Medicinski fakultet

• Začetnik teme Začetnik teme Celt
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
E tu zelim da ti prekratim muke, pricao sam i sa osobljem fakulteta i jedno par profesora koji decenijama upisuju studente na fax. Oni su svi govorili jedno - radi samo zbirke sa fakulteta (znaci one koje imas da kupis u skriptarnici) i za prvu godinu koristi i "Zbirka zadataka iz hemije za I i II razred gimnazije i srednje skole" - Radivoj Nikolajevic i Milena Surjanovic i NISTA VISE. Meni niko ovakav savet nije dao, morao sam da ga nedeljama jurim i ostajem u nedoumici :D Hvala na lepim zeljama!

Hvala i tebi na informacijama! :D

Na prijemnom postoje npr. 4 grupe testova.
Šta to u stvari znači?
a. Polažu se 4 x 30 u potpunosti različitih pitanja iz hemije odnosno biologije (4 grupe =120 različitih pitanja za svaki predmet)
b. Sve grupe imaju istih 30 pitanja iz hemije odnosno biologije, ali su pitanja u svakoj grupi drugačije numerisana (npr. lupam, prvo pitanje u A grupi je 13. pitanje u B grupi, odnosno 28. u C grupi i 22. u D grupi)

Na prijemnom postoje npr. 4 grupe testova.
Šta to u stvari znači?
a. Polažu se 4 x 30 u potpunosti različitih pitanja iz hemije odnosno biologije (4 grupe =120 različitih pitanja za svaki predmet)
b. Sve grupe imaju istih 30 pitanja iz hemije odnosno biologije, ali su pitanja u svakoj grupi drugačije numerisana (npr. lupam, prvo pitanje u A grupi je 13. pitanje u B grupi, odnosno 28. u C grupi i 22. u D grupi)

Opcija b.

kakva je atmosfera? da li vidis test onog ispred sebe ili pored sebe i tako to? :mrgreen:

taj amfiteatar je ogroman, ima bas mnogo mesta i onda mogu lepo da prave velike razmake. kad sam ja polagao, pravilo je bilo da se popunjava svaki drugi red, tako da ispred tebe ima prazan red pa tek onda u sledecem redu ima neko, tako da je tesko videti ispred sebe. takodje, u svakom redu se pravi razmak po 2 sedista izmedju kandidata - ti sednes, pa 2 prazna, pa sedne sledeci. to znaci da nema teorije od njega da vidis, mozete samo da pricate, sto ti ne bih preporucio :D a i ne treba ti, sednes i lepo radis sama. najgore ti je da uradis neki zadatak, onda vidis da je onaj ispred tebe zaokruzio drugacije i onda krece razmisljanje, "da li sam dobro zaokruzio/la" i slicno :)

ja sam na histofiziološkom institutu :neutral:
ne znam ni gde je to tačno XD

to mi je omiljeni amfiteatar :D
taj institut je na skroz drugoj strani od ostalih :) od dekanata krenes prema onoj velikoj zgradi poliklinike KCS, prodjes tu veliku zgradu i nastavis tom ulicom pravo do kraja. tu na kraju ima neka rampa i oko nje jedan mali kruzni tok. predjes ulicu i tacno ispred tebe ce biti histofiziologija :)

Poslednja izmena:
Mozda je malo rano da pitam, ali da li znate da li ce se mozda menjati oblasti za prijemni sledece godine, i ako hoce da li ce se to objaviti na vreme ili negde u martu mesecu?

Зашто би се мењало!? Ако промене,једино смислено би било да скину оне црве бубе,и остале животињке,и екологију која нам је дибидус непотребна,боље да су у старту ставили већи акценат на биологији ћелије,на бактерије,вирусе,на генетику...

Back