Međugeneracija: nismo ovako vaspita (va)ni

Antihejter

Iskusan
Poruka
6.861
Da pokušam u što kraćim crtama.
Još od "90. se "brzo živi" i sve brže...naši roditelji su nam preneli šta su znali, mi svojoj deci sada pomažemo da shvate svet, a gde smo mi?

Niti možemo da promenimo išta, niti možemo da primenimo išta.
Jasno nam je, učimo našu decu drugačije nego što su učili nas, nismo slepi, ali pitanje ostaje- mi- zaglavljeni u nekom međuprostoru.

FB_IMG_16734631956206171.jpg

odavno sam negde pomenuo da decu mozemo samo da naucimo da razmisljaju i snalaze se. Za sta? Neznamo pojma!
Zato sto, niko ne moze da predvidi sta ce da se desava za 3 ili nedelju dana. Dokaz - pandemija - preko noci potpuno drugaciji svet.
A sta ce biti za 30 ili 40 godina kad danasnja deca budu vodila svet - tek to nemamo ni najblazeg pojma.
Ono kako je moja generacija vaspitavana je bilo relativno univerzalno generacijama - budi posten (krivo sedi al pravo besedi), postuj starije i uopste postuj druge ljude, budi vredan, radan i uci onoliko koliko mozes. Ne vidim da se tu nesto menja veliko.

Na stranu razne nove ideje koje se izmisljaju za neciju agendu (da ne kazem da neko treba da zaradi tako sto ubedi roditelje da je bolje za njihovu decu ovako ili onako vaspitanje).

Jos vise na stranu izvitopereno drustvo, t.j. izvitoperen sistem vredonsti. Ni to ne moze da traje vecno.

Upravo tako. Ne znam šta će biti za 2 dana, a kamoli za ceo život.
I sve je teže, na svim poljima.

Možda ne bi bilo toliko teško da ljudi nisu postali gamad i doslovno gde god dođeš da nešto obaviš, taj će prvo gledati da te zayyebe. Ako si uvek oprezan i proveravaš svaki račun, dovede te do ludila pa do tableta za smirenje i onda još samo do sanduka.

To smo mi.
Ni tamo ni ovamo.

Upravo tako. Ne znam šta će biti za 2 dana, a kamoli za ceo život.
I sve je teže, na svim poljima.

Možda ne bi bilo toliko teško da ljudi nisu postali gamad i doslovno gde god dođeš da nešto obaviš, taj će prvo gledati da te zayyebe. Ako si uvek oprezan i proveravaš svaki račun, dovede te do ludila pa do tableta za smirenje i onda još samo do sanduka.

To smo mi.
Ni tamo ni ovamo.
nisu ljudi nuzno zli, ima zbunjenih, umornih, odsutnih ... koji mogu da se percepiraju kao zli. Drugo ljudi se trude da poboljsaju svoj zivot, mozda ruku na srce preko tudje grbace ali ni majmuni nisu manje oportunisticki. Ono ne bi nam nedostajalo malo vise 'ljubi bliznjega svoga' mislim da postoji malo vise postovanja.

Još od "90. se "brzo živi" i sve brže...naši roditelji su nam preneli šta su znali, mi svojoj deci sada pomažemo da shvate svet, a gde smo mi?

Jasno nam je, učimo našu decu drugačije nego što su učili nas, nismo slepi, ali pitanje ostaje- mi- zaglavljeni u nekom međuprostoru.

Pogledajte prilog 1282821
Itekako mozemo da promenimo svet. Ili bar okolinu. Dovoljno je da se ugasi TV.

nisu ljudi nuzno zli, ima zbunjenih, umornih, odsutnih ... koji mogu da se percepiraju kao zli. Drugo ljudi se trude da poboljsaju svoj zivot, mozda ruku na srce preko tudje grbace ali ni majmuni nisu manje oportunisticki. Ono ne bi nam nedostajalo malo vise 'ljubi bliznjega svoga' mislim da postoji malo vise postovanja.
Pa to smo mi.
Ne znam gde je desno a gde levo više.

Itekako mozemo da promenimo svet. Ili bar okolinu. Dovoljno je da se ugasi TV.
Не може да се угаси нешто што већ годинама не постоји. То је као да ти неко каже престани да слушаш радио и да пушташ музику са грамофона. Али ја грамофон нисам видео нигде осим у филмовима, као и радио.

Ја сам ТВ избацио пре 15 година, а не припадам новој генерацији, једноставно то је превазиђени медиј, који још увек служи као замена за велике мониторе, јер је јефтинији за гледање филмова са нета.

Не може да се угаси нешто што већ годинама не постоји. То је као да ти неко каже престани да слушаш радио и да пушташ музику са грамофона. Али ја грамофон нисам видео нигде осим у филмовима, као и радио.

Ја сам ТВ избацио пре 15 година, а не припадам новој генерацији, једноставно то је превазиђени медиј, који још увек служи као замена за велике мониторе, јер је јефтинији за гледање филмова са нета.
Jes' ti iz Beograda na vodi? Ovde sve sirotinja, nemamo ti mi te velike monitore...

Zezam se. Eto pa upravo on koji je odrastao čovek nema 15 godina TV a ja kupio nov skoro jer mi se stari pokvario. "Stara škola".

Nije bitno ko koje medije konzumira u modernije doba, nego je bitno da se isfitrira šta će od svega toga da gleda i sluša.Ako će neko i da gleda tv, bar neka gleda nešto od čega ima neke koristi i nešto može da se nauči, a ne neki Pink ili Happy.Ploče i dan danas slušaju takozvani audiofili, neki opet, slušaju diditalne medije.Neki na manje, neki na više skupim uređajima.Nije to toliko ni bitno.Bitno je razaznati kvalitet od škarta, a škart odbaciti.Isto važi i za medije, za tv i informacije koje tu nalazimo.Što se "mejnstrim" medija tiče, zna se šta se tu servira, i to agresivno i svakog dana bez pardona.To treba izbegavati u širokom luku.Nažalost, veći deo penzosa to guta jer za bolje i ne zna, dok mladi nađu sebi sadržaj koji ih zanima.Uglavnom, ni jedni ni drugi time ne dobijaju potrebno znanje ni svest o dešavanjima koje nas uništavaju u svakom smislu te reči, a svi mediji služe za prikrivanje svtarne situacije i agendi koje nam nameću u cilju zaglupljivanja i sakrivanja srtvarne situacije i planova globalista.Dok narod ne shvati šta mu se sprema i sa kojim ciljem, biće kasno.Glupim i zatupljenim mozgovima se najlakše manipuliše, a to glup i zatupljen mozak nikad neće shvatiti.Bil oda se radi o nekim penzosima, bilo da se radi o mladima.A sv ide ka nekom cilju da i mladi budu sto gluplji i manje obrazovani i svesni, i da bude što manje ili nula protesta.

Све(т) се мења, ја најбоље знам како ми је било
када сам спреман са двадесет закорачио у Титову државу,
а он умро !

Била је то кофа хладне воде по глави,
а идиоти су се постарали да то буде и кофа гована по глави.
Испљували су и разорили све што су генерације створиле
и за шта се чак и гинуло !

Има међутим нешто што се показује као константа кроз векове,
и што нам треба и чини нашу унутрашњу снагу и моћ,
а то је љубав.

Сва знања са којима сам кренуо у освајање света су се показала као непотребна,
погрешна и погубна,
али ми родитељску љубав уложену у моје одрастање
нико није могао анулирати.

Питате се шта је то љубав,
како су ми је родитељи, али и околина предали !?

Просто !

Љубав је контакт,
што више контакта то већа љубав.

Љубав није да те нема кући никад,
већ зарађујеш и обасипаш породицу парама.

Неее ...
То је грешка !!!

Све(т) се мења, ја најбоље знам како ми је било
када сам спреман са двадесет закорачио у Титову државу,
а он умро !

Била је то кофа хладне воде по глави,
а идиоти су се постарали да то буде и кофа гована по глави.
Испљували су и разорили све што су генерације створиле
и за шта се чак и гинуло !

Има међутим нешто што се показује као константа кроз векове,
и што нам треба и чини нашу унутрашњу снагу и моћ,
а то је љубав.

Сва знања са којима сам кренуо у освајање света су се показала као непотребна,
погрешна и погубна,
али ми родитељску љубав уложену у моје одрастање
нико није могао анулирати.

Питате се шта је то љубав,
како су ми је родитељи, али и околина предали !?

Просто !

Љубав је контакт,
што више контакта то већа љубав.

Љубав није да те нема кући никад,
већ зарађујеш и обасипаш породицу парама.

Неее ...
То је грешка !!!
Svet se menja, to je nepobitna i neizbežna ćinjenica.Problem je što se ne menja na bolje nego na sve gore i gore.

Jes' ti iz Beograda na vodi? Ovde sve sirotinja, nemamo ti mi te velike monitore...

Zezam se. Eto pa upravo on koji je odrastao čovek nema 15 godina TV a ja kupio nov skoro jer mi se stari pokvario. "Stara škola".
Прво сам приметио на путовањима, да у тим хотелима и аир-бнб смештајима, ТВ само скупља прашину. Онда сам једном негде укључио ТВ и пошто је наравно био тзв. смарт технологија, ухватио сам себе да само користим ЈТ канале и да бирам садржај који ћу да гледам, јер сада је ТВ скоро па рачунар.

Апсолутно не видим смисао постојања ТВ-а, да ти сада седиш и као шалташ канале и тражиш нешто што ће ти скренути пажњу, трпиш неке досадне канале, неки садржај који не можеш да премоташ кад смара итд. Превише је споро.

Наравно да има ТВ садржаја који су добри, али опет не треба ти ТВ да би то гледао.

Pogledajte prilog 1282821
Незгодно веома. Као полупани лампаш и аналогна справа учим дете да буде што бољи андроид.

Појмови су релалативизовани до бесмисла. Оно што је раније било лоше и за осуду данас је прихвстљиво..Запрсво све је прихватљиво у начелима демократије. Дотле допиру само највећи умови света ја не,

Дакле и зло је прихвстљиво само је другачије од доброг.
Ако уредно плаћа рачуне и даџбине и у свом делању мимоилази закон дакле поштено је!

Хммм, не бих се сложио.

Има корака уназад,
али углавном су унапред !!!
To su pretežno pojedinačni slučajevi, ne može se to svesti na globalni napredak.Na našim prostorima to su uglavnom oni što su presekli pa se odselili u inostranstvo, a sa druge strane su postali članovi omržene vladajuće stranke i dobili neke pozicije gde se retko i pojavljuju, a primaju dobre plate za to, znači, stranački profiteri.Ovi ostali i dalje rade za bedni minimalac i trpe mobing.Bar im je obraz čist, ako je to neka uteha.

Прво сам приметио на путовањима,
Nemam ti ja para ni za lokalni autobus, ajmo dalje
да у тим хотелима и аир-бнб смештајима, ТВ само скупља прашину.
Verujem. I meni ovako siromašnom služi što reče jedna gospođa na temi "televizori" kao pozadinsko svetlo, a ja na telefonu.
Апсолутно не видим смисао постојања ТВ-а, да ти сада седиш и као шалташ канале и тражиш нешто што ће ти скренути пажњу, трпиш неке досадне канале, неки садржај који не можеш да премоташ кад смара итд. Превише је споро.
Dobro. Ne vidiš smisao, ja vidim.
Наравно да има ТВ садржаја који су добри, али опет не треба ти ТВ да би то гледао.
Po drugi put: nekima od nas treba.
Ja te Pinki, Hepi i to što se pominje nisam gledao u životu akamoli sad.
Kablovska.
Humorističke serije iz "90. Na primer.

Незгодно веома. Као полупани лампаш и аналогна справа учим дете да буде што бољи андроид.

Појмови су релалативизовани до бесмисла. Оно што је раније било лоше и за осуду данас је прихвстљиво..Запрсво све је прихватљиво у начелима демократије. Дотле допиру само највећи умови света ја не,

Дакле и зло је прихвстљиво само је другачије од доброг.
Ако уредно плаћа рачуне и даџбине и у свом делању мимоилази закон дакле поштено је!
Bukvalno.

Back