"Matorci ne izbijaju iz kuće" - problem u Srbiji

Не подразумева свађу али подразумева потребу за приватношћу или осећај непријатности због њихове близине, а селидба може бити последица свађе због кулминације тих ствари.

Због тога што стан кошта скоро као и плата, због лоших и несигурних послова, треба платити стан и плашити се да не останеш без посла и да не успеш брзо да нађеш други, ако си често незапослен нећеш моћи да будеш подстанар чак и да хоћеш. То је живот на ивици. Стан кошта далеко више и од хране и од рачуна, лако је имати пара за основно преживљавање јер социјала је само 12 000, то је лако зарадити, то је само 4 дневнице посла и то који је плаћен на минималац, може се зарадити и преживети, али стан је убедљиво највећа ставка. Кување, прање и слично, то је најмањи проблем.

Зато што чувам приватност и зато што ме је срамота што ме занимају љубав и оне ствари, ја никад нисам ни био у вези и нисам их научио на то. Али не разумем ако друге то није срамота, како им је онда глупо да воде љубав у другој соби у истој кући где су и родитељи, ваљда родитељи већ знају да то радите.

Ја немам петљу, никад нисам био у вези и не могу тек сада да први пут пробијам лед говорећи родитељима да сам у некој вези. Не гнушам се ја секса него би ми било екстремно глупо да родитељи знају да то радим, а кад бих био у вези или имао дете знали би да то радим.
Признајем, један од набољих изговора за немање секса који сам икада чуо.

Ja sam ceo život bila podstanar, prvo sa roditeljima, pa posle u srednjoj školi sa cimerkom pa posle posao i sama.
Dešavalo mi se da me vlasnica kuće u kojoj sam plaćala sobu maltretira, a prvo pravilo je bilo da ne sme niko da mi dođe.
Bila sam ok kao osoba, družila se, ali vremenom ti dolasci odnosno zabrana dolazaka su uzeli danak;
vremenom sam izgubila sve prijatelje (sad bi neko rekao "onda to nisu ni bili pravi prijatelji" ali to nije tačno, moraš da imaš elementarnu privatnost za druženje);
To je to što @bezimeni1 piše

Sad imam stan, ali više nema ko da mi dođe. To je cena koju plaća podstanar. I još mnogo toga.
Sve ima svoje. To je tačno. Ali i okolnosti se menjaju i ljudi oko nas. Propao sam kroz niz stresnih situacija u životu, tako da me više ništa ne može iznenaditi. Sad se trudim da živim, što bolje mogu, mada uvek čovek ima sa strane, da iskoči neki problemčić. A ti, ako nemaš nikoga, evo na raspolaganju sam ti. Da se ortačimo, ortakinjo.

Признајем, један од набољих изговора за немање секса који сам икада чуо.
Секс је табу, ваљда је разумљиво зашто ми је глупо од родитеља. Веза, брак, деца, подразумевају да има секса. Мени да није проблем срамота од родитеља цео свет би био мој.

Секс је табу, ваљда је разумљиво зашто ми је глупо од родитеља. Веза, брак, деца, подразумевају да има секса.
Au, brate, al ti ode u krajnost. Sve ima svoj red, a pored toga i redosled. Pa ti blago meni, kreni od prioriteta i rešavaj, jedno po jedno. Koliko god ti se činilo da te nešto koči ili da ne možeš da izađeš na kraj sa situacijom, veruj mi, možeš itekako.

Sve ima svoje. To je tačno. Ali i okolnosti se menjaju i ljudi oko nas. Propao sam kroz niz stresnih situacija u životu, tako da me više ništa ne može iznenaditi. Sad se trudim da živim, što bolje mogu, mada uvek čovek ima sa strane, da iskoči neki problemčić. A ti, ako nemaš nikoga, evo na raspolaganju sam ti. Da se ortačimo, ortakinjo.
I da imamo 2 stana
:lol:

Ја немам петљу, никад нисам био у вези и не могу тек сада да први пут пробијам лед говорећи родитељима да сам у некој вези. Не гнушам се ја секса него би ми било екстремно глупо да родитељи знају да то радим, а кад бих био у вези или имао дете знали би да то радим.
Opusti se. Sigurna sam da ti roditelji ne bi zamerierili ostvarenu vezu već bi bili presrećni.

Zašto razmišljaš o tome šta bi ti roditelji zamerii na tome šta radiš u vezi misleći na seks?

I tvoji roditelji su u vezi, znaju kakvi su partnerski odnosi, imaće samo razumevanje.
Osim toga, imaš dovoljno godina za samostalni život, porodicu i decu.

A da ludog foruma :lol:

.......

Nije zdravo do 30.-te ziveti sa roditeljima. To je istina.
Sada, koliki procenat mladih uspe da se osamostali, krene svojim putem bez pomoci roditelja?
Ja ne znam za nijedan slucaj. Svako ko je nacinio taj korak ka osamostaljenju imao je bar pocetni, minimalni kapital dobijen od roditelja. Dalje je nastavio sam. Onako kako se snasao - neko bolje, neko losije.

A normalan roditelj ce uvek pomoci kasnije koliko i kako moze, ako je pomoc potrebna.

U komsiliku imam jedan nenormalni primer nekakve “porodice” gde cak tri generacije zive u istoj kuci.
Meni to nikako nece nikada biti jasno, niti bih pak mogla ziveti tako.

Много си пријатељу кваран. Ти би и преко хлеба погачу?

.......

Sada, koliki procenat mladih uspe da se osamostali, krene svojim putem bez pomoci roditelja?
Ja ne znam za nijedan slucaj. Svako ko je nacinio taj korak ka osamostaljenju imao je bar pocetni, minimalni kapital dobijen od roditelja. Dalje je nastavio sam. Onako kako se snasao - neko bolje, neko losije.
Bravo, o tome se i priča. Realna si, hvala ti.

Паре нису проблем. Пара нема. За оне који нису способни да их зараде, па се надају неком наследству. И то што нису сами стекли, него наследили, брзо ће да рас*ичкају.
Лепо кажу Књажевчани - "Сваки шпаркаџија има свога трошкаџију"!
Бити способан = криминал.

Nisam druže, veruj mi. Iskren sam do srži, verovao ili ne. Ne znam, na šta ciljaš, konkretno?
Добро, вероватно сам само завидан, само напред, изгледа да ти иде. Ти стварно не тражиш изговоре :) за разлику од колеге форумаша.

A da ludog foruma :lol:

.......

Nije zdravo do 30.-te ziveti sa roditeljima. To je istina.

A normalan roditelj ce uvek pomoci kasnije koliko i kako moze, ako je pomoc potrebna.

U komsiliku imam jedan nenormalni primer nekakve “porodice” gde cak tri generacije zive u istoj kuci.
Meni to nikako nece nikada biti jasno, niti bih pak mogla ziveti tako.
Никоји.

Како неко може да створи 100.000,00 евра пре 30-те године или после, ако ради за паре за које се овде и у другим државама ради? Чак и ако хоћеш да купиш стан на кредит, мораш да даш учешће. Што се кредита тиче, ја сам једном ушао у аутокућу и питао да купим кола на кредит. Кад сам видео колико износи рата и да немам паре за учешће, само сам се захвалио и отишао кући.

Овде се много филозофира, да не каже сере. Ко зна таблицу множења, јасно му је да стан не може да се купи.

Добро, вероватно сам само завидан, само напред, изгледа да ти иде. Ти стварно не тражиш изговоре :) за разлику од колеге форумаша.
Samo sam realan, ništa više od toga. Prosečan sam, kao i većina ljudi.

I, da, privatnost nije potrebna samo mladima, potrebna je i njihovim roditeljima.

I zanimljivo da se ovde termin “mlad” covek koji zivi sa roditeljima naziva “mladim” ?
U tridesetim godinama to bi trebalo da je zreo covek/zena.
Termin "mlad" sam namerno navela u primerima sad i pre 30 godina, istu drugaricu srećem, ista situacija u kući.

Back