Medicinski fakultet

• Začetnik teme Začetnik teme Celt
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Je l zna neko kako da namestim da mi stižu obaveštenja na gmail-u ili mobilnom odmah čim neko pošalje poruku na forumu (Reticulum)? Tražio sam i pokušavao svašta, stvarno ne znam kako se to radi.

Hteo bih Carol da pitam nešto za Reticulum, pa da proverim da li se posećuje forum ili se uči fiziologija. :)

Ja sam na retikulumu iz histologije pa sam hteo isto to, i snaso se (polovicno). Kako bi ti odmah stizale poruke, u osnovne podatke na retikulumu stavis tvoju g-mail adresu umesto one studentske. Kazem polovicno jer mi je doc. Bajcetic nakon dan dva poslao poruku da vratim e-mail na prvobitno stanje. :D

Je l zna neko kako da namestim da mi stižu obaveštenja na gmail-u ili mobilnom odmah čim neko pošalje poruku na forumu (Reticulum)? Tražio sam i pokušavao svašta, stvarno ne znam kako se to radi.

Hteo bih Carol da pitam nešto za Reticulum, pa da proverim da li se posećuje forum ili se uči fiziologija. :)

Постоје неки проблеми са GMAIL налозима, тако да боље ставиш неку другу (или факултетску) мејл адресу. У сваком случају, никад не стиже порука истог тренутка када се постави на Ретикулум, већ нешто касније.

1. BIOLOGIJA za I razred gimnazije i poljoprivredne škole, izdanje 2003., Nada
Šerban, Mirko Cvijan, Radiša Jancic (oblast Biologija celije, od 7-73 strane).

2. BIOLOGIJA I za I razred medicinske i veterinarske škole, Delija Baloš, Dragoljub
Panic, Branka Stevanovic, Katica Paunovic, Dorde Stevanovic (oblast Ekologija, od
147-166. strane).

3. BIOLOGIJA za II razred gimnazije prirodno-matematickog smera i II razred
poljoprivredne škole, izdanje 2003. Brigita Petrov, Miloš Kalezic (oblast Morfologija
životinja, od 33-55. strane i od 141-178. strane).

4. BIOLOGIJA III za III razred medicinske i veterinarske škole, Dragoslav
Marinkovic, Marko Andelkovic, Ana Savic, Vukosava Diklic (oblast Mehanizmi
nasledjivanja, od 21-60. strane i oblast Genetika coveka, od 71-93. strane).

5. BIOLOGIJA za IV razred gimnazije prirodno-matematickog smera - izdanje
2005. Dragana Cvetkovic, Dmitar Lakušic, Gordana Matic, Aleksandra Korac, Slobodan
Jovanovic (oblast Biologija razvica, od 9-32. strane i od 35-42.strane; oblast
Nasledjivanje, od 43-66. strane i od 70-80. strane; oblast Molekularna biologija, od
81-127. strane; oblast Evolucija, od 129-154. strane i od 162-170. strane).

Ovako je bilo za pretprošlu godinu, pretpostavljam da ništa nije menjano, ali proveri za svaki slučaj.
I stvarno ne razumem da ovakve stvari ne možete da nađete na sajtu fakulteta, na drugim sajtovima (infostud, prijemni i sl.) ili da ne možete da izvrtite prethodnih milijardu strana o istom nego stalno moramo da pišemo istu stvar, no nebitno.

Hvala. Ja sam nasla na sajtu prijemni ispiti, ali tu ne pise da treba biologija za I razred medicinske skole. I pitala sam zato sto mi je neko rekao da treba do 73. strane, a tu onda spada i virusi i bakterije, a tu to ne pise.

1. BIOLOGIJA za I razred gimnazije i poljoprivredne škole, izdanje 2003., Nada
Šerban, Mirko Cvijan, Radiša Jancic (oblast Biologija celije, od 7-73 strane).

2. BIOLOGIJA I za I razred medicinske i veterinarske škole, Delija Baloš, Dragoljub
Panic, Branka Stevanovic, Katica Paunovic, Dorde Stevanovic (oblast Ekologija, od
147-166. strane).

3. BIOLOGIJA za II razred gimnazije prirodno-matematickog smera i II razred
poljoprivredne škole, izdanje 2003. Brigita Petrov, Miloš Kalezic (oblast Morfologija
životinja, od 33-55. strane i od 141-178. strane).

4. BIOLOGIJA III za III razred medicinske i veterinarske škole, Dragoslav
Marinkovic, Marko Andelkovic, Ana Savic, Vukosava Diklic (oblast Mehanizmi
nasledjivanja, od 21-60. strane i oblast Genetika coveka, od 71-93. strane).

5. BIOLOGIJA za IV razred gimnazije prirodno-matematickog smera - izdanje
2005. Dragana Cvetkovic, Dmitar Lakušic, Gordana Matic, Aleksandra Korac, Slobodan
Jovanovic (oblast Biologija razvica, od 9-32. strane i od 35-42.strane; oblast
Nasledjivanje, od 43-66. strane i od 70-80. strane; oblast Molekularna biologija, od
81-127. strane; oblast Evolucija, od 129-154. strane i od 162-170. strane).

Ovako je bilo za pretprošlu godinu, pretpostavljam da ništa nije menjano, ali proveri za svaki slučaj.
I stvarno ne razumem da ovakve stvari ne možete da nađete na sajtu fakulteta, na drugim sajtovima (infostud, prijemni i sl.) ili da ne možete da izvrtite prethodnih milijardu strana o istom nego stalno moramo da pišemo istu stvar, no nebitno.

Od ove godine ovo pod tri otpada, a uči se fiziologija životinja. :)

@mikelo
hahah, tako je. :D

@dzhnp1995
imaš knjigu iz embriologije, nišku, ima da se kupi kod prodavca kod dekanata, verovatno ima i kod drugih, ali ja sam kupila kod ovog. :)
mnogo je bolja od repetitorijuma u kom je embriologija očajno pisana. (kao i sve ostalo :lol:)

Pa ja se ne slažem, mislim da tkiva treba naučiti iz knjige, a ako se nema vremena onda da one organske sisteme pređeš iz repetitorijuma pošto je tu taksativno pobrojano ono što se treba reći, a ti sa dobrim znanjem iz tkiva umećeš da to dobro povežeš, tako da mi je to jedina neka kombinacija sa repetitorijumom koja bi mogla, a naravno i zavisi kod koga odgovaraš, a embriologiju po izboru, opšta je super u niškoj, a ja sam i specijalnu učila iz nje iako znam da je dosta ljudi lepo prošlo i sa rep. meni tu mnogo toga nije bilo jasno i bilo mi je teško da naučim, pa sam zato odabrala ovu nišku. Ali za prva dva pitanja, znam da su organe mnogi spremali iz rep. i fino prošli, ali tkiva učiti odatle mislim da je jako teško nešto shvatiti pošto je samo nabacano šta sve treba da se kaže, a retko šta je objašnjeno kao u knjizi. :)

Back