Medicinski fakultet

• Začetnik teme Začetnik teme Celt
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ni kod nas nije bilo padanja u nesvest,uopste nemas osecaj da su to ljudi nekada bili,nema krvi i tako to.Predavanja su neobavezna,a seminari i vezbe jesu.Moj savet je izbegavati predavanja ali ako je nekom tako lakse...

Verovatno si medicinsku zavrsio, kao i ja. :)
Jos jedno pitanje,kad nas to budu delili u grupe i pravili raspored,gde mi to mozemo da vidimo gde smo rasporedjani?Je l' na njihovom sajtu?
Inace drugarica mi rece za te bele mantile,e sad je l' patike moraju da budu bele ili svejedno?

Da, ali fizioterapeut :)
Ja ne ocekujem da izbace nesto na sajtu kao sto i inace ne izbacuju... Verovatno ce biti negde na oglasnoj tabli na faxu okaceno ili tako nesto... :)

Verovatno si medicinsku zavrsio, kao i ja. :)
Jos jedno pitanje,kad nas to budu delili u grupe i pravili raspored,gde mi to mozemo da vidimo gde smo rasporedjani?Je l' na njihovom sajtu?
Inace drugarica mi rece za te bele mantile,e sad je l' patike moraju da budu bele ili svejedno?

Znaju da okace grupe na sajt par dana pre polaska.A raspored se nije menjao unazad nekoliko godina pa mozes da procesljas sajt i da vidis raspored za prvu godinu.Ako nista ne bude bilo na sajtu(ne bi me cudilo) bice u dekanatu.
Svejedno je kakve ces patike imati ;)

Hvala na odgovoru,nego sad cu jos da te smaram pitanjima. :)
Je l' moramo da nadoknadjujemo vezbe i praksu ako je propustimo?I da li postoje predavanja koja su od velike vaznosti za neki predmet?Na koja si ti isla i da li profesori gledaju kasnije to ko je bio,ko nije?I naravno ponavljm pitanje koliko se prosecno sati provede u toku dana na fakultetu?:D

Hvala na odgovoru,nego sad cu jos da te smaram pitanjima. :)
Je l' moramo da nadoknadjujemo vezbe i praksu ako je propustimo?I da li postoje predavanja koja su od velike vaznosti za neki predmet?Na koja si ti isla i da li profesori gledaju kasnije to ko je bio,ko nije?I naravno ponavljm pitanje koliko se prosecno sati provede u toku dana na fakultetu?:D

Samo ti smaraj ;)

Koliko se secam iz anatomije imas 2 dozvoljena minusa po semestru,a iz histologije i genetike 1.Ukoliko imas vise minusa moras da kolokviras vezbu.Inace mozes i da nadoknadis vezbu u nekoj drugoj grupi i da ne dodjes u svoju,ali mislim da to ne moze stalno :)
Verovatno mislis na klinicku praksu...bice dobro ako je budete imali :) Klinicari imaju preca posla,retki se pojave i drze vezbe...Niko nije nadoknadjivao praksu.
Slabo sam isla na predavanja i kad sam isla to su bila iz anatomije,iz histo i genetike nisam...To ti niko ne gleda.Mogu oni na pocetku da "plase" da ce to da se gleda,da se dobijaju neki poeni itd maa prazne price.Mogu nekome da budu od koristi,ali meni nisu bila.Bolje bi bilo da ides na konsultacije iz anatomije jer znaju dosta da pomognu.
Pa koliko ces vremena provesti na faxu zavisi i od tvog rasporeda a i od toga da li ides na predavanja.Nekad mozes da se zadrzis pola dana,a nekad oko 2 sata.

Poslednja izmena:
Valjda cu se snaci. :) Hvala na savetima.
Koliko god glupo zvucalo,malo imam i tremu.:)
Kad ne ides na ta predavanja,onda spremas za ispit to sto imas iz kjige ili skripte i to je sve,bar za te predmete koji nisu zahtevni.
P.S.Racunam da bi trebala ta genetika da mi bude laka,jer smo mi imali profesorku koja je molekularni biolog i zena je bila bas zaludjenik i dosta smo toga radili.Bar se nadam.
Inace,je l' si ti polagala vec anatomiju i na sta najvise treba obracati paznju?

Valjda cu se snaci. :) Hvala na savetima.
Koliko god glupo zvucalo,malo imam i tremu.:)
Kad ne ides na ta predavanja,onda spremas za ispit to sto imas iz kjige ili skripte i to je sve,bar za te predmete koji nisu zahtevni.
P.S.Racunam da bi trebala ta genetika da mi bude laka,jer smo mi imali profesorku koja je molekularni biolog i zena je bila bas zaludjenik i dosta smo toga radili.Bar se nadam.
Inace,je l' si ti polagala vec anatomiju i na sta najvise treba obracati paznju?

Nema na cemu :) Snaci ces se,svi su se snasli :D
Genetika nije teska :)
Pa da,zavrsila sam sa anatomijom pre par godina..Anatomija je najteza i zbog nje se gubi godina.Od samog pocetka treba da je radis,kupi praktikum i atlas za pocetak.Pre svake vezbe iscitaj to sto cete raditi i trudi se da nadjes to na lesu,pitaj asistente sve sto te zanima jer su zbog toga tamo iako se nekad ne ponasaju tako...Nemoj da se puno sekiras ako ne budes mogla odmah da zapamtis latinske nazive jer treba vreme da se nauce.Inace,najvise sam se plasila anatomije jer sam i u srednjoj imala problema sa njom.Ne uci iz skriptica nego iz knjiga i praktikuma.Bice profana koji ce da nude svoje knjige ali ih ne kupuj jer ti nece trebati...Srecno :D

Pre svake vezbe iscitaj to sto cete raditi i trudi se da nadjes to na lesu,pitaj asistente sve sto te zanima jer su zbog toga tamo iako se nekad ne ponasaju tako...

ovo je sustina spremanja anatomije :) ko to prihvati i odmah pocne tako da se sprema, polaze u junu bez problema... ali ce vecina grupe ceo prvi semestar na vezbama da radi sve osim ono sto treba, pa ne dozvolite da vas uvuku u tu kolotecinu, nego tih sat i po iskoristite maksimalno. rukavice obavezno nosite, spakujte jedno 15 pari u torbu da ne bi bilo da ste zaboravili slucajno, i odmah na kadavere ;)

Избацили су групе и распоред :)
http://www.med.bg.ac.rs/?init=news&nid=4867&sid=5

П.С. Да ли може да се промени група?? (мислим, нећу ја то, али ме занима :D)
И да, да ли су обавезни семинари???
Ја сам В2 :tick:

Seminari i vezbe su obavezni,a predavanja nisu..Blago vama,vi u B1 i B2 imate slobodan petak...

Hello Europe! This is B4 calling. Inače, mogli su i malo kreativniji da budu pri sortiranju... Mislim, da ne bude da uvek kukamo za sve, ali ne znam zašto je toliko zanimljivo da svi u grupi imaju isto početno slovo prezimena. Hvala višoj sili te nemamo strane predavače, mislim da nisu ni čuli za č, ć, đ, ž :hahaha: :hahaha:

Back