Међународни суд правде у Хагу 22. јула износи мишљење о Косову

Taj MSP nece ni opovrgnuti, ponistiti vecinsku volju naroda Kosova, bez obzira koliko se Jeremic koprcao, to i on sam zna !
Проблем је само што је занемарено мишљење других народа са простора АП Косово и Метохије (Република Србија) и што није постоја консензус по том питању са осталим народима који тамо живе.
Зато су и судије Међународног суда правде затражиле од доносиоца резолуције о независности да се достави да ли је постојао консензус међу народима који живе у АП Косово и Метохија (Република Србија) око доношења резолуције о независности, а сви знамо да таквог консензуса није било.

Poslednja izmena:
Све једно.Моје мишљење је да смо у тужби против НАТО пакта требали да идемо до краја без обзира на извесност исхода.Показали би тиме да смо до некле озбиљна и принципијелна држава којој је стало до правде.Овако,повлачењем тужбе само смо исказали своју слабост.За правду се треба борити без обзира колико је противник јак.

Pa dobro, to je takvo vreme bilo, posle 5. oktobra, kada smo verovali da su nam iz EU istinski prijatelji, pa je nezgodno zameriti se i insistirati na tuzbi. Uostalom, obecali su nam pomoc, koju i jesu dali, ali to je zavrsilo u necijim dzepovima.

Drugo, hajde da i to zanemarimo, pa zar Amerika donese svoj zakon po kome samo njeni vojnici su izuzeti od odgovaranja za zlocine sirom Avganistana, i ostalih drzava, a mi se nadamo da ce nam jos isplatiti pomoc? Od toga nema nista.

Mada, ne znam da li moze da se obnovi nekada ta tuzba?:think:

Ништа,у том случају чућемо још једном као оче наш научен говор о томе како Србија никада неће прихватити независност своје јужне покрајине и како ће наставити своју дипломатску борбу за очување мира и стабилности у региону.Ето,то је највише што домаћи политичари могу да учине,више од тога,не,или немају такта за једну ширу акцију или што је очигледније извршавају наређења.
У сваком случају тешко нама са њима на власти.
А с некима другима би нам, као, било боље?

Неко би други могао реално боље у овим међународним односима да ради?
:think:

И онда, чуђење кад ја кажем да неки од вас падају на јефтину квазипатриотску демагогију...
:roll:

Јасна ствар.Пониженог и погрбљеног нико нити цени нити поштује,чак шта више гледа да из његове понизности извуче максималну корист за себе.Тако да је политика овдашњих скутољуба смешна јер подразумева понишење а не доноси никакву корист.
Опет оно од јуче, ти би баш да се ку**иш...

Pa dobro, to je takvo vreme bilo, posle 5. oktobra, kada smo verovali da su nam iz EU istinski prijatelji, pa je nezgodno zameriti se i insistirati na tuzbi. Uostalom, obecali su nam pomoc, koju i jesu dali, ali to je zavrsilo u necijim dzepovima.

Drugo, hajde da i to zanemarimo, pa zar Amerika donese svoj zakon po kome samo njeni vojnici su izuzeti od odgovaranja za zlocine sirom Avganistana, i ostalih drzava, a mi se nadamo da ce nam jos isplatiti pomoc? Od toga nema nista.

Управо је у овом болдованом проблем.Тражити правду значи замерити се некоме коме очигледно није стало до правде чим потрагу за њом доживљава као неку врсту претње.
Што се тиче помоћи,нису је дали за џабе.Капиталиста увек на крају све наплати и то са каматом тако да од помоћи без личног интереса нема ни говора.
Треће.Као што сам већ рекао исход тужбе био би известан зато што је тренутни поредак такава да сила доминира над правдом,али упркос тој чињеници требали смо да идемо до краја после којег би могли мирне душе да кажемо "нема правде"ето све смо покушали али једноставно нема правде,само сила а правда је оно за шта сила каже да је правда.Шта да радимо нисмо ми ту ништа криви као што рекох тренутни поредак је такав што не значи да се он неће променити.Тада би требало узети у разматрање поново подизање тужбе.

И онда, чуђење кад ја кажем да неки од вас падају на јефтину квазипатриотску демагогију...

Tacno, i ja ne znam ko bi u ovoj situaciji, pa ako cemo i od 5. oktobra, otakd je Sloba sisao s vlasti, dakle, ko bi drugacije uradio i sta?

Evo Toma ide u Brisel, sta na to reci?

Није нико из хира или "издаје" повукао тужбу, него јер подношење те тужбе, и фурање тих прича с тужбама је, напросто - нереално у данашњим међународним политичким приликама.

Неки људи овде изгледа стварно ни близу нису свесни у каквој смо ми тешкој ситуацији.

И само нам и даље требају разни демагози који ложе овај несретни народ... :roll:

А, да се разумемо, демагози су СВИ, и власт и опозиција.

Није културно приликом конверзације превртати очима јер то је директан одраз некултуре,нетолеранције и неуважавања туђег мишљења.
Елем.Сигурно је да би нам са неким другим и квалитетнијим вођама било неупоредиво боље.Знам да таквих тренутно на сцени нема али то не значи да се неће појавити а можда би и неко од већ постојећих био и мање зло него што су то ови,а можда и неби.Ко зна...

Управо је у овом болдованом проблем.Тражити правду значи замерити се некоме коме очигледно није стало до правде чим потрагу за њом доживљава као неку врсту претње.
Што се тиче помоћи,нису је дали за џабе.Капиталиста увек на крају све наплати и то са каматом тако да од помоћи без личног интереса нема ни говора.
Треће.Као што сам већ рекао исход тужбе био би известан зато што је тренутни поредак такава да сила доминира над правдом,али упркос тој чињеници требали смо да идемо до краја после којег би могли мирне душе да кажемо "нема правде"ето све смо покушали али једноставно нема правде,само сила а правда је оно за шта сила каже да је правда.Шта да радимо нисмо ми ту ништа криви као што рекох тренутни поредак је такав што не значи да се он неће променити.Тада би требало узети у разматрање поново подизање тужбе.

Da, ali to bi znacilo nastavljanje kontinuiteta politike Slobodana Milosevica, a to je apsurdno ( bilo).

Није нико из хира или "издаје" повукао тужбу, него јер подношење те тужбе, и фурање тих прича с тужбама је, напросто - нереално у данашњим међународним политичким приликама.

Неки људи овде изгледа стварно ни близу нису свесни у каквој смо ми тешкој ситуацији.

И само нам и даље требају разни демагози који ложе овај несретни народ... :roll:

А, да се разумемо, демагози су СВИ, и власт и опозиција.

Razume se...

Опет оно од јуче, ти би баш да се ку**иш...

Ја само хоћу да кажем да би као држава требали да имамо мало више достојанства али то они који су навикли да се цео живот понижавају не могу да схвате,јер њима је достојанство стран појам чије значење не знају.

Све једно.Моје мишљење је да смо у тужби против НАТО пакта требали да идемо до краја без обзира на извесност исхода.Показали би тиме да смо до некле озбиљна и принципијелна држава којој је стало до правде.Овако,повлачењем тужбе само смо исказали своју слабост.За правду се треба борити без обзира колико је противник јак.

U eventualnoj tuzbi protiv nekih drzava iz NATO-a (a ne celog NATO pakta, ne mozes da tuzis NATO ovom sudu), bi pokazali da su nam najbitnije pare, jer na taj sud drzave idu kada hoce da izvuku neke pare. Mada, ako imas ovako glupav stav o Kosovu, onda je i bolje da trazis pare, i tuzis drzave; a ne pravdu, pa da trazis savetodavno misljenje od grupe pravnika. Jedina razlika sto to nisu trazili od profesora najvecih pravnih fakulteta nego od ovog parnicnog suda je taj sto je to sud. A pravnici su najzatucaniji formalisti na svetu, pa je njima strucno misljenje sudije suda, vrednije od strucnog misljenja profesora prava, i ima jacu tezinu za neke buduce pravne odluke.

U eventualnoj tuzbi protiv nekih drzava iz NATO-a (a ne celog NATO pakta, ne mozes da tuzis NATO ovom sudu), bi pokazali da su nam najbitnije pare, jer na taj sud drzave idu kada hoce da izvuku neke pare. Mada, ako imas ovako glupav stav o Kosovu, onda je i bolje da trazis pare, i tuzis drzave; a ne pravdu, pa da trazis savetodavno misljenje od grupe pravnika. Jedina razlika sto to nisu trazili od profesora najvecih pravnih fakulteta nego od ovog parnicnog suda je taj sto je to sud. A pravnici su najzatucaniji formalisti na svetu, pa je njima strucno misljenje sudije suda, vrednije od strucnog misljenja profesora prava, i ima jacu tezinu za neke buduce pravne odluke.

Нису нам најбитније паре.најбитнија нам је правда а ако би она била задовољена то би подразумевало накнаду причињене штете.

Не би.Свако има право да тражи правду и јасно је мени да то многима смета јер знају да су криви.

Ali onda, sto smo menjali Slobodana ako treba da nastavimo isto?

Pa zbog bombardovanja smo ga uglavnom i menjali!

koliko je ocigledna nesposobnost Borisa Tadica i klike na vlasti najociglednije pokazuju "odbrane" od strane njegovih idolopoklonika poput Limunke koji cak i pokusavaju da iznesu neku smislenu pohvalu na njihov racun, na racun poteza koje povlaci, vec se sve svodi na "pa i ostali su isti ili gori".

i da ne zaboravim: :roll:

Pa zbog bombardovanja smo ga uglavnom i menjali!

ovo ne moze biti dalje od istine

ja i svi koje poznajem nismo bili protiv njega zbog "bombardovanja" vec sto je pristao na povlacenje sa Kosmeta

Shkëlzen Maliqi se veut rassurant : malgré les rumeurs et les signaux contradictoires, l’avis de la Cour devrait, selon lui, être favorable au Kosovo. Pourtant, si ce n’était pas le cas, le Kosovo n’a pas de stratégie de réponse. Toutefois, assure l’analyste, même dans cette hypothèse, les alliés occidentaux du Kosovo ne vont pas revenir sur leurs positions.

Шкељзен Малићи је уверен: упркос гласинама и контрадикторних сигнала по мишљење суда, треба да по његовом мишљењу буде од користи по Косово. Међутим, ако то није случај, Косово нема одговор новом стратегијом. Међутим, аналитичар додаје, чак и у овом случају, западни савезници на Косову неће да промене своје позиције.

http://balkans.courriers.info/article15623.html

Pa recimo da bi moglo biti bolje sa nekim ko bi mogao realno da sagleda situaciju u kojoj se Srbija trenutno nalazi i koji bi pomno pratio događaje na međunarodnoj sceni tj. formiranje novog međunarodnog poretka koji se već nazire. Srbiji je neophodan radikalni rez, totalna promena politike. I to pre svega prema Kosovu i Metohiji jer to je jedino ono što Zapad interesuje Srbija mora da preuzme inicijativu i stavi do znanja da je učinila radikalni iskorak. Za to se mora imati ideja i vizija a ne samo ponavljanje iluzija o evropskoj budućnosti od koje nema ništa. Srbija bi u međuvremenu trebalo da formira jasnu strategiju prema Kosovu i da u pogodnim prilikama pokaže da tako zaista i misli. To bi bila jasna poruka da se u kreiranju novog poretka sa takvom pozicijom Srbije mora računati.

Back