1. ne, uglavnom ce vecina biti na latinskom, ali neke stvari imas koje moraju i na srpskom, a neke su i samo na srpskom. ipak, najcesce ce biti na latinskom i dovoljan je jedan naziv za 99% pojmova
2. kolokvijumi se dosta cesto mogu prepisati, nekad su tezi, nekad laksi, zavisi od toga koji profesor sastavlja pitanja. imas ih 3, a cns ti ne dolazi na kolokvijumu. u junu prvo radis prakticni ispit - tu su ti na lesevima i na izdvojenim organima obelezene neke strukture i dobijes papir sa pitanjima vezanim za obelezene strukture. i kolokvijumi i prakticni su na zaokruzivanje. kad polozis kolokvijume i prakticni, stices uslov za izlazak na usmeni. usmeni ispit zavisi mnogo od profesora kod kog odgovaras, moze da bude dosta lako, a moze da bude i INSANE LEVEL

3. to kako se postaje asistent ne znam, i mene zanima

u sustini, trebalo bi da imas dobru ocenu iz tog predmeta i pozeljno je da budes demonstrator na vezbama (to ti je na primer ovako: polozis anatomiju, dobijes 9 ili 10, sledece godine se prijavis da budes demonstrator, polazes neki test i ako polozis postajes demonstrator. dobijas neke parice za to sto dolazis na vezbe prvacima i pomazes im). e sad, nisam bas siguran kako to u praksu ide, ali nesto mi se cini da nije dosta samo ocena i demonstratura
4. ja mislim da je i to super, ako imas para za to. ako ces biti sam, posebno je dobro, jer imas svoj mir i priliku da ucis u tisini bez ometanja
5. ovo ne znam, nemam iskustva sa menzom
6. da, mogu puno da pomognu, pod uslovom da se spremis pre konsultacija. ali ne cekaj jun za konsultacije, nego probaj da krenes sto ranije. ja bih ti preporucio profesorku Radonjic, pod uslovom da jos radi kad ti krenes

7. specijalizacija... kad sam upisao, planirao sam neku hirurgiju, nista specificno, ali sad me to sve manje privlaci i poceo sam da naginjem ka neurologiji
ne smaras, nikakav problem