MEDITACIJA NA CAKRE I PODIZANJE ZIVOTNE ENERGIJE

Ja to radim na dva načina.
Isprva sam radila samo čakru po čakru. Krenula sam od prve i uz mantru LAM (za Muladaru) je punila energijom.
To po sistemu starih hermetičkih škola, sve polagano, prvo 6 meseic meditiraš na jednu, pa na drugu, i tako :) ...

Posle sam ih sve punila, ali ne uvek odozgo na gore... već i obrnuto...samo pustim da mi se energija razlije od krunske nagore, pa na kraju preko celog tela (jer te osnovne čakre su osnovne, a u telu još ima sijaset malih ,da ne spminjem energetske kanale..sve to treba "isprati" i "napuniti" :mrgreen: .
Tim drugim metodom sam nailazila na mnoštvo blokada, pa sam ih otkravljivala. Najviše stresa mi se skupi oko srčane čakre.

Eto, to je ukratko za sada.

Zahvaljujemo se prvom sagovorniku.Moramo napomenuti da rad sa cakrama, ima za cilj pre svega podizanje zivotne energije.Napomenimo gledavsi klip devojke koj objasnjava, kako govori na koji nacin radi cakrom, jednom po jednom,kako cakru zarotira, pri udiaju zamisli da 'prima energiju'.Eto to je to ukratko.Ko ima Iskustva, neka pise, da raspravljamo o raznim metodama.....

Kao sto vidimo na postavljenom klipu, budjenje cakri ima veze sa podizianjem zivotne energije i kudalini energijom.Kako budimo cakru po cakru i razvijamo energiju u njoj, kudalini energija se penje, od donje cakre prema gornjim.Cilj meditacije na cakre je da se kudalini energija ravnomerno poveca, i udje u svaku cakru.Kudalini energija prestavljena je u zmijolikom obliku koja postepeno ide od donjih cakri ka gornjim, i cilj njeno budjenje,ali ravnomerno.Kad naidjimo na blokade u cakrama potrebno ih je otkloniti.Raspravu usmerimo na otklanjanje blokada,u cakrama i postizanju ravnomernog, budjenje energije u cakrama.

A što bi bio problem, nemam sto leta :)
Ne do kraja; buđenje kundalini mi se završilo negde kod srčane čakre, gde imam blokadu.
Radim na tome..a potrajaće.
možda je problem u imaginaciji.
prve tri čakre su animalne, a poslednje tri su božanske.
između njih je je četvrta čakra anahata - srčana čakra, lotus srca, ljubavna čakra.
a to je i most. ljubav je most između animalnog i božanskog.
ispod srca čovek je animalan, iznad srca božanstven.
samo u srcu je čovekova humanost. zbog toga je čovek onaj koji može voleti, osećati, koji može moliti, plakati i smejati se; koji može deliti sa drugim, koji može imati milosti - taj čovek je zaista humano biće.
donje čakre su podložne imaginaciji, a gornje zahtevaju čistu iskrenost.
i zato, kad se imaginacijom pokušava prodreti do božanskih čakri most anahate se zatvori.

:heart:

možda je problem u imaginaciji.
prve tri čakre su animalne, a poslednje tri su božanske.
između njih je je četvrta čakra anahata - srčana čakra, lotus srca, ljubavna čakra.
a to je i most. ljubav je most između animalnog i božanskog.
ispod srca čovek je animalan, iznad srca božanstven.
samo u srcu je čovekova humanost. zbog toga je čovek onaj koji može voleti, osećati, koji može moliti, plakati i smejati se; koji može deliti sa drugim, koji može imati milosti - taj čovek je zaista humano biće.
donje čakre su podložne imaginaciji, a gornje zahtevaju čistu iskrenost.
i zato, kad se imaginacijom pokušava prodreti do božanskih čakri most anahate se zatvori.

:heart:
Bravo!!!...Pravo u centar.Donje cakre jesu podlozne imaginaciji, i one jesu animalne.Gornje cakre koje predstavljau bozansko ne mogu se raditi imaginacijom vec, emocijama,spiritualnom delu nase licnosti i sa njima se ne moze raditi samo imaginacija, vec su neophodne, iskrene emocije, i jake
spritualne sposobnosti.Da bi se radilo sa srcanom cakrom recimo neophodna je iskrena ljubav, prema svemu.Ona se se u slucaju blokade, otvara jedino-LJUBAVLJU.Najjaci efekatat rada sa njom jeste kada emitujemo bozanskuu ljubav prema celom covecastvu i prirodi.Tada se javlja povratni evefekat, i ona se otvara.

Ni jedno ,ni drugo.Cakre su deo eterecnog covekovog omotaca AURE.Pogledaj klip iznad.Svaki covek ima energetsko-eterecni omotac zvani Aura.Cakre su sastavni deo njega.Aura je satkana od covekovog bioenergetskog sastava.
Да ли то значи да је аура са чакрама производ интеракције душе са својим телом? Да ли човекова душа више нема ауру ни чакре онда када напусти тело након смрти?

Да ли то значи да је аура са чакрама производ интеракције душе са својим телом? Да ли човекова душа више нема ауру ни чакре онда када напусти тело након смрти?

Pri napustanju tela, odnosno smrti,dusa da upotrebio taj termin mada po nekim ucenjima upravo se ona zove astralno telo, odlazi zajedno sa auruom i cakrama.Po tom ucenju, astralno telo koje cini aura sa cakrama napustaju telo zajedno.

Pri napustanju tela, odnosno smrti,dusa da upotrebio taj termin mada po nekim ucenjima upravo se ona zove astralno telo, odlazi zajedno sa auruom i cakrama.Po tom ucenju, astralno telo koje cini aura sa cakrama napustaju telo zajedno.
Мени се чини да би душа требало да буде нешто универзалније. На пример, ако верујете у реинкарнацију, и ако је душа астрално тело, како онда рецимо исто астрално тело може да буде и у телу пса и у телу човека?

Back