Medicinski fakultet Novi Sad

kako nije? ako je bilo oko 88bodova za upis to znaci da:
ako imas maximum bodova iz prijemnog (60) znaci da iz skole moras da doneses 28bodova
znaci da je morao sva 4 razreda da prodje preko 3,50 ...stim sto je tesko imati 60 iz prijemnog...

A dobro,ako je farmacija u pitanju, onda jeste mali problem.
Ako se potrudis,nije neresiv,i koliko mi je poznato,manje bodova treba u BGu ;)

Maksimalni broj bodova iz skole je 40- gleda se po tome da se saberu proseci sva cetri razreda,i onda se to pomnozi sa dva.
Dakle,ako si sve 4 godine bio 5.00,to bi bilo (5.00+5.00+5.00+5.00)*2 -dakle,40 .

Poslednja izmena:
Da li mi neko moze reci koliko je medicina perspektivna za posao, jel sam cula da je sad jako tesko naci posao sa zavrsenom medicinom? Isto i za farmaciju? Sad sam 4. godina prirodnog smera gimnazije i zelela bi da upisem medicinu, pa se plasim da kad je zavrsim da necu moci naci posao. :)

Da li mi neko moze reci koliko je medicina perspektivna za posao, jel sam cula da je sad jako tesko naci posao sa zavrsenom medicinom? Isto i za farmaciju? Sad sam 4. godina prirodnog smera gimnazije i zelela bi da upisem medicinu, pa se plasim da kad je zavrsim da necu moci naci posao. :)

Pa, opste mnjenje ja da sa zavrsenom medicinom mozes da se ubijes (osim ako ti tata nije nacelnik odeljenja), dok farmacija bi trebala da je perspektivna. Ovo prvo je 100% sigurno, a za ovo drugo, ne mogu da ti kazem :)

Back