Maxi

Maxi cvetni trg, OPET LAŽNE AKCIJE. I vidi se jasna namera varanja potrošača, na rafu je ostavljeno mesta jedva za 10 kutija jaja.

1000006588.jpg

Frižider isušuje namirnice pa kako šta ide. Npr slanina se pakuje u papir i ovlaš u kesu. Povrće ako ima opnu može neko vreme. Novi frižideri imaju kao komore za voće i povrće.

Naime frižider skuplja vlagu i ledi prilikom rada.

Najbolje držati u korpi pokrivenoj krpom tik iznad površine vode u bunaru :mrgreen:

U idei su jaja u frižiderima u maxiju NE!
To i kvalitet jaja nema nikakve veze....ako bas ganjam gde je kvalitet jaja bolji , medju boljima je Sumadija...ili da tacno znas koji ti dobavljac bude dobar...
Sto se toga tice, cini mi se da maxi bira bolje...Jeste da je bolje kad su u frizideru, ali ako je los izvor, lose je pa i u vrizideru...

Moj ujak kupio vikendicu i posle 2 god nađe jaje kokoška od prethodnih vlasnika snela u potkrovlju neke šupice koja je bila uz vukendici. Ispekao i pojeo kaže nikada bolje jaje nije video.

Pa ako je cisto jaje bez salmonele, sto je retko kod industrijskih , ili na neki drugi nacin zagadjenih, onda kad ostavis jaje duze od 6 meseci ostane samo zumance...a ne pokvari se...to je kod vecine kokosaka....ali se osusi a opet imaju kokoske koje nose jaja koja se ne suse, pojma nemam kako nastupa ta razlika, a vidljiva je i posle mesec dana...

Nisam tehnolog za jaja, ali kod vecine prodavaca su jaja ok ako su u 15 dana, zato je rok za jaja mesec i zato prodavci jaja drze jaja i u vrucim bunkerima , na vecini pijaca znam veleprodavce jaja i vecina ih drzi iako , iako je uvedeno pravilo da mora da budu sa mlecnim proizvodima...cesto i dalje drze boksove van tih delova, a samo transferisu , navikli godinama i ne utice im na prodaju znaci da ne utice kod kupaca...oni znaju kkoliko dugo mogu da drze jaja tako i koliko nabavljaju, a nabavljaju na veliko sigurno , znaci 5 paketa i vise...

Ko zna sta rade, ne mogu da pricam kao i o mesu , sad su brizgaljke kod mesa standard...tj nisu vise kradja....

Poslednja izmena:

Back