MEGATREND: Sa bilborda tera mlade iz Srbije

gleda se da li je neko iz porodice ( cak sestra, brat) pohadjao skolu, ali je to jedan od kriterija

ako skoli poraste reputacija zbog nekog slavnog ucenika, vec padaju mogucnosti da ce biti primljen

Ок, али то опет значи да им критеријуми и нису тако строги, и да новац ипак има базичну улогу.

То што је нпр. мој отац успешан, не значи да ћу бити и ја.
Како год, то што неко заврши неки такко реномиран факултет не значи априори да ће бити успешан у свом послу. Али они с Мегатрендова неће бити сигурно.

Ок, али то опет значи да им критеријуми и нису тако строги, и да новац ипак има базичну улогу.

То што је нпр. мој отац успешан, не значи да ћу бити и ја.
Како год, то што неко заврши неки такко реномиран факултет не значи априори да ће бити успешан у свом послу. Али они с Мегатрендова неће бити сигурно.

elitizam : novac, status, ime/pedigre :mrgreen:

Прво, приватни факултети у Србији су направљени да би се комплексаши који немају капацитет да заврше праву школу, очешали за неку диплому.

Коментар са другог форума

Шта ћеш овде? То је право питање! Имам троје деце и свима желим да оду одавде.Не зато што их не волим.Напротив! Волим их ипак више од ове земље! Додуше, нису завршили "Мегатренд" већ државни факултет. "Мегатренд" завршавају они који не морају да "пале". То су страначки кадрови, богати, новопечени бизнисмени, њихова деца и њима слични. Свима њима је овде јако, јако добро!
Мени су овде пропале најбоље године. Не желим да се то деси и мојој деци!

Шта ћеш овде? То је право питање! Имам троје деце и свима желим да оду одавде.Не зато што их не волим.Напротив! Волим их ипак више од ове земље! Додуше, нису завршили "Мегатренд" већ државни факултет. "Мегатренд" завршавају они који не морају да "пале". То су страначки кадрови, богати, новопечени бизнисмени, њихова деца и њима слични. Свима њима је овде јако, јако добро!

to je to

Mladi znaju koga treba oterati iz Srbije
thumb.php
:zcepanje:

Elem, a hoce li neko na temi dati valjan razlog mladim ljudima za ostanak u zutoj Srbiji. :think:

Meni ovi liče kao da su doktorirali na megatrendu, to je taj intelektualni nivo :think:

Mislim na pismene ispite, znam neke pojedince koji su jedno 70-80% ispita zavrsili pomocu bubica ili nekim drugim nacinom varanja.

Na pravnom u NS , svi ispiti barem po starom programu su polagani usmeno a pored toga postojali su i uredjaji za otkrivanje bubica i slicnih stvari prilikom polaganja ispita , tako da nikoga ne znam da je na taj nacin polozio .

Poslednja izmena:
Na svim drzavim fakultetima imas po dvoje ili troje neverovatno zatucanih, konzervativnih, neverovatno tvrdoglavih profesora, totalno nefleksibilnih svhatanja, napisu nekakve katastrofa knjizurde sa 1000 strana prepune nekakvih besmislenih cinjenica, definicija, podela, tabela koje inace niko nikad nigde ne bi kupio u nekoj knjizari ili bilo gde izvan fakulteta, to samo njegovi studenti kupuju i niko vise,
komentar jednog od takvih profesora na nasem fakultetu nakon zavrsenog kolokijuma:

profesor: "moram da vas pohvalim, ove godine je prolaznost bila dosta visoka"

studenti: "koliko?"

profesor: "10%!!!"

:)

Ovo je tacno , kod nas je prolaznost na vise od trecine ispita bila ispod 5 % a po generaciji je zavrsavalo oko 15 % studenata.Ispit od 1 000 str je bio normalna pojava jer je bilo onih i po 2 000 str koji su danas razbijeni po novom .

ala si ti sestro glupa da prostis. Pa ja sa moje tri godine + 4tu ako hocu specijalizaciju sam u istom rangu kao i ti sa tvojih akademskih 5 odnosno 3. Koliko znam sada svi smerovi na visim skolama traju 3 godine,a ne dve ili jednu tako da je to sve jednako sa tvojim osnovnim akademskim studijama.
-visoko obrazovanje prvog stepena je 3 godine akademskih i strukovnih studija
-visoko obrazovanje drugog stepena ti je master i specijalisticke studije

i ima i treci stepen obrazovanja. Visoke skole su fakticki jednake sa fakultetima.

Ono sto je bio 6 stepen po starom je prvi po novom ali u okviru tog stepena postoje dva nivoa .
7 stepen po starom,stari diplomirani je 2 po novom , master i na kraju postoji jos 3 stepen ili doktor nauka .

Na pravnom u NS , svi ispiti barem po starom programu su polagani usmeno a pored toga postojali su i uredjaji za otkrivanje bubica i slicnih stvari prilikom polaganja ispita , tako da nikoga ne znam da je na taj nacin polozio .

To samo neki profesori nose ometace za bubice i neki ispiti su usmeni, naravno, zato kazem ako si dobar sa bubicama mozes da zavrsis 70% a ne 100% i to 70% ispita ce zavrsiti na prevaru vazi samo ako si bas jako dobar u varanju i sa bubicama i ako si spreman da rizikujes.

Ovo je tacno , kod nas je prolaznost na vise od trecine ispita bila ispod 5 % a po generaciji je zavrsavalo oko 15 % studenata.Ispit od 1 000 str je bio normalna pojava jer je bilo onih i po 2 000 str koji su danas razbijeni po novom .

I sta nakon zavrsenog pravnog i naucenih 1000 strana po ispitu ides da radis u ove nase sudove i tuzilastva koji tako sjajno funkcionisu, to valjda zahvaljujuci takvim VRHUNSKIM KADROVIMA sa pravnog... :lol: :roll: i mislis li da se npr. na Harvard Law School isto tako uci iz knjizurdi od po 2000 strana i da li je prolaznost samo 5%???? :think:

Pa ja znam nekoliko njih koji su se ispisali jer im je ostalo 2,3 ispita i zaglave na jednom i po 2 god , nista to nije neuobicajeno iako su ucili i po 10 sati dnevno .

Pa da, to je ono "studenti su lenji, ne uce dovoljno"... jel to tebi normalno da ti neka zatucana budaletina od profesora ne da da prodjes ispit i posle 2 godine po deset sati ucenja dnevno? :think:

I ja ne govorim konkretno o Megatrendu, ne znam nista o Megatrendu, vec govorim generalno o privatnim fakultetima u Srbiji, oni su uveli jedan novi koncept obrazovanja u Srbiju koji je racionalniji, laksi, bolji i moderniji nego sto je ovaj stari, komunisticki koncept obrazovanja na drzavnim fakultetima, doduse i meni je trebalo jako mnogo vremena da to skapiram.

Ma ovaj je klasičan spamer plaćen od strane Megatrenda da priča nebuloze po internetu i podvodi priglupe i lenje.

mega-v.jpg

Savetnik Baraka Obame na rođendanu „Megatrenda“!

Sreda - 29.12.2010

Prestižni „Megatrend univerzitet“ povodom svog rođendana dodelio je medalje za doprinos razvoju civilizacijskih tekovina. Priznanja su ove godine pripala profesorima, saradnicima i prijateljima univerziteta.

Rektor „Megatrend univerziteta“ Mića Jovanović počasne laureate predao je potpredsedniku vlade Jovanu Krkobabiću, predsedniku beogradske skupštine Aleksandru Antiću, Denu Šomponiju, direktoru predsedničke kampanje Baraka Obame, Hjuu Montgomeriju, predsedniku „Megatrend univerziteta“ u Londonu, zatim profesorima Branku Kovačeviću, Milanu Jovanoviću...

E. A.

:hahaha: Pa dobro ako ti kazes.
Jak si mi ti evropljanin ako neces evropsko obrazovanje u Srbiji nego hoces ono rigidno komunisticko, samo da ti kazem nema nista od ulaska Srbije u EU bez reformi obrazovnog sistema. :neutral: :roll:

time trebaju da se bave strucni ljudi, a ne ti..
A na stranu to sto tvoj neki ortak nije mogao da polozi ispit a da je ucio 10 sati na dan, izvini ali to je po meni nezamislivo... Ne kazem da je nemoguce, ali vrlo sumnjivo.. A na kraju rkajeva mozda je taj tvoj ortak antitalenat za to i ne bi trebalo uopste da studira. Na kraju dana nisu ni svi za fakultet.

time trebaju da se bave strucni ljudi, a ne ti..
A na stranu to sto tvoj neki ortak nije mogao da polozi ispit a da je ucio 10 sati na dan, izvini ali to je po meni nezamislivo... Ne kazem da je nemoguce, ali vrlo sumnjivo.. A na kraju rkajeva mozda je taj tvoj ortak antitalenat za to i ne bi trebalo uopste da studira. Na kraju dana nisu ni svi za fakultet.

Za taj ispit ja nisam cuo da je neko uspeo da ga nauci za krace od 3 meseca, 3 meseca je minimum i to mozes da odradis za 3 meseca ako imas IQ>148 i neku neverovatnu memoriju ili ako si autista jer knjiga je vrlo slica telefonskom imeniku, znam neke da im se to oduzilo i na preko 12 meseci, to meni uopste nije normalno.
Ocigledno nisi nikad studirao na drzavnom fakultetu pa ne znas o cemu pricam, vidis da Renegade-Ns zna o cemu pricam, na svakom fakultetu se nadje tako po bar 2-3 zatucane tvrdoglave budaletine koje vole da maltretiraju studente po 6 do 12 meseci na jednom ispitu, ti to nemas pojma.

:hahaha: Pa dobro ako ti kazes.
Jak si mi ti evropljanin ako neces evropsko obrazovanje u Srbiji nego hoces ono rigidno komunisticko, samo da ti kazem nema nista od ulaska Srbije u EU bez reformi obrazovnog sistema. :neutral: :roll:

Nemam ja nista protiv reformi u skolstvu ali nikako ono sto sanjaju lenštine a to je Megatrend. Ako hoces da studiraš ima da zagreješ stolicu. Ako si lenstina a ti se odma zaposli posle srednje pa plači ostatak života ;)

Back