mega market ili pijaca

.
купио сам скоро кило љутих папричица за 2 динара. још их питам, убеђујем да је грешка, ваљда толико кошта комад... не господине, цена је 2 динара кило, пише вам лепо.
мислим се, госпоџо ко те запосли.... сутра су наравно променили цену.
и килограм купуса за 9 динара, па де то има? можда још само у развијеном социјализму.

e vala ta je dobra za trgovca :hahaha: :rotf::zcepanje:

Ja volim i jedno i drugo...
Na pijaci kupujem povrce,voce,sir,jaja,i meso a u marketima koje menjam(nekad Tempo,nekad Vero,Mercator,Idea)sve ostalo.
Imam coveka za suvo voce(najbolje suve sljive,kajsije i grozdje,orah i lesnik)zatim meso kupujem u istoj mesari vec godinama(to datitra od dana kada sam isplanirala nekakav djuvec za rucak anjisam imala blagu predstavu koje i kakvo meso treba da kupim..usla sam i rekla ja hocu da spremim to i to,dajte mi odgovarajuce meso..i tako je pocela ljubav izmedju mene I Mama Dane-tako se zove mesara na Kalenicu)bakicu za sir sam nasledila od moje bake koje je samo kod nje pazarila,kajmak kod druge koju sam sama otkrila a jaja kod jednog dede koji mi uvek spakuje koje vise za detence;)
A markete takodje delim prema snabdevenosti odredjene vrste namirnica:Idea je kad se nabavljaju vina,Mercator za stvari kojih ima samo tamo,Tempo za sve i svasta ali ako nemam posebne zahteve,Vero za grcke stvarcice tipa masline,i zamrznuta testa od kojih bi izdvojila pitu sa jabukama koja je savrsena kao u najboljem restoranu...

Potpuno tacno! Cilj i jeste da kupis sto vise i po mogucstvu bas to sto ti ne treba
Ja sam iz toga razloga verovatno jedina zena na svetu koja u kupovinu ide sa spiskom, i mislim da je to plus:)

Nisi jedina :D
Doduše, ja uvek nosim spisak iz drugog razloga - od tri stvari koje treba da kupim, sposobna sam da zaboravim dve :( Onda stojim u radnji pokušavajući da se prisetim šta sam to još htela.
Ne mogu da zamislim šta bi bilo da odem bez spiska u nedeljnu nabavku :lol:

Nisi jedina :D
Doduše, ja uvek nosim spisak iz drugog razloga - od tri stvari koje treba da kupim, sposobna sam da zaboravim dve :( Onda stojim u radnji pokušavajući da se prisetim šta sam to još htela.
Ne mogu da zamislim šta bi bilo da odem bez spiska u nedeljnu nabavku :lol:

Pa glavni razlog što imam spisak je što ne mogu da pamtim, a sporedni je da ne kupim ono što mi realno samo odvlači pare iz novčanika:lol:
Kupovina je čudo, ima dana kad stvarno mislim da mi to dođe kao smaranje, a ima dana kad mi je to vid relaksacije
Samo da mi ne pređe u lečenje živaca:lol:

na pijaci: kod Dušice - tanke kore za pitu, kod Silvane - leskovački paradajz,
kod Zorana - sveže krastavce, ostalo povrće i voće samo tamo gde
ga mogu svojom rukom birati ...

a sve ostalo pazarim u Merkatoru, Tempu i Superveru (grčke masline :heart: ... mmmm !)

Glasam za pijacu, i bas mi je zao sto nemam vise vremena da tu kupujem. Volim takva rusticna okruzenja, lezernost i prizemnost u komunikaciji, neopterecenost uopste, tako mi prija da se vratim preporodjena. :) A markete opet toliko ne volim da odlazem kupovinu do kad bas moram da ih posetim. Ne volim taj sterilni ambijent, kasirke sa izrazom lica 'mrzim tebe, i sebe i svoj zivot', neljubazni kupci, uzane aleje izmedju rafova, jaka osvetljenost, isuvise jaka muzika, ama bas nista mi se ne svidja. I kad ti treba neko od zaposlenih, nigde nikoga, a kad ih nadjem bojim se da im pridjem :lol: jer obicno dobijem tako odsecan odgovor sa jos ostrijim pogledom, da radije prosetam jos po koji krug dok ne nadjem sta mi je potrebno samo da ih ne pitam nista. A opet na kasirke, pa bacaju hranu.. je l' i vama, ili samo gde ja kupujem?? Lepo joj kazem, nemojte bacati hranu, hleb.. kaze "a sto?!" :dash::evil::rtfm: E bas tako, ovi smajli, po tom redu.

Uglavnom u metrou vecinu namirnica kupujem i obicno na kartone i veca eko pakovanja..znam sve cene napamet i cim je snizenje i akcija proizvoda koje nonstop konzumiram tankujem sto vise..u manjim prodavnicama i na pijaci samo ono sto tamo nema..gde je kvalitetnije i jeftinije bez vezivanja za price iz rodnih ne prskanih krajeva

Back