GT 330M - 2899USD
Dell Studio XPS: Core i7-720QM @2.8GHz, 8GB DDR3 SDRAM, 500GB HDD, 17-in display, ATI Mobility Radeon™ HD 560v - 1499USD

Porez na glupost: 1400USD

Prosto ne mogu da verujem sa kakvom se arogancijom odnose korisnici ili "korisnici" Meka prema nama ostalima. Bojim se da je ta arogancija jedini "argument" koji imaju. Problem zbog kojeg winxx sistemi padaju je u 99% slučajeva izazvan nestručnim rukovanjem ili instalacijom lošeg softvera, dok je kod Mac OS to izazvano samim sistemom. Ako je Mac OS tako pouzdan, zašto Apple svoj matični sajt bazira na RedHat Linuxu?
Što se tiče ergonomije samog hardvera, niko ko nije koristio Apple tastaturu i miša ne zna šta su bolni zglobovi. Ako su Apple monitori toliko dobri za rad sa grafikom, zašto Apple na svom sajtu nudi Eizo i LaCie monitore? Kad već pričamo o grafici i profesionalnom radu s njom, svaka malo jača win mašina sa jakim procesorom i max RAM-a i Eizo ili LaCie monitorom radiće isti posao za najmanje 50% jeftinije.
Apple marketing je jedna velika laž. Čak nisu napravili ni prvi GUI za personalne računare-prvi je napravljen još 1973. Xerox Parc Alto:

Xerox_8010_compound_document.jpg

iPhone? Tek sa drugom verzijom su uneli tako naprednu tehnologiju kao što je 3G.:lol: A ni iPhone 4 još uvek nema opciju za prenos fajlova Bluetoothom. Kao što neko reče: iPhone, overhyped piece of shhit.:lol:

Evo, malo sam proverio kolika je razlika za praktično istu konfiguraciju:

Apple 2.66GHz Intel Core i7, 8GB DDR3 SDRAM, 500GB HDD, 17-in display, GeForce GT 330M - 2899USD
Dell Studio XPS: Core i7-720QM @2.8GHz, 8GB DDR3 SDRAM, 500GB HDD, 17-in display, ATI Mobility Radeon™ HD 560v - 1499USD

Porez na glupost: 1400USD

Porez na logaritam da mozes da furas MAC OS ,druge razlike nema.
To mozes da prodas samo amerima.

nemam nista protiv da meka neko kudi ko ga koristi dugo i radi na njemu pa zna koje su mu mane jer svaki sistem ima mane.. ali pausalno davati ocene o necemu... muka mi od toga.

prvi mis izmislio ga jobs.. pljuvali ga i smejali mu se svi pa sad ga svi koristimo
prvi pravi notebok isto
ipod...treba li reci nesto....
prvi touch phone ... svi znamo koja je pljuvacina bila a sad nema normalnog jes no moba da kupis vec svi drndaju ko debili prsticima po jeftinim kopijama koje su bas to, samo jeftine kopije jer je iphone samo jedan
prvi komercijalni tablet prodan u milionima primeraka.... ipad..

mozda je apple samo korporacija koja zaradjuje na sminki i dizajnu zrelim za muzej moderne umetnosti ali kad se ovako pogleda razvoj informaticke industrije sve sto imamo je poteklo od stiva i ekipe... mrzeli ga ili voleli to je istina.

a mekovi su superiorniji u svakom pogledu od pc masina...osim extremnih masina ili radnih stanica specijalno namenjenih odredjenoj svrsi ali to se meri desetinama hiljada evra
Koja glupost , koja je već hiljadu puta pobijana od raznih stručnjaka.
Ne sporim da mac ime dobre profesionalne programe koje je sam razvio , ali mac ima zatvoren sistem, potpuno opremljen za sve ,sa programima koji većinom nisu kompatibilni sa windows OS koji ga dovodi u situaciju da bude mali rariteti da diktira cenu na tržištu , isto tako marka je postala "statusni simbol" bogatih.
Isto tako mac nije za igranje igrica.
Ma koliko ja loše mišljenje imao o windovsu , microsoft windows 7 ultimate , je OS koji mi je prirastao za srce , još od početka dve godine unatrag ga koristim još iz beta verzije , koja je bila ekstremno malo bagovala još u beta verziji upoređujući ga sa ostalim OS uključujući i linuxe i macOS (testirao sam više vrsta na istoj mašini) pokazivala da je već tada bio vrh.
poišto su mi računari ipak struka , mogu da kažem i da napišem ne bih nikada kupio mac zbog njegovih programa ili OS-a, mnogo više dobijam od windowsa, mac bi kupio samo u jednom slučaju i to samo laptop , da sam pun para i da neznam šta ću s njima , a služio bi mi isključivo za internet i za neke demonstracije tj. kao statusni simbol

Poslednja izmena:
posto mislim da se ti razumes u mac racunare mozesli da mi pomognes......uzimam macbook pro2.66GHz Intel Core i7
8GB 1066MHz DDR3 SDRAM - 2x4GB
SuperDrive 8x (DVD±R DL/DVD±RW/CD-RW)
MacBook Pro 15-inch Hi-Res Glossy Widescreen Display
Backlit Keyboard (English) & User's Guide
dali da uzmem HARD DRIVE 256GB SOLID STATE DRIVE ili 500GB Serial ATA Drive 7200 rpm

Drustvo, kad biste imali priliku da imate Mac racunar u rukama 10-tak dana, ne bi vam palo napamet da se vratite na Windows. Mac je elegantan u svakom smislu, mekan, fin, ne cuje se, ni hard ni hladnjaci, nema virusa, nema alatki za ciscenje, niste vise kucna pomocnica :), nego gospodin covek. Imate softver za kompjutere koji je radjen kao za Mac racunare, ali to su cesto muke za instalaciju, zbog nekompatibilnog hardvera, nije to ni priblizno kad drzite originalnu spravu u ruci. Ima gomila softvera besplatnog, mislim na OS Linux, koji vam na neki nacin mogu docarati Mac racunare. Ja bih vam preporucila Ubuntu, jer je lak za instalaciju i lako leze na razne konfiguracije. Samo nista nije kao Apple racunar, nemojte se varati cinjenicom da je u pitanju sminka koja nema kvalitet ispod povrsine, mnogi korisnici Windowsa su ubedjeni da su Macovi fenseraj za budale, koje nemaju mozga, nego placaju dizajn, a oni nikad ne bi dali toliki novac za integrisanu graficku kartu ili siromasnu konfiguraciju. Razlika je u OS, Windows mora da ima sve jacu i jacu konfiguraciju, jer taj OS zahteva pola konfiguracije za raznu vrstu djubreta, windows odvaja svoje radne procese i prostore za pakovanje prljavstine, dok kod Maca to nema, nema antivirusa niti mogucnosti da se takva vrsta glupavih podataka zapisuje, onda kutak za razne spijune, crve i ostale gamadi. Ako se odlucite da kompjuter koji nosi kantu sa sobom, zamenite za kompjuter bez kante kupite Mac :)

Slazem se u potpunosti otkad imam Meka windows me ne interesuje :)

Ja sam po prilici posla kojim se bavim, imao prilike da svaki model probam po... neograničeno :)
Odgovorno tvrdim da sve sem panela, ne valja krivom stojku :hahaha:

Pa bre ni 3D max ne postoji za tu kantu, fuj :lol:

Back