Materijalni svet je samo iluzija !

Znači, u jednoj rečenici je osvešćen ceo smisao teme.
Bravo :)
:worth:

Apropo one tvrdnje da "nema veze što je iluzija, jer iluzija je ono u čemu živimo i jedino što nam preostaje" treba se zapitati - pa da li je baš tako ;).

Hint: iluzorni svet može postati i ne-iluzorni.

ali u ovom....iluzornom svetu je ceo moj svet, moja porodica prijatelji devojka i sve ostalo. zašto bih želeo da pobegnem od svega toga?

Da li materijalni svet postoji van nase spoznaje?
Naravno da postoji

Sta je onda postojalo pre naseg rodjenja, dakle pre ikakve mogucnosti da ostvarimo bilo kakvu spoznaju
Sta je postojalo u vreme kad su ljudi bili poluzivotinje, polusvesne i poluinteligentne, bez ikakvog logickog ili filozofskog uvida u to sta ih okruzuje
I kako to i zasto neko, bilo ko, ima interes da taj matrix ili hologram odrzava vec stotinama hiljada godina

Kao sto rekoh, filozofski posmatrano, moze se dokazati bilo sta, ali materijalni i duhovni svet su celina i nemoguce je na bilo koji nacin ponistiti ono sto materijalno postoji, sto je postojalo, sto ce postojati i sto bi postojalo i bez nas bednih crva koji smo ga eto, spoznali

Како можеш бити сигуран у то? Јер ти тако кажу чула која се уобличују у мозгу? Зашто би то био апсолут?
Уосталом, мерења и испитивања су показала таласну природу онога што зовемо материја, другим речима кад се спушташ све ниже и ниже на ниво честица схваташ да честице престају да буду честице и постају таласи, фреквенција...
Зашто би стварност била дефинисана оним што твој мозак интерпретира на основу твојих 5 чула?

ali u ovom....iluzornom svetu je ceo moj svet, moja porodica prijatelji devojka i sve ostalo. zašto bih želeo da pobegnem od svega toga?
Ствари и тајне о којима причамо су "провалили" људи који су патили, тражили смисао...
Ако си задовољан светом који опажаш са својих 5 чула, онда нећеш схватити ништа у овој теми..

Dobro pitanje.
Mislim da i nije poenta u "bežanju" od toga.
Samo u osvešćavanju.
Samim tim što smo se rodili u materiji (iluzornoj ili ne, zavisi kakav stav imate prema tome) i to ima neki smisao.
Ali moje lično mišljenje je da je pogrešno ovu sferu doživljavati kao "jedinu istinitu".

Ствари и тајне о којима причамо су "провалили" људи који су патили, тражили смисао...
Ако си задовољан светом који опажаш са својих 5 чула, онда нећеш схватити ништа у овој теми..

Slazem se, ali da smo patili, pa bas i nismo, moj put je potraga za istinom iz mnogo razloga, ali ne i patnje.
Kako Hopi indijanci kazu "sve je spiritualno" i spiritualnost je stvarnost izvan nasih pet cula(po meni).

shvatio sam ja u potpunosti o čemu se ovde radi, znao sam za ovo i ranije, nije to ono o čemu ja pričam.

Dobro pitanje.
Mislim da i nije poenta u "bežanju" od toga.
Samo u osvešćavanju.
Samim tim što smo se rodili u materiji (iluzornoj ili ne, zavisi kakav stav imate prema tome) i to ima neki smisao.
Ali moje lično mišljenje je da je pogrešno ovu sferu doživljavati kao "jedinu istinitu".

možda nije jedina istinita al je moja omiljena ;)

koje brdo zlata, ni ne vidi se da fali kamen dok se ne popne covek do vrha.
da je neko hteo da napravi simboliku da se piramida 'jos gradi kao i ljudski duh... bla, truc, strc',,,onda bi skinuo valjda jos neki sloj sa vrha pa da se jos izdaleka ta simbolika da naslutiti.
iskreno, logika ti je u qrcu.
drugo, ko je rekao da je Lucifer u stvari Sotona? pravis pretpostavke, i to pogresne, a onda ih koristis u raspravi kao neki toboz argument.
tako i taj mentol koji je pravio te klipove koje si okacio. napljuje coveka tj ismeje i to mu je argument?!
trece, pa evo ti nam objasni simboliku broja 13 i povezi to sa piramidom starom 6k godina? (kad ti izlozis lepo kao sto si i sve ostalo 'objasnio' mozda i nesto ukacim).
udalji se malo od tih pamfleta koje dele masoncici. znas, ne mora to biti bas istina, samo istina, i nista sem istine (jel ti palo to napamet?) ;)

Vecina ljudi smatra ime Lucifer za ime djavola, ali zpravo to je ime andjela pre "pada".To sa luciferom mozemo do sutra.
Objasni ti meni kako bi toliki komad zlata ili kamena neko mogao da skine i ukrade, molim te....
To za broj 13 vezuje se 13 kristalnih lobanja, sveta gepmetrija, lunarni ciklusi, ciklusi zemlje oko sunca, alhemija, telo, prelaz iz starog u novo....itd.(sve gnosticno)
Da ti ja objasnjavam na ovoj temi sta je sveta geometrija i alhemija kao nauka duse i kosmosa ne pada mi na pamet.

Od 3:34

A to zasto je bas 13 na toj piramidi moram malo da istrazim, daj mi vremena do prekosutra :)
Ako pogledas onaj sajt takodje imaju brojevi 3,7,33. brojevi koji se koriste u masoneriji i to nije nista novo niti sotonsko, to je znanje starije i od termina sotona i samog hriscanstva i masonerije.
Tako da prestani "sotonisati" stvari koje ne razumes.To je klasicna reakcija na nepoznato, -strah i nazivanje zlom.
Da ponovim ovo nije tema. Posalji mi u pp ako hoces da otvorim temu "Svevidece oko" ili nesto slicno.

Pa samo se seti sta je rekao Parmenid koji je ziveo oko 540-480. god. p. n. e. i to je jos bilo u antickoj filozofiji : „ Ex nihilo, nihil fit “ - Ni iz cega nesto ne moze nastati. Znate cuvene teorije o bivstvovanju (postojanju na bilo koji nacin) - "Bice je vecno, to znaci da nije nastalo, to znaci da ne moze da propadne"
"Kada bi biće nastajalo iz ne bića, onda bi ne-biće moralo da bude nešto, a to je protivrečno. Stoga Jedno nikada i nije nastalo, ono naprosto jeste, nema prošlost i budućnost. Nema prelaska iz bića u ne-biće, niti obratno, što znači da ne postoji kretanje, kao ni više različitih predmeta. Sve je to varka čula. Jer ako se krene razumskim posmatranjem sveta onda se dolazi do toga da je biće jedno beskonačno, nedeljivo, nepromenljivo, nepokretno."

Tako da sve sto je gore navedeno je cinjenica, i tesko ko moze da je ospori.

Prave Majstore krasi istinska skromnost! (Drunvalo)
Ljubav u srcu stiče se samostalno.
Drugi mogu da nam pomognu, kako svojim primerom tako i svojim greškama,
medjutim, pronalaženje ljubavi u sopstvenom srcu isključivo je u našim rukama.
I ovo nije lako, kako zbog naše sosptvene ograničenosti, tako i zbog ograničenih okolnosti u kojima živimo.
Uprkos svemu danas je lakše nego ikada to i ostvariti samo ako se okrenemo sebi.

Caterpillar@ - Naravno da je materijalni svet postojao pre tvog nastanka. Mislis li mozda da si nastao kao plod maste tvojih roditelja, ili kao zadnji beocug na dugom lancu predaka koji su u tom i takvom svetu postojali i pre tebe
To sto ti pre 100 godina nisi bio u prilici :lol: da spoznas svet i filozofiras o njemu, ne znaci da on nije postojao
Uopste, glupo je da filozofsku raspravu spustate na materijalni nivo, jer kao sto rekoh, filozof moze da dokaze da ni on sam ne postoji, niti da postoji kamion koji se ulicom krece 7o km na sat, ali to ga nece spasti od pogibije ako stane pred taj imaginarni objekat. Ili ako stoji na krovu zgrade od 15 spratova pa resi da zakoraci.....
Sto samo znaci da materijalne stvari postoje i da nisu plod nase maste.
Visina, dubina, sile, materija postoje i deluju na nas same jer smo i mi materijalni

Caterpillar@ - Naravno da je materijalni svet postojao pre tvog nastanka. Mislis li mozda da si nastao kao plod maste tvojih roditelja, ili kao zadnji beocug na dugom lancu predaka koji su u tom i takvom svetu postojali i pre tebe
To sto ti pre 100 godina nisi bio u prilici :lol: da spoznas svet i filozofiras o njemu, ne znaci da on nije postojao
Uopste, glupo je da filozofsku raspravu spustate na materijalni nivo, jer kao sto rekoh, filozof moze da dokaze da ni on sam ne postoji, niti da postoji kamion koji se ulicom krece 7o km na sat, ali to ga nece spasti od pogibije ako stane pred taj imaginarni objekat. Ili ako stoji na krovu zgrade od 15 spratova pa resi da zakoraci.....
Sto samo znaci da materijalne stvari postoje i da nisu plod nase maste.
Visina, dubina, sile, materija postoje i deluju na nas same jer smo i mi materijalni

Не знам да ли си гледао Матрикс. Ко зна шта је иза завесе...

Vecina ljudi smatra ime Lucifer za ime djavola, ali zpravo to je ime andjela pre "pada"..

Lucifer nigde nije pao.On je Bog,kada se pojavljuje kao Andjeo,tada daleko nadmasuje svojom lepotom sve druge redove ovih bica.

Pad je nemoguc.Kako Bog moze pasti? O cemu vi pisete?

Slicice sa interneta su nebule.Nijedan Bog se ne moze ni priblizno docarati fotografijom,kamoli ovaj.

Ajde,sada ste već davno odmakli od teme...Pa nije to ništa novo,svuda se spominje...Čak i u lakoj književnosti,npr. Hese - Sidarta,ok ne na ovakav način,ali zaobiđi,uđi,izađi šta već suština je ista...Postavljam i ja pitanje kao Tension -šta da radim sa tom istinom,koja je svrha znati,biti probuđen ili šta već...Recimo to ovako,ako smo tu gde jesmo iz nekog razloga iz kojeg jesmo trebali bismo se koncetrisati prvo na ovo da bismo shvatili ono,ili ćemo "nestati" tražeći nešto što ne znamo šta je...
Uh malo sam se zakomplikovala :pms:

Da nije tako, ti bi i u snu jednako poginuo kao i na javi.
Sto se ipak ne desava

yeah and
shatner.gif

Не знам да ли си гледао Матрикс. Ко зна шта је иза завесе...

Вала ја мислим да бих ипак узео плаву пилулу кад би дошло до одлучивања. (То се наравно на филму не може десити)
Да се сложим једном с клинцем - кад дође џа или бу, онда ова стварност може бити најбоља могућа...

Још кад бих имао времена да пажљиво прегледам целу тему, све клипове:zroll:

Materijalni svet nije iluzija a nije ni duhovni, ova dva sveta se skoro ne mesaju, a kad dodje do mesanja onda nastaju natprirodne pojave kako ih mi nazivamo...

Sad postoje legende, price prorocanstva itd koja kazu da ce na zemlji uskoro doci do toga da se ta dva sveta malo vise pomesaju ili kako sad drukcije kazu zemlja ce uci u neku drugu dimenziju ustvari 5 dimeziju gde ce se zemlja tacnije naci negde izmedju ova dva sveta...

E sad samo kad bi to sve bilo istina bilo bi lepo...

Materijalni svet nije iluzija a nije ni duhovni, ova dva sveta se skoro ne mesaju, a kad dodje do mesanja onda nastaju natprirodne pojave kako ih mi nazivamo...

Sad postoje legende, price prorocanstva itd koja kazu da ce na zemlji uskoro doci do toga da se ta dva sveta malo vise pomesaju ili kako sad drukcije kazu zemlja ce uci u neku drugu dimenziju ustvari 5 dimeziju gde ce se zemlja tacnije naci negde izmedju ova dva sveta...

E sad samo kad bi to sve bilo istina bilo bi lepo...

Живи били па видели, тј. умрли па видели..

Back