Масовни нереди у Лондону

Poruka
15.306
Случајно видех вест, на једном страном каналу. Колико се сећам нема сличних тема и реших да отворим нову. Уколико постоји слична замолио бих модераторе да их обједине у интересу бољег сналажења на форуму

Масовни нереди у Лондону
Тагови: Вести

7.08.2011, 13:55

У градској четврти Тотенхем на северу Лондона неколико стотина људи је напало полицијску станицу. Осморо полицајаца је повређено. Нереди су започели синоћ у Тотенхему, крају где је ове недеље полицајац убио локалног становника, стоји у саопштењу Скотланд Јарда. Путник таксија, 29-годишњи отац четворо деце Марк Даган је погинуо у окршају са полицијом, која је хтела да претресе аутомобил. У пуцњави је рањен и један полицајац. У суботу увече око 300 људи се окупило испред полицијске станице на главној улици Тотенхема и тражило правду.

http://serbian.ruvr.ru/2011/08/07/54308566.html

Четрдесет двоје људи ухапшено Тотенхему

7.08.2011, 17:31

Одштампајте прилог Испричајте пријатељу Додати на блог
Четрдесет двоје људи ухапшено је због немира, који су протекле ноћи прохујали по северном рејону Лондона, Тотенхему, саопштено је у Скотланд-Јарду. По различитим проценама, од 200 до 300 мештана бацало је флаше са запаљивом смесом и камење на чуваре реда. Изгорело је двоје патролних кола, градски аутобус и две продавнице. Тако су грађани реаговали на дејства полицајаца, који су у четвртак убили оца четворо деце Марка Дагана, који је осумњичен да је починио низ злочина. Извршен је покушај да се 29-годишњи Британац приведе док се возио таксијем. Он је отворио ватру и убијен је узвратним пуцњем.

http://serbian.ruvr.ru/2011/08/07/54315311.htm

ja ne znam da li se sećate onomad kad je bilo bombardovanje Srbije...
...po celi dan su na tv-u pričali kako u Evropi piče demonstracije protiv NATO pakta, kako će EU da prsne, kako je NATO-u kraj...

...jedna lasta ne čini proleće...

Da izdajnik Sloba nije potpisao mir sa Amerikancima, NATO bi do sad bio istorija.

Morali bi da krenu kopneno i ostavili bi svoje kosti u Srbiji. A onda bi Americko javno mnjenje kukalo kao sto sada kuka za Irak i kao sto je jednom kukalo za Vijetnam, i morali bi da se povuku i potpisu bilo sta mi zahtevamo. Morali bi da plate ogromnu ratnu odstetu i to bi im bio kraj. Njihvovi zlocini bi bili vidjeni u svetu i NATO bi bio izjednacen sa RoBerTo paktom.

pa neće ni da piše...:lol:
...to je klasično spinovanje...dobiješ polovičnu informaciju...pobunili se...al se ne kaže što...
...i onda prosečni, priprosti čovek pomisli..."eto...ni kod njih nije sjajno...nigde danas nije sjajno...mi smo još i dobri što imamo leba da jedemo"...

Pishe, i to boldovano...:lol:

Путник таксија, 29-годишњи отац четворо деце Марк Даган је погинуо у окршају са полицијом, која је хтела да претресе аутомобил. У пуцњави је рањен и један полицајац.

Narod se pobunio protiv policije koja je prekorachila ovlashtenja prilikom pretresa auta i ubila taksistu.

Ma sta je to stotinak ljudi pogotovu ako su huligani?

Ne pise u vesti ZASTO su se pobunili.

Па пише...полиција пуцала и убила цивила - тако вели Скотланд Јард

Демонстранти запалили север Лондона

У лондонској четврти Тотенхему, у суботу 6. августа, избили су нереди у којима су запаљена два полицијска возила и аутобус дабл-декер због тога што је полиција у четвртак убила једног 29-годишњег младића на улици у том кварту, преносе агенције.
Очевици наводе да је између 400 и 500 разјарених људи блокирало полицијску станицу у Тотенхему, после чега је у тај кварт морало да буде послато појачање.
Би-Би-Си (ББЦ) преноси да су у нападима повређена осморица полицајаца, који су са повредама главе пребачени у болницу. Нападнут је и репортажни комби ББЦ-ија.
На улицама Лондона до касно у ноћ чуле су се сирене, а против демонстраната интервенисала је специјална полиција у пуној опреми и на коњима. Полиција наводи да је у нередима учествовало око 300 људи.
Опљачкано је и више продавница, а британски медији наводе да су се на улицама могли видети људи који из продавница односе све до чека су могли да дођу.
Тотенхем је једна од најсиромашнијих четврти у Лондону у којој су се и раније догађали слични нереди. У том кварту 1985. године један полицијац је избоден ножем док је покушавао да помогне ватрогасцу, а око 60 полицајаца повређено је у
сукобу са грађанима који су изашли на улицу због тога што је једна локална мештанка умрла од срчаног удара у тренутку док јој је полиција претресала стан.
Полиција наводи да ће истражити како је дошло до убиства 29-годишњег Марка Дагана, што је био разлог за излив беса локалних грађана и блокаду полицијске станице. Првобитно је саопштено да је младић погинуо у оружаном обрачуну са полицијом.

Глад хара Енглеском, раја незадовољна у стању шизофреног лудила....а Камерун оплакује америчке специјалце из Авганистана....Мислим да је Скотланд Јард веома шкрт на информацијама...прави пример медијског мрака. :sad2:

Па пише...полиција пуцала и убила цивила - тако вели Скотланд Јард

Глад хара Енглеском, раја незадовољна у стању шизофреног лудила
....а Камерун оплакује америчке специјалце из Авганистана....Мислим да је Скотланд Јард веома шкрт на информацијама...прави пример медијског мрака. :sad2:

Ti to navodis neke delove iz Dikensovog Oliver Tvista?

Englezi su najdeblji ljudi u Evropi, o kakvoj se gladi sada tu radi.

Usput, kakve veze ima Skotland Jard sa gladju? Valjda i oni onda gladuju.

Роман Оливер Твист је реална слика лондонског друштва тога времена и такав образац слојевитости друштва остао је и до данашње дана. Између осталог у таквој једној клими настали су и социо - политички покрети који су се најснажније манифестовали кроз музичке правце као што је Панк и анархизам -( и нисам случајно поставио спот у другом посту одмах испод уводног) Гојазност никако није симбол богатства и благостања и стиче се углавном неквалитетном и нередовном исхраном - мислим да то и деца предшколског узраста треба да знају.

Пиколо, рекох да је Скотланд Јард веома шкрт на информацијама. Имајући у виду да се протест омасовио, значи да ту нешто не штима, мислим што се тиче полицијске реакције. :cool:

Mi od tebe očekujemo da nam kažeš !
Ipak si ti forumaška "umnica".....

:hahaha::hahaha::hahaha:

E 'ajde skini mi se s vrata vec jednom.

Gledaj svoja posla.

Роман Оливер Твист је реална слика лондонског друштва тога времена и такав образац слојевитости друштва остао је и до данашње дана. Између осталог у таквој једној клими настали су и социо - политички покрети који су се најснажније манифестовали кроз музичке правце као што је Панк и анархизам -( и нисам случајно поставио спот у другом посту одмах испод уводног) Гојазност никако није симбол богатства и благостања и стиче се углавном неквалитетном и нередовном исхраном - мислим да то и деца предшколског узраста треба да знају.

Пиколо, рекох да је Скотланд Јард веома шкрт на информацијама. Имајући у виду да се протест омасовио, значи да ту нешто не штима, мислим што се тиче полицијске реакције. :cool:

Pa znam, ali ipak bismo trebali da znamo razlog (ipak ne tako) masovnih demonstracija da bismo komentarisali vest.

Ama dobro to, ali zasto su ubili tog civila?

Zasto je doslo do toga, i uopste odakle ti neredi, mora da postoji razlog?

Policija je pretresla auto taksi sluzbe u kojoj je bio putnik.......Tokom pretresa, iz nekog razloga, doslo je do prekoracenja sile, policija je zapucala, i tom prilikom je nastradao neduzni putnik taksija. ..Eto, zasto se narod buni....Policijski propusti, bahatost, nemar...i izgubi covek glavu.

Ama dobro to, ali zasto su ubili tog civila?

Zasto je doslo do toga, i uopste odakle ti neredi, mora da postoji razlog?
Оно јес' да је убијени по имену Енглез, али је то мулти култи предграђе где је ова фртутма исламистима дошла ко кец на десетку.

Оно јес' да је убијени по имену Енглез, али је то мулти култи предграђе где је ова фртутма исламистима дошла ко кец на десетку.

Ma cekaj nekoliko stotina ljudi uopste nije masovno!

Pise u uvodnom postu......
Verovatno je bes naroda veci jer je nezaposlenost velika, mozda policija ima jake plate,a, ovako se ponasaju., ubijaju ljude prilikom pretresa vozila.....
Mozda je ovo samo povod da narod iskali svoj bes.

Ne, ne, ima tu nesto drugo, a kad bolje pogledas nekoliko stotina ljudi i nije "masovni" skup, tj.demonstracije.

Back