Међународни суд правде у Хагу 22. јула износи мишљење о Косову

Zapravo sve je krenulo Rezolucijom 1244 koja nije eksplicitna, pa"Kosovskim" ustavnim okvirom
koji ne brani i logično je da se završi ovako no to da je sva inteligencija
na sve to bila slepa punih 11 godina e to bi volela da mi objasne.

I ljudi se kunu u rezoluciju 1244; rezoluciju koju nije spriječila niti Rusija, niti Kina.

Eto posljedica politike devedesetih. Onda je važilo "za mene Savjet bezbjednosti ništa ne znači", i zato se do današnjeg dana osjećaju posljedice. Takva izolacionistička politika je i dovela do pojave rezolucije 1244 i prvog poraza Srbije.

ne bre... lupam glavu i psujem sajt jer mi nije dozvoljeno da ti DAM reputaciju... za dobar post

izvini ako sam te uznemirio :(

O, izvini, ja bukvalista, pa se lepo presenetih i od sopstvenog glupavog prevodjenja,ne treba reputacija, hvala ti sto si imao nameru, a tek sad vidim navodnike, joj, ne znam ni kud cu ni sta cu od jada, pa brljavim,oprosti molim te, HVALA najlepse, kao da sam je i dobila:

O,ubiio me Bog daboda:dash:

Србији је сломљена кичма у духовном и моралном погледу, људи су се претворили у крпе, апатичност је на на сваком кораку.
Запад међутим доследно спроводи зацртану политику према КиМ, политику потпуног протеривања државе Србије и Срба са те територије, још једном се показало да им је данашња власт савезник у томе, вољно или заблудом, небитно је.

Баш тако, поразна последица "демократске власти", апатија, равнодушност, немоћ, уз врло лошу економску ситуацију , слично је написао и Зелен Бор, али не нађох оригинални пост

Kao što sam rekao, slijede (i inicirane od strane Srbije, ali i drugih, u prvom redu Rusije) razne debate koje će se baviti nalizom donešenih Savjetodavnih mišljenja. S obzirom da je Generalna skupština Ujedinjenih nacija dobila svoj odgovor, sada slijedi diplomatski rat za rezoluciju koja bi konstatovala da je primila Savjetodavno mišljenje Međunarodnog suda pravde.

Spor nije riješen, dobijen je konačni odgovor na jedno pitanje, a to je da izabrani predstavnici naroda Kosova, kao što sam još kada je pitanje postavljano naglasio, nisu prekršili međunarodno pravo. Kosovsko pitanje se sada vraća i prebacuje iz pravne sfere nazad u političko, jer je sada ostavljeno na Generalnoj skupštini UN-a da se donese, konačno, rezolucija o kosovskom proglašenju nezavisnosti i o državnopravnom statusu Kosova. To će biti, kao što je najavljeno Klinton-Jeremić, najžešći dio diplomatskoga rata, jer će se svesti na borbu između dvije strane. Treba pokazati da brojčano ima više država koje podržavaju jednu stranu od one druge.

S obzirom da se ovo može smatrati porazom Srbije, i njena pozicija je oslabljena, tako da je vrlo teško da će uspjeti da vodi ovu posljednju diplomatsku ofanzivu. Prvenstveno ciljam na to da su građani lojalni Srbiji na teritoriji Kosova masovno razočarani u Beograd, da će vjerovatno ipak svašta izbiti sada u Sjevernoj Kosovskoj Mitrovici (i za nerede će Srbi, naravno, biti dežurni krivci; a možda i biti opravdanje za akcije Prištine i njenih saveznika na Sjevernom Kosovu), i što već u javnosti Srbije postoje pozivi za ostavku svih funkcionera Republike Srbije i za opšte izbore. Možda "backup plan" Beograda nije najbolje rješenje. Kako bi Đinđić postupio?

Ja mislim Srbija mora da vec jednom razgovara o podeli Kosova.

Kosovo se samo vojno moze povratiti, a to znaci mora Srbija da ceka dok Ameri propadnu.

Do tad raditi na podelu, dosta Kosovo smeta ostatku Srbije (posebno sto investori ne dolaze zbog politickih problema u zemlji).

O cemu bre ljudi pricamo???

Kao da svi mi nismo znali da ce ovakva da bude odluka, i da je sve to reseno??? :dash:

Svi smo znali, samo niko ne prica javno!
Nismo znali, covece. Svi smo mislili da ce imati bar toliko obraza - i pameti, da opet donesu neku dvosmislenu odluku. Ovako, Medjunarodni sud pravde je odlucio da od danas pojmovi pravo i pravda ne znace nista. Za onomo njih, to jest.
Ali ako mislimo opstati, moracemo i mi utvrditi dvostruke standarde!
Samo, sa sadasnjim politickim vrhom idemo ravno u istrebljenje.

I ljudi se kunu u rezoluciju 1244; rezoluciju koju nije spriječila niti Rusija, niti Kina.

Eto posljedica politike devedesetih. Onda je važilo "za mene Savjet bezbjednosti ništa ne znači", i zato se do današnjeg dana osjećaju posljedice. Takva izolacionistička politika je i dovela do pojave rezolucije 1244 i prvog poraza Srbije.

..100%..točno..i kraj se ne vidi..ako Srbija i dalje bude...takvog..mišljenja....:rtfm:

Nismo znali, covece. Svi smo mislili da ce imati bar toliko obraza - i pameti, da opet donesu neku dvosmislenu odluku. Ovako, Medjunarodni sud pravde je odlucio da od danas pojmovi pravo i pravda ne znace nista. Za onomo njih, to jest.

Tačno, niko živ nije mogao ovo da pretpostavi, ko kaže da jeste, taj laže, ovo je nemoguće bilo predvideti :evil:

ma kako smesno zvuci, ovo je dobar rezultat za srbiju. moj je najveci strah bio da posle pucanja amera na svim poljima u srbiji ostanu tadici i nikolici da zaseravaju po starom.

ova odluka ovog nazovi suda je njihov kraj, sa odlaskom americke imperije i njihovih sudova imacemo srpsku vlast u srbiji koja ce utvrditi novo realno stanje na kosovu

Kosovo se samo vojno moze povratiti, a to znaci mora Srbija da ceka dok Ameri propadnu.

Do tad raditi na podelu, dosta Kosovo smeta ostatku Srbije (posebno sto investori ne dolaze zbog politickih problema u zemlji).

...krivo mišljenje..:rtfm:

Sa njihovim pi#karskim govorima sam znao odmah, od dana prvog! Od kako su digli ruke od ljudi koji su ostali dole, sam znao, od tog momenta!

Ako jos izadje i kaze majmun da je to sve pobeda ili kako nije on kriv. Jaooo.

Ne može, brani joj to Ustav.

ma kako smesno zvuci, ovo je dobar rezultat za srbiju. moj je najveci strah bio da posle pucanja amera na svim poljima u srbiji ostanu tadici i nikolici da zaseravaju po starom.

ova odluka ovog nazovi suda je njihov kraj, sa odlaskom americke imperije i njihovih sudova imacemo srpsku vlast u srbiji koja ce utvrditi novo realno stanje na kosovu

Виђе ли ти шта смрадови учинише, нису чули за акте из Хелсинкија... :p :klap:

Back