Vladimir991
Zainteresovan član
- Poruka
- 129
Jel si "prisiljen" i na upisivanje medicinskog fakulteta ?![]()
Jap. Ali....Treba se pomiriti sa sudbinom, kakva god da je.... Ko zna zasto je to dobro...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Jel si "prisiljen" i na upisivanje medicinskog fakulteta ?![]()
Jap. Ali....Treba se pomiriti sa sudbinom, kakva god da je.... Ko zna zasto je to dobro...
Uf,nemoj da razmisljas tako odmahPodji,vidi i ako ti se bas ne svidja,nikad nije kasno da promenis fax i radis nesto drugo sto volis.A ko zna ,mozda te osvoji ovaj poziv.
U mom slucaju,medicina je ono cime sam oduvek zelela da se bavim.Mada sam bila i ja u raznim preispitivanjima i dilemama pre prijemnog,posto i ja imam razna druga interesovanja,pa bih opet to spojila sa medicinom kasnije,ali ko zna...Prvo da vidim kako ce mi ici za pocetak...
p.s.I sudbina ne postoji,mi sami odlucujemo.Najvaznije je da radis ono sto te ispunjava i zapamti da uvek imas izbora.
e ovako, meni treba savet, tj necije misljenje. ja sam zavrsila drugu godinu gimnazije,, drustveni smer, sad gubim hemiju a nije da smo je nesto i radili, i biologije je sve manje, a odjednom mi je palo na pamet da ja zelim da upisem medicinu. da li je to ikako moguce? :/ brzo ucim, brzo kapiram, nisam neki streber ali imam sve petice, samo sam pogresila u odabiru smera i kasno je da to sad menjam. i skroz sam neupucena u sve to, kako se uopste sprema prijemni, da li postoje neke zbirke, nesto ili samo uzmem knjige i ucim? pitam sad jer mislim da cu, ako zelim medicinu, morati u skorije vreme da se odlucim da bih uzela casove iz hemije koju vise nemam. molim vas da mi date neko misljenje, iskustvo. hvala vam puno unapred.
Oktap hvala ti puuunotaman za godinu da vidim tvoja iskustva pa def da odlucim
i ta ideja mi se slucajno javila, moguce da ce se promeniti, svidja mi se to, jedino sto me koci je to sto duuugo traje, ali o tom po tom
![]()
Размисли добро, распитај се за предмете, нађи неког искуснијег студента, види његова искуства па склопи себи слику о томе. А кад нешто волиш онда није ни толико битно колико траје
Мала исправка: Мој псеудоним је написан ћирилицом - ОКТАР, дакле: OKTAR![]()
Ja sam se zabrinula za sebe, jel normalno da je men vec sad strah i onako me ljudi cudno gledaju kad trazim zbirke za prijemni sledece godine a da jos ni drugi prijemni rok nije prosaoIzgleda cu ja to da naucim oni ce mene da prime a ja cu onda reci hvala vama ali ja ne mogu vise xD
Ma nisam planirala da pocnem sad ali sve nesto mislim da li cu stici jos su me isprepadali jer iz moje skole (inace sa iz R. Srpske) od troje prijavljenih nije niko primljen- sve mi nesto malo vremenaTjesim se jedino sto znam da se oni i nisu nesto posebno spremali
D
Ovo sada sto pisem je uglavnom subjektivno.Stomatologija nikako ne bi mogla da mi donese zadovoljstvo kao medicina.I nikako ne bih mogla da uporedim taj rad sa radom doktora.Drugaciji je rad u bolnici,odnos sa pacijentima,dinamican je posao,postoje razne interesantne oblasti i grane,velika mogucnost napredovanja i bar mozes nekad da imas osecaj da si nekome stvarno pomogao.Veoma human posao ako postupas onako kako valja.
Upisala sam sad.Hemiju sam spremala iz zbirke gde su svi zadaci bili podeljeni u 30 oblasti.Verovatno ima oko hiljadu zadataka.To ti je glavna zbirka i bitno je nju da predjes,a biologiju spremaj iz gimnazijskih knjiga i one za medicinsku skolu.Posebno obracaj paznju na detalje,nemoj nista da odbacujes kao nevazno,veruj mi.Iz hemije isto od teorije prelistaj malo tvoje knjige iz prethodnih razreda.Nisam sigurna,mislim da vi gimnazijalci sada radite genetiku,ja sam to radila u trecoj,gledaj da je skapiras dobro,znacice ti i za prijemni ali i kasnije na fakultetu.Kad sve to prodje,videces da nije nesto narocito tesko.U svakom slucaju pitaj sta ti nije jasno.Jesi ti sad upisala ili vec studiras? Cisto da te smaram ko i ostale iz koje si zbirke pripremala? Ja cu vjerovatno u NS upisivati ali ovaj forum je aktivniji![]()
Ma nije meni toliko problem biologija dosta znam i sad kad gledam prosllogodisnje testove, a i hemiju imala sam pet ali to je bilo ono da ucim sta treba za tu ocjenu nista vise, nije sad da nemam pojma dobro je kontam ali nije me jednostavno zanimala pa sad kad vidim ove zadatke izgubim se nemam pojma nistaAl ima vremena da to sve prostudiram
Vjerovatno cu tako neku vecu zbirku morati da trazim od starijih generacija jer u NS ne prodaju te iz BG izdanje a nema logike jer je valjda isti test. Ma ko ce im znati samo nek oni mene prime xD
Koliko to u grupi bude studenata?