Medicinski fakultet

• Začetnik teme Začetnik teme Celt
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja sam 3 godina elektrotehnicke skole.. Da, na zalost elektrotehnicke.. Ja bih JAKO hteo da studiram medicinu, ali jako, i dzabe gledam ostale fakultete, ne mogu da se odlucim ni za jedan, samo se bezveze nerviram i gubim vreme.. Ja sam odlican ucenik, nije problem, nego nisam imao nijednu jebenu godinu ni biologiju ni hemiju. Sva pitanja ce biti vezana za medicinski fax u BG-u.. Ako bih ja uzeo, i nastrebao, naucio, kako god, sve za prijemni iz biologije i hemije, i ako bih poceo da studiram, da li bi me moje neznanje sto nisam imao nikada biologiju i hemiju unistilo? Jer stvarno kazem, jako bih zeleo... Sada sam 3 godina, pa bih imao vremena da naucim i hemiju i biologiju, valjda.. Sada, jos se dvoumim da li da upisem stomatologiju ili medicinu. Bodovi nisu problem, jer sam odlican, spremao bih taj prijemni bukvalno vise od godinu dana.. Valjda bi mi toliko bilo dovoljno da naucim.. I molim vas da mi na ovaj post odgovaraju samo studenti doticnih fakulteta, a ne ljudi koji imaju prijatelje na tim fakultetima.. I slobodno recite sta mislite... Molim vas za odgovor!

Sutra zovem oba tri fakulteta :D Medicinski u NS, u BG-u i Stomatoloski.. A ako je tacno, onda cu na FASPER.. Tamo je olaksavajuca okolnost to sto ne treba hemija za prijemni.

Moguce je da sada moze :)
Elem,sto se tice biosa i hemije...ja sam to imala u srednjoj,na faxu hemiju nepun jedan semestar i to se polozi preko kolokvijuma,umesto biosa je humana genetika...ja sam 5 god i stvarno nisam primetila da mi je to sto sam u srednjoj imala ta dva premeta ista pomoglo ili odmoglo u razumevanju materije...

Joj, ne znam, ali meni deluje jako puno da naucim bukvalno 8 godina za nepune dve godine ( 8 godine = 4 godine biologije + 4 godine hemije ). A ti si u NS, ili u BG-u ? Na kojoj godini se bira podsmer? I generalno koliko ucis? Znam da je to individualna stvar, ali cisto da znam..

Upravo sam zvao sva tri fakulteta, medicinski u NS, medicinski u BG-u i stomatoloski, i ne mogu da konkurisem... Uzalud je moja silna zelja.. Cak su rekli da nikada nije moglo da dekan odobrava nekome da polaze ispite, kao sto je pisano o tome, prethodno, na ovoj temi.. Nista, ostaje mi FASPER.. Sta cu drugo.. Srecno mi bilo sa spremanjem 3 predmeta za prijemni..

Upravo sam zvao sva tri fakulteta, medicinski u NS, medicinski u BG-u i stomatoloski, i ne mogu da konkurisem... Uzalud je moja silna zelja.. Cak su rekli da nikada nije moglo da dekan odobrava nekome da polaze ispite, kao sto je pisano o tome, prethodno, na ovoj temi.. Nista, ostaje mi FASPER.. Sta cu drugo.. Srecno mi bilo sa spremanjem 3 predmeta za prijemni..

Mozda i nije uzaludna zelja,ako stvarno toliko zelis medicinu zasto ne zavrsis srednju medicinsku vanredno?

A znas ti kako bi to islo? Otprilike da znam.. Koliko bih godina "potrosio" na to, koliko kosta... Jako sam besan! Video sam na x foruma da pisu da su sa ekonomskog isli na medicinu, i da su mogli da studiraju, a meni lepo zena rekla da to nikada nije ni moglo.. Kako to? Ne bih gubio vise godina( mislim na to vanredno studiranja, a i mama mi ne bi dozvolila... Iovako je pop*zdila kada je cula da cu ici na medicinu( to je jos bilo dok sam mislio da bih mogao konkurisati) )... Sveo sam izbor na veterinu, ili fasper, ali vecu prednost dajem veterini, jer obozavam zivotinje.. Da li vi poznajete nekoga sa veterinarskog fakulteta? Istrazujem vec oko godinu dana fakultete, i za svaki fakultet je sve bilo opisano na desetinama foruma, a veterina... NIGDE NIKOGA.. Ama bas nigde...

Ijao, ako je ovo jos jedna uzaludna nada ima da se obesim, majke mi mile! Izgleda da mogu da studiram u Kragujevcu. Prijemni.infostud: Prijemni ispiti i uslovi za upis

Kandidati za upis u oprvu godinu studija polažu na smeru za doktora medicine i na osnovnim strukovnim studijama za višeg medicinskog tehničara prijemni ispit iz biologije i hemije, a na odseku Farmacija prijemni ispit iz matematike i hemije.

U prvu godinu studija mogu se upisati kandidati koji su predhodno završili srednju školu u četvorogodišnjem trajanju.

Jao, ako je ovo taCNO, IDEM DA SE NAPIJEMMM.. IZV NA CAPS LOCKU, ALI mogu!!!!! JUHUUUUUUUUU...

Samo neka nekome padne na pamet da dodje, i kaze da ne mogu! Ako treba idem i do Tokija! :) BTW, koliko je udaljen KG od BG-a? Dobar je ovaj u KG-u? Cuo sam da je bilo maloverzacija na pravnom, ako se ne varam! Molim za odgovor !

Kad sam ja polagao prijemni bio je neki decko koji je pored medicine isao da polaze na biologiju ili veterinu,nisam siguran koji tacno. To mu je kao bila sansa da ako ne polozi na medicini ,posle moze da se prebaci sa tog fakulteta na medicinu. Ne znam da li bi ti mogao na biologiju da se upises iz tvoje skole? Mada ja mislim da sve to sa prebacivanjem ne moze ,ali ti se raspitaj.Mozda i moze.
A jesi gledao da li mozes na farmaciju pa da se odatle prebacis ako moze?

Znam znam znam.. Sada sam zvao, i rekli s da ne moze.. Ne verujem da je infostud prvi put nesto zajebao( bar koliko sam ja primetio).. Sada sam zvao srednju medicinsku, i mogu da za godinu dana zavrsim sve 4 godine, za oko 30 000, sto i nije toliko puno.. Ostaje mi jos samo da ubedim moju mamu.:D Posto je ona strogo protiv toga! Al' bice valjda, jer vidi koliko mi je stalo.. :)

@Ovlad'e ja mislim da tog dana kad si zvao ta zena nesto nije bila "pri sebi" i ja sam na sto mesta procitao da treba samo da se posalje neka vrsta molbe dekanatu , i mozda ti i pruze sansu da polazes prijemni.Sto se mene tice mislim da ih nista nece kostati vec ce biti na dobitku...:D... A ako bas nece da te prime onda se ispisi iz elektrotehnicke skole i taman ces 4. god. da zavrsis medicinsku vanredno...Ako stvarno zelis da se time bavis onda ti nece biti tesko da ucis i biologiju i hemiju usput jer mislim da ako sada pocnes da ih ucis imaces vremena da sve glatko zavrsis, a takodje ti nece biti ni tesko da das te 30.000 za vanredni...Jer znam kako je kod mene u srednjoj za one koje polazu vanredno. Cisto se pojavis kazes nesto sto znas nesto te oni kao pitaju, daju ti ocenu da prodjes a ako si bas zapeo da oces i vanredno da polozis 5.00 samo treba malcice da se potrudis...:D..

P.S. zaboravio sam i ovo da napomenem. A to je da kada se polaze vanredno npr. kao sto je u tvom slucaju medicina onda treba da polozis sve predmete koje imaju redovni djaci u srednjoj(sve predmete koje ja sada imam) a ti ih nisi imao u elektrotehnickoj...Na tebi je da se odlucis.....Svako dobro i javi za sta si se odlucio...:D...

Mama ubedjena. :D future doktore, izgleda da cemo onda iste godine da upisujemo medicinu ? Prijatna gospodja koju sam nazvao je rekla da prvo moram da zavrsim srednju, pa tek onda da im se javim.. :) Tako da taman kada zavrsim 4 godinu, sledece godine upisem vandredno medicinsku, pa tek onda fax..Ne verujem da nije dobro rekla, jer su sve rekle da ne moze.. Ti ces upisati u BG-u ? :) Samo se nadam da cu ja uspeti da stignem da polozim 4 godine u jednoj. :) Ali nece biti tesko jer jakoooo zelim. :) Da li ce neko biti toliko ljubazan da mi kaze neku dobru knjigu iz hemije? U kojoj su osnove dobro objasnjene ? Jer neam blage hemiju, pa da polako krenem. :) Samo sa hemijom naravno, jer sam video da je jako teska, barem za mene.

JEEEE.....Naso sam jednog koji ce upisati medicinu u mojoj generaciji i to plus u Beogradu....I ja cu najverovatnije da polazem prijemni u Beogradu, pa ako Bog da onda cemo biti kolege na fakultetu....mozda i cimeri nikad se ne zna...:D...bas mi je drago....Ako zelis ja mogu da proverim u mojoj skoli koliko traje vanredno da se zavrsi (nije nikakav problem)...a i koliko je potrebno novca da se izdvoji..:D...

A sto se tice knjiga koje si trazio msm da jos uvek nisi upucen u to da oni izbace sta sve treba da se spremi iz kojih knjiga, npr nesto treba iz knjige za medicinsku skolu, nesto iz gimnazijskih skola, potrudicu se da ti to nadjem....:D...A takodje je i dobro ako mozes da nadjes ili da kupis od nekoga one zbirke u kojima imas pitanja iz hemije i biologije...obe zbirke imaju po oko 1200 pitanja...te zbirke bi trebao da dobro spremis.....:D...Takodje, kao sto moze i vecina da ti potvirdi, bolje ti je da hemiju spremas sa nekim profesorom hemije jer ipak nisi imao hemiju i jer cak i mi koji smo imali hemiju trazimo profesore kako bi nam pomogli.

Naso sam!...

1. BIOLOGIJA za I razred gimnazije i poljoprivredne škole, izdanje 2003., Nada Šerban, Mirko Cvijan, Radiša Jančić (oblast Biologija ćelije, od 7-73 strane)

2. BIOLOGIJA I za I razred medicinske i veterinarske škole, Delija Baloš, Dragoljub Panić, Branka Stevanović, Katica Paunović, Đorđe Stevanović (oblast Ekologija, od 147-166. strane)

3. BIOLOGIJA za II razred gimnazije prirodno-matematičkog smera i II razred poljoprivredne škole, izdanje 2003. Brigita Petrov, Miloš Kalezić (oblast Morfologija životinja, od 33-55. strane i od 141-178. strane)

4. BIOLOGIJA III za III razred medicinske i veterinarske škole, Dragoslav Marinković, Marko Anđelković, Ana Savić, Vukosava Diklić (oblast Mehanizmi nasledjivanja, od 21-60. strane i oblast Genetika čoveka, od 71-93. strane)

5. BIOLOGIJA za IV razred gimnazije prirodno-matematičkog smera - izdanje 2005. Dragana Cvetković, Dmitar Lakušić, Gordana Matić, Aleksandra Korać, Slobodan Jovanović (oblast Bilogija razvića, od 9-32. strane i od 35-42.strane; oblast Nasledjivanje, od 43-66. strane i od 70-80. strane; oblast Molekularna biologija, od 81-127. strane; oblast Evolucija, od 129-154. strane i od 162-170. strane)

a sto se tice onih zbirka mozes ih kupiti i na faxu...:D...
Sve ostalo sto te zanima o prijemnom ispitu i ostalim stvarima o faxu mozes da nesto da nadjem i na ovom forumu ali je takodje mnogo bolje na http://www.belimantil.info (ako te nesto zanima a ne mozes da najdes pisi u privatne poruke ili na fb)

Back