Medicinski fakultet

• Začetnik teme Začetnik teme Celt
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Helou, ako neko zaluta ovde i ne zna sta ce sa sobom od dosade, a studira medicinu, mog'o bi na pp d'mi posalje cisto kako je, je l' stvarno moras buljis u knjigu po ceo dan il' sam ja to pricala samo sa nekim streberima kojima treba mnogo dok skontaju proste stvari i tako to :)

Pozdrav svima! Ja sam posle 6 meseci spremanja matematike za ETF odlučio da se sad preorjentišem na medicinu, već dva dana učim intenzivno, znam da nemam dosta vremena, al šta da se radi. Imam samo jedno pitanje, pošto mi biologija nije problem, to ću lako naučiti, a hemija jeste, kako savetujete da učim, odakle da počnem, šta se pada, koji dodju udžbenici? Takodje, da li padaju pitanja na prijemnom samo iz onih zbirki (hemija i onaj informator što ima) ili ima i nekih različitih? Hvala!

Pozdrav svima! Ja sam posle 6 meseci spremanja matematike za ETF odlučio da se sad preorjentišem na medicinu, već dva dana učim intenzivno, znam da nemam dosta vremena, al šta da se radi. Imam samo jedno pitanje, pošto mi biologija nije problem, to ću lako naučiti, a hemija jeste, kako savetujete da učim, odakle da počnem, šta se pada, koji dodju udžbenici? Takodje, da li padaju pitanja na prijemnom samo iz onih zbirki (hemija i onaj informator što ima) ili ima i nekih različitih? Hvala!

Pa od samog pocetka . Dakle Opsta hemija prvo , neorganska hemija , organska hemija i na kraju biohemija . Samo ne znam kako ces sve ovo stici za ovako kratko vreme , no dobro ...

Iz svake oblasti iz roze zbirke pada po jedno pitanje,mozda po neku oblast preskoce,pa daju par pitanja iz jedne,to se kod organske desava,al otprilike iz skoro svake oblasti po jedno pitanje.Ne bude identican zadatak kao u zbirci,ali slican bude.

Hvala na odgovorima. Spremam baš žestoko, nerviraju me što za biologiju odrede stranice i lekcije za naučiti pa ja posle nalazimmi pitanja koja ne spadaju u te lekcije, no dobro, hemiju predjoh opštu i neorgansku, samo moram da utvrdim, sad organska pa dokle stignem, biće zajebano.

Nego, hteo sam da pitam, kako je na prijemnom, da li daju odmah odjednom hemiju i biologiju ili se radi posebno? Koliko ima vremena za rad? Hvala!

Pitam se samo od svih vas koliko vas ima pojma sta zapravo upisuje, kakav je posao jednog lekara ma koje specijalnosti bio. Ili ste gledali previse Dr Hausa?
Draga deco medicinski fakultet je pickin dim , laganica i opustenica u poredjenju sa onim sto vas ceka kada ga zavrsite i kada budete poceli da radite taj posao. Ali samo polako i opusteno.

Hvala na odgovorima. Spremam baš žestoko, nerviraju me što za biologiju odrede stranice i lekcije za naučiti pa ja posle nalazimmi pitanja koja ne spadaju u te lekcije, no dobro, hemiju predjoh opštu i neorgansku, samo moram da utvrdim, sad organska pa dokle stignem, biće zajebano.

Nego, hteo sam da pitam, kako je na prijemnom, da li daju odmah odjednom hemiju i biologiju ili se radi posebno? Koliko ima vremena za rad? Hvala!

Ради се све заједно. Мислим да се има око 3 сата, што је и више него довољно... Одговори се уписују у посебан картон и ту је битно да све лепо препишеш. Иначе, тест носиш кући, па према томе можеш по њему да шврљаш до миле воље :-)

Ради се све заједно. Мислим да се има око 3 сата, што је и више него довољно... Одговори се уписују у посебан картон и ту је битно да све лепо препишеш. Иначе, тест носиш кући, па према томе можеш по њему да шврљаш до миле воље :-)

Ljudi, jesu dozvoljeni digitroni na testu? I kakvi jesu? Znam da u pravilima stoji da digitron ne sme da ima mogućnost memorisanja, ali i ovi najprostiji imaju mogućnost memorisanja rezultata, inače moj je ovakav otprilike:

232_kadio_scientific_calculator.jpg

I da, na prijemnom, jesu medju učenicima iste grupe različiti testovi u smislu da su izmešani odgovori (na jednom testu je odg. pod a a na drugom pod b recimo)?

Ljudi, jesu dozvoljeni digitroni na testu? I kakvi jesu? Znam da u pravilima stoji da digitron ne sme da ima mogućnost memorisanja, ali i ovi najprostiji imaju mogućnost memorisanja rezultata, inače moj je ovakav otprilike:

232_kadio_scientific_calculator.jpg

I da, na prijemnom, jesu medju učenicima iste grupe različiti testovi u smislu da su izmešani odgovori (na jednom testu je odg. pod a a na drugom pod b recimo)?

Дозвољени су, наравно. Ја сам имао неки најпростији, кинески :D, 200 динџи... Мада се не сећам нешто да су загледали ко какав дигитрон има :-р
И да, одговори и питања јесу измешани (мислим да постоје 4 "групе" тј. сви тестови су исти, само су 4 начина на која су питања поређана, нпр. мени је неко питање прво, неком другом је то десето и тако...). Без бриге и срећно! :-)

Još jedna stvar samo, smeštena sma u jednoj od ovih grupa od po 50, zanima me koliko su strogi nadležni po pitanju bilo kakvog okretanja, ono van svoga rada? Da li odmah izbacuju ili opominju prvo?

Морам само да кажем да то апсолутно не треба да те занима, јер ти идеш на пријемни како би показала своје знање и како би својим знањем успела да упишеш факултет. Твоје је само да седиш и да радиш, а за окретањем и нема потребе. :)

Питање једно за колеге које су завршиле 2. годину. Чух да се на вежбама из физиологије мери притисак, вади крв, испитују рефлекси и сл. Да ли то раде студенти између себе XD??

Drugari zna li ko hoce li biti prosirenja rang liste, moja sestra je osma ispod crte???
A culi smo da je proslih godina bilo prosirenja, znate li vi nesto o tome???Hvala! :)

Да, обично буде "спуштања" црте, само нека она прати шта се дешава... Углавном доста људи оде на стоматологију...

Back