Matrijarhat u Srbiji,moguće ili ne?

Saša Belopoljanski

Zainteresovan član
Banovan
Poruka
437
Da li je došlo vreme da će žene početi da vladaju?Da li vi drage žene i muški mislite da je došlo vreme da ćutimo i da smrdimo?Zakon je sve više na strani žena.Dvadeset vekova je ovo bio muški svet,pa i patrijarhat dominirao.Malo smene možda ne bi bilo na odmet u nekoj budućnosti?Pa ako gledamo kroz istoriju, prvo je postojao matrijarhat, za vreme grupnih brakova, nije se moglo odrediti srodstvo, pa je računato po majci, a ona je imala i najvažniju ulogu u socijalizaciji itd.Evo npr.U planinama Sumatre, muž se smatra gostom u ženinoj kući. U ovom delu Indonezije, etnička grupa je svetski najveći matrijarhat i u rukama nežnijeg pola je sve.Da li žene vuku sve konce i drže birokratiju?Da li će danas i u budućnosti žene voditi glavnu reč i koliko je to moguće?

Da li je došlo vreme da će žene početi da vladaju?Da li vi drage žene i muški mislite da je došlo vreme da ćutimo i da smrdimo?Zakon je sve više na strani žena.Dvadeset vekova je ovo bio muški svet,pa i patrijarhat dominirao.Malo smene možda ne bi bilo na odmet u nekoj budućnosti?Pa ako gledamo kroz istoriju, prvo je postojao matrijarhat, za vreme grupnih brakova, nije se moglo odrediti srodstvo, pa je računato po majci, a ona je imala i najvažniju ulogu u socijalizaciji itd.Evo npr.U planinama Sumatre, muž se smatra gostom u ženinoj kući. U ovom delu Indonezije, etnička grupa je svetski najveći matrijarhat i u rukama nežnijeg pola je sve.Da li žene vuku sve konce i drže birokratiju?Da li će danas i u budućnosti žene voditi glavnu reč i koliko je to moguće?

tebi ocigledno vladaju
mendzajno
zene su za kuhinju da ti spreme sendvic
propas civilizacije je pocela kad im dato pravo glasa

tebi ocigledno vladaju
mendzajno
zene su za kuhinju da ti spreme sendvic
propas civilizacije je pocela kad im dato pravo glasa

Ti si ovaj sa slike?Da ti nisi ***** je li bree?Šta fali da smo svi jednaki?Kaži debeli.

- - - - - - - - - -

Ja ne bih, neka fala, sita sam ja povlacenja konaca, ja bih malko da odmorim, kad budem htela dete napravicu ga, mama da budem vama muskima necu
Sama pomisao da dominiram u vezi mi izaziva gadjenje, picckica mi ne treba, no partner tj kolega, saradnik da se tako izrazim

Znači zna se ko je glavni u kući,ko lupa šakom o sto?Treba da se zna :)

- - - - - - - - - -

Zene vec vladaju.

Muskarci se bore da se CINI da oni vladaju.:rtfm:
Kako to vladaju?Daj neki primer prijatelju.

treba da vlada na svim nivoima onaj ko je za to sposoban, bez obzira na pol

Teorijski je tako, ali kada ce neko priznati da je partner sposobniji od njega?

Daj Blajbi, covek si sa iskustvom. Ko se jos bavi ovim klinackim forama - popne se na krov kuce i vice Ti si sposobniji!!! Sposobniji u cemu? Svakako je neko u necemu sposobniji, spretniji, skolovaniji za nesto, od ono drugo.

------------------------
Sta vam je, ja sam zaprepascena brojem slinavaca koji jedino raspravljaju o zenama, a zene samo na tv-u gledaju. :lol:

- - - - - - - - - -

Nema drugi izlaz.

Razvod je ipak veca steta.

Pa kupi dva frizidera majkumu, sta si se stiso? :lol:

i dokle si spreman da ides sa popustanjem da te ne bi ostavila?

ocigledno je jaca licnost od tebe, ocigledno je da je hrabrija, pa je i logicno da je ona glavna, mada mi je zalosno da na to pristajes cak i kad su stetne odluke u pitanju

Nije jaca licnost nego drskija i bezobraznija.

Zloupotrebljava to sto je zensko pa necu da je fizicki zgromim.

Zna da to necu uraditi.

Da mi to radi neki muskarac olupao bih mu glavu o zid....

Nije jaca licnost nego drskija i bezobraznija.

Zloupotrebljava to sto je zensko pa necu da je fizicki zgromim.

Zna da to necu uraditi.

Da mi to radi neki muskarac olupao bih mu glavu o zid....
kad neko trpi nesto sto ne treba da trpi znaci da je kukavica
bojis se da je ne izgubis, a ne zato sto si ljubazan jer je ona zensko

glupo bi bilo da to uradis i nekom muskarcu
ako su ti je fizicka snaga argument, onda nesto nije u redu

ili si sposoban da izazoves postovanje kod drugoga ili odlazis

- - - - - - - - - -

Pa zivim dugo sa njom.

Sto ide starija - sve je gora.

Bojim se da je ne zadavim u snu kada legnem iznerviran....
sta bi se desilo kad ne bi pristao na njene uslove?

kad neko trpi nesto sto ne treba da trpi znaci da je kukavica
bojis se da je ne izgubis, a ne zato sto si ljubazan jer je ona zensko

glupo bi bilo da to uradis i nekom muskarcu
ako su ti je fizicka snaga argument, onda nesto nije u redu

ili si sposoban da izazoves postovanje kod drugoga ili odlazis

- - - - - - - - - -

sta bi se desilo kad ne bi pristao na njene uslove?

E dete moje, ne znas ti kavih zena ima...

I jedan psihijatar bi se zgranuo...

Kada ne bi pristao na njene uslove bio bi cirkus.

Dva puta me je jurila nozem do na ulicu da me ubode ili zakolje...

Back