Medicinski fakultet

• Začetnik teme Začetnik teme Celt
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
hahahahaha sto to "vasa" ,to je grupa svih nas :) Ma ne zna zena sa faksa,nju nismo ubacili,sta ce nam ona jao :) Aaaa pa ima taj fazon,ako nisi u domu,dobijas u ponedeljak,ako jesi,onda nesto malo ranije :)
Ма, има ја да направим своју групу па ће да се кољемо по фејзбуцима ;) и немојте да је убацујете, сва је нешто погубљена :)

Zdravo svima, procitao sam dosta korisnih stvari ovde na forumu, ali zanima je jos nesto. Da li je moguca upotreba laptopa u citaonici, i ako jeste da li imamo besplatana pristup internetu(wifi) ili cu morati da se snalazim za mobilni net :)

Ja imam neki atlas anatomski u tri toma, ruski je,nisam ni znala da ga imam pošto je stariji, ali je sav na ruskom, ne znam kako da se snadjem u njemu. Pa sam htela da pitam povodom toga koji je atlas najbolje da uzmem pošto neki kažu Neterov a neki Jovanovićev? XD

Ja imam neki atlas anatomski u tri toma, ruski je,nisam ni znala da ga imam pošto je stariji, ali je sav na ruskom, ne znam kako da se snadjem u njemu. Pa sam htela da pitam povodom toga koji je atlas najbolje da uzmem pošto neki kažu Neterov a neki Jovanovićev? XD

Ja mislim da je bolje sacekati ponedeljak,videti sta ostali imaju pa uzeti isto. :)

Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 991 using Forum Krstarice mobile app

Moja preporuka je Netter. Jovanovićev je dobar pošto su slike crno-bele pa možeš da šaraš po njemu ali Netter ima mnogo jasnije slike i biće ti lakše da razumeš odnos i izgled nekih struktura za razliku od Jovanovića gde su mnoge slike nejasne. Meni se na početku godine Netter činio isuviše komplikovanim ali samo zbog toga što je moje znanje iz anatomije u to vreme bilo minimalno zbog čega mi se Jovanovićev činio kao najbolja opcija. U čitaonici imaš razne atlase (uključujući i Netter-a) pa možeš da ih uporediš.

Poslednja izmena:
Je'l moze atlas da se uzima u citaonici,da ne kupujem dzabe?

Може, али питање је да ли ћеш га уграбити, а и читаоница не ради увек кад теби затреба атлас; Тако да, боље купи атлас или, ако немаш пара, позајми од некога. =)

Руски атлас је заиста одличан. Ја сам користио Нетера, али руски је баш одличан. Рекао бих, можда и најбољи.

Zdravo svima, procitao sam dosta korisnih stvari ovde na forumu, ali zanima je jos nesto. Da li je moguca upotreba laptopa u citaonici, i ako jeste da li imamo besplatana pristup internetu(wifi) ili cu morati da se snalazim za mobilni net :)

Могуће је. Има бесплатан нет. =)

Може, али питање је да ли ћеш га уграбити, а и читаоница не ради увек кад теби затреба атлас; Тако да, боље купи атлас или, ако немаш пара, позајми од некога. =)

Руски атлас је заиста одличан. Ја сам користио Нетера, али руски је баш одличан. Рекао бих, можда и најбољи.

Могуће је. Има бесплатан нет. =)

Hvala ti za info. Sto se tice atlasa, ja sam kupio Netterov, a skoro sam dobio Sinelnikov(4 toma) i mogu reci da je Sinelnikov nekako lepsi za gledanje i laksi za razumevanje. Ima bas nezne boje za razliku od Nettera za kog bih mogao reci i da je drecav. Ipak, nemam nista ni protiv Nettera, jer i on ima materijala koji je jako lepo objasnjen, neki segmenti su uradjeni mozda i bolje od Sinelnikovog. Kako kome odgovara, ja licno mislim da je najbolje kombinovati. Sinelnikov je relativno tesko naci ocuvanog i to sva 4 dela, a i ako se nadje prilicno je skup(100€ pa navise). Ja sam imao tu srecu da na poklon dobijem netaknuto izdanje iz 96. godine i prezadovoljan sam. :D

Ima li neko iskustva sa čitaonicom fakulteta, da li je potrebno rezervisati mesto tamo i treba li davati indeks na uvid? Pročitala sam negde da tamo ume da bude gužva i da šuškaju, škripe stolice itd, pa su mi preporučili da idem u Narodnu biblioteku Srbije. Ipak mi je čitaonica fakulteta bliža, pa bih pre išla tamo, a čula sam i da postoji čitaonica u Silosu...

Ima li neko iskustva sa čitaonicom fakulteta, da li je potrebno rezervisati mesto tamo i treba li davati indeks na uvid? Pročitala sam negde da tamo ume da bude gužva i da šuškaju, škripe stolice itd, pa su mi preporučili da idem u Narodnu biblioteku Srbije. Ipak mi je čitaonica fakulteta bliža, pa bih pre išla tamo, a čula sam i da postoji čitaonica u Silosu...

Nije potrebna rezervacija i možeš pomoću lične karte ili studentske kartice da uzmeš knjigu. Ume da bude gužva (pogotovo pred ispitni rok). Neki zauzmu mesto tako što ostave stvari i onda ih nema po dva-tri sata, ti uđeš u čitaonicu, ona poluprazna ali nema mesta. Inače, u čitaonici je mirno, nema pričanja (za razliku od Silos-a), toplo je, u svakom slučaju bolje za učenje nego Silos.

Eh, bedak što ostave stvari i tako zauzmu mesta po 3 sata.. Pošto " rupe" u rasporedu budu velike, tj. pauze između predavanja i vežbi umeju da budu i po 3-4 sata :lol: , ja sam mislila da to iskoristim i odem u čitaonicu fakulteta, da ne gubim vreme po kafićima i sl. Ako je tamo gužva ili zauzmu mesta, onda mi samo Silos preostaje, mada sam ja čula da je to kompjuterska čitaonica :confused: U svakom slučaju, hvala na odgovoru :)

sad san prva godina,pa bi se u drugoj prebacio, tata mi dobio posao tamo,pa se sele od nove godine,pa i ja planiram,da dzabe ne placam stan ovde, a faks je je ovde ok,nego samo zbog toga

aaa to...ok..mislim da ti je fazon da ne mozes u prvoj i u poslednje 2..tako sam ja cuo..najbolje da vidis na sajtu mfub.bg.ac.rs mada je malo haotican pa treba da cackas dosta..mislim da ces moci da se prebacis,predmeti su isti(osim izbornih) s tim sto imate anatomija1/anatomija2 i polazete po bolonji a mi ne...raspitaj se i po faksu pa vidi

Eh, bedak što ostave stvari i tako zauzmu mesta po 3 sata.. Pošto " rupe" u rasporedu budu velike, tj. pauze između predavanja i vežbi umeju da budu i po 3-4 sata :lol: , ja sam mislila da to iskoristim i odem u čitaonicu fakulteta, da ne gubim vreme po kafićima i sl. Ako je tamo gužva ili zauzmu mesta, onda mi samo Silos preostaje, mada sam ja čula da je to kompjuterska čitaonica :confused: U svakom slučaju, hvala na odgovoru :)

sto s' ti neka april kepneeeeeeer :)sta fali popijes cepi,ubijes vreme malo :P

Poslednja izmena:
Ne znam kako provincijalci razmišljaju, ali mislim da je pametnije da iskoristim vreme u čitaonici i nešto naučim, jer kontam da će mi kada dođem kući, posle višesatnog cimanja na fakultetu, biti preče da se malo odmorim nego da učim :lol:

Poslednja izmena:

Back