Drag00n
Obećava
- Poruka
- 97
Ovo je pre svega bazirano na naucnim cinjenicama.Ali spiritualni svet nauka ne moze nikada objasniti, tu vladaju zakoni kojima mi nismo dostoji, u smislu da ih ne mozemo formulisati.Caterpillar@ - Naravno da je materijalni svet postojao pre tvog nastanka. Mislis li mozda da si nastao kao plod maste tvojih roditelja, ili kao zadnji beocug na dugom lancu predaka koji su u tom i takvom svetu postojali i pre tebe
To sto ti pre 100 godina nisi bio u prilicida spoznas svet i filozofiras o njemu, ne znaci da on nije postojao
Uopste, glupo je da filozofsku raspravu spustate na materijalni nivo, jer kao sto rekoh, filozof moze da dokaze da ni on sam ne postoji, niti da postoji kamion koji se ulicom krece 7o km na sat, ali to ga nece spasti od pogibije ako stane pred taj imaginarni objekat. Ili ako stoji na krovu zgrade od 15 spratova pa resi da zakoraci.....
Sto samo znaci da materijalne stvari postoje i da nisu plod nase maste.
Visina, dubina, sile, materija postoje i deluju na nas same jer smo i mi materijalni
Ovde niko nije rekao da je ovaj svet plod moje ili tvoje maste, vec da mi vidimo veoma mali procenat stvarnosti, koja je zapravo samo elektromagnetni signal u nasem mozgu.
"Sto samo znaci da materijalne stvari postoje i da nisu plod nase maste." -Hmmmm
Primer:
Od atoma ima manje cestice, od te manje ima jos manja itd. i da bi izbegli da ovo ide do besknacnosti fizicari su rekni su da su okrili najmanje cestice ali da one sa vremena na vreme nestaju i pojavljuju se.
Gde nestaju, gde se pojavljuju???
To znaci da sve sto je materijalno postoji, a i ne postoji, ako ce mo po teoriji kvantne mehanike.
Po ovome svet je u vidu "informacija" koje ili su tu ili nisu, a ovde dolazi pitanja odrzanja tj. tvorca itd.
Znaci necemo vise o Luciferu, to je druga tema.Lucifer nigde nije pao.On je Bog,kada se pojavljuje kao Andjeo,tada daleko nadmasuje svojom lepotom sve druge redove ovih bica.
Pad je nemoguc.Kako Bog moze pasti? O cemu vi pisete?
Slicice sa interneta su nebule.Nijedan Bog se ne moze ni priblizno docarati fotografijom,kamoli ovaj.
To je ponovo pitanje vere u spirtualnost. Znas danasnje nauke su relativno mlade, ali jednog dana kada ukapiraj da su otkrivai toplu vodu u odnosu na neke druge stvari shvatice mnogo toga.@Kamael - Bas tako.Da je samo iluzija nalazio bi se u glavi kao deo svesti.Ali on to nije.Od materije i zakona fizike se ne moze pobeci.Neke bi volele da nemaju PMS ali materija je materija.
P.S.
Dolazimo do nauka vs. spiritualnost, gde ce jedni uvek biti za jedno, a drugi za drgo, moja lokacija je zlatna sredina, cisto da se zna. z