gost 189815
Iskusan
- Poruka
- 5.826
zanima me u kojoj meri je medicinska dijeta stetna i da li postoje grupe ljudi koje bi trebalo da je izbegavaju?koliko je ustvari gora u odnosu na druge...
?

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
meni nije problem u zdravoj hrani,tako se i hranim(integrlni hleb i co.)meni je problem u kolicini.
a problem su mi isto i fizicke aktivnosti,jer leti mogu da idem u kosutnjak da trcim(i ne bude me 2h)a sta zimi raditi da se nadoknadi nedostatak tolike aktivnosti.kucne vezbe i trcanje u mestu bas i ne daju neke rezultate kao kosutnjak,da trcim po snegu i da se razbolim bas i ne bi,i zato sam bila u fazonu da uzmem kucni bajs il nesto sto ce bar priblizno po energiji biti ekvivalent trcanju.
ja sam mislila da drzim ovu dijetu,smsam 5-6kg,priviknem se bar malo na smanjeni unos hrane(optimista)i nastavim sa vezbama...(a u relanosti ce verovatno da se vrati tezina,od smanjenja nista nece biti,bar efektivno,i ustvari najbolji deo su vezbe koje idu na kraju(posto nesmeju da se drze za vreme dijete)
,al nada umire zadnja...)
a inace nemam facebook![]()
a problem su mi isto i fizicke aktivnosti,jer leti mogu da idem u kosutnjak da trcim(i ne bude me 2h)
Dobro razmisli o ovome sto cu napisati. Znas, ja sam ranije isto tako radio, cak sta vise - isto sam i mislio. Sto sam vise vremena ucio (od ljudi koji su dobijali fenomenalne rezultate) polako sam poceo da radim ono sto su oni radili i na kraju - dobio sam njihove rezultate. I veruj mi u svetu izgleda i fitnesa nisu samo rezultati bitni, vec iskustvo koje steknes sa tvojim telom jednom kad ga upoznas. Jer jednom kad shvatis pravila igre i pobedis, veruj mi, nikada se neces vratiti u prvobitni oblik.meni nije problem u zdravoj hrani,tako se i hranim(integrlni hleb i co.)meni je problem u kolicini.
a problem su mi isto i fizicke aktivnosti,jer leti mogu da idem u kosutnjak da trcim(i ne bude me 2h)a sta zimi raditi da se nadoknadi nedostatak tolike aktivnosti.kucne vezbe i trcanje u mestu bas i ne daju neke rezultate kao kosutnjak,da trcim po snegu i da se razbolim bas i ne bi,i zato sam bila u fazonu da uzmem kucni bajs il nesto sto ce bar priblizno po energiji biti ekvivalent trcanju.
ja sam mislila da drzim ovu dijetu,smsam 5-6kg,priviknem se bar malo na smanjeni unos hrane(optimista)i nastavim sa vezbama...(a u relanosti ce verovatno da se vrati tezina,od smanjenja nista nece biti,bar efektivno,i ustvari najbolji deo su vezbe koje idu na kraju(posto nesmeju da se drze za vreme dijete)
,al nada umire zadnja...)
a inace nemam facebook![]()
pa dobro jel ti trcis zimi(mislim s'odecom naravno)?ja kad sam htela svi su bili u fazonu,hladan vazduh prehladices se,nisi normalna...jedino da obmotam sal oko usta i da mi vire okice
![]()
a ne idem uvek na drim stazu,uglavnom pravim veliki krug,a ovo leto su bile i kise i fax i nisam isla koliko prosle godine,i zato sam u fazonu da uzmem nesto kod kuce.
I veruj mi u svetu izgleda i fitnesa nisu samo rezultati bitni, vec iskustvo koje steknes sa tvojim telom jednom kad ga upoznas. Jer jednom kad shvatis pravila igre i pobedis, veruj mi, nikada se neces vratiti u prvobitni oblik.....
Sto bi musasi mijamoto rekao "Da bi bio izuzetan, moras raditi stvari koje vecina nece da radi".....
P.S. Kada pocnes da se zdravo hranis, raspodelis hranu na 5 - 6 obroka, unosis veci nivo nutricija. Imaces vise kvalitetnijih nutricija koje ti kruze krvotokom i osecaces se lakse i lepse. Onda je savrseno da se bacis na neke jace fizicke aktivnosti (trcanje do maksimuma, plivanje, biciklizam itd) i skinuces salo mnogo brze.
Медицинска дијета је она коју ти препише лице које је едуковано за тако нешто- доктор специјалиста хигијене (субспецијализација из исхране) или нутрициониста (виша медицинска школа).zanima me u kojoj meri je medicinska dijeta stetna i da li postoje grupe ljudi koje bi trebalo da je izbegavaju?koliko je ustvari gora u odnosu na druge...?
ZahvaljujemOdavno nisam pročitala ovako dobar članak ... Hvala![]()
Sofija:Медицинска дијета је она коју ти препише лице које је едуковано за тако нешто- доктор специјалиста хигијене (субспецијализација из исхране) или нутрициониста (виша медицинска школа).
Такве дијете се праве на бази бројних фактора и након опсежнијег мед. испитивања разних параметара у организму и наравно да као такве нису штетне.
Месечно није драво губити више од килограм до килограм и по- дакле ко хоће да мршави нек' се јави лицу које је едуковано за тако нешто да не би себи направио проблем с метаболизмом.
Opet ti kazem, metabolizam ne zavisi samo od ishrane, po mom misljenju ishrana je jedan od najvaznijih faktora.
Kada kazes "poremetiti" nadam se da mislis ubrzati (ili usporiti). Trece ne postoji
Ako skines kg i nabacis misicnu masu - zasigurno ces ga ubrzati. Naravno organizam ce doziveti neke promene na koje nije navikao ali nas organizam nije napravljen od gline, vec se prilagodjuje okolili.
Наш организам се привикава, али није свачији организам баждарен тако да нпр. скидање 15 килограма за 20 дана акцептира без и једне последице.Opet ti kazem, metabolizam ne zavisi samo od ishrane, po mom misljenju ishrana je jedan od najvaznijih faktora.
Kada kazes "poremetiti" nadam se da mislis ubrzati (ili usporiti). Trece ne postoji
Ako skines kg i nabacis misicnu masu - zasigurno ces ga ubrzati. Naravno organizam ce doziveti neke promene na koje nije navikao ali nas organizam nije napravljen od gline, vec se prilagodjuje okolili.
Скинути који килограм и "набацити" мишићну масу уз помоћ дијете или уз помоћ новог начина исхране апсолутно није могуће. Могуће је једино променом начина живота - избалансираном исхраном и јаким тренингом ( мислим без употребе креатина хидрохлорида и евентуално "тежих" стимуланса ). Избалансираном исхраном и умереним вежбањем могуће је само скинути вишак килограма и обликовати торзо. Какво црно повећање масе?
И глина је јако прилагодљив материјал од које се праве разни лепи предмети![]()
Медицинска дијета је она коју ти препише лице које је едуковано за тако нешто- доктор специјалиста хигијене (субспецијализација из исхране) или нутрициониста (виша медицинска школа).
Такве дијете се праве на бази бројних фактора и након опсежнијег мед. испитивања разних параметара у организму и наравно да као такве нису штетне.
Месечно није драво губити више од килограм до килограм и по- дакле ко хоће да мршави нек' се јави лицу које је едуковано за тако нешто да не би себи направио проблем с метаболизмом.