Svetozar ot Ružičić
Veoma poznat
- Poruka
- 12.007
samo si ti zdrav posto sam to narcisoidno tvrdis
Jeste, svako ko nije feget je "narcisoidan", samo fegeti nisu "narcisoidni".
zato sto bi ti pobio
Naravno da ih ne bih pobio, nemam druga posla nego da gazim mrave. To samo kazem da bih izrazio koliko malo volim ljude kao sto si ti.
da je neka filmska diva ili selebriti bila bi velika tragedija?
Ne bi, to je isto sitna tragedija.
pricaj nam o tome kako je bilo koji nasilno oduzet zivot za tebe sitna tragedija?
Ne samo za mene, za bilo kog iole zdravog coveka.
No, velicina je relativna stvar: mravi su veliki za mrave, naprimer, i tragedija mrava je mravima velika tragedija. S tacke gledista ljudi, medjutim, mravi su sitni i njihove tragedije ljudima deluju sitno. Hijerarhija postoji i medju ljudima, tako da postoje veci i manji ljudi, i na isti nacin, tragedije malih ljudi deluju krupno malim ljudima dok velikim ljudima deluju sitno. Capisci?
svi bi trebali da ne reaguju
Da ste pametniji ne bi reagovali, ali niste, i osim sto niste, ne mozete da budete pametniji, vi tu nemate nikakvog izbora, to je prosto stvar genetike. Tim receno, tvoj odbrambeni stav je potpuno razuman.
Da bi se izbegli sukobi izmedju razlicitih ljudi potrebni su drustveni slojevi, razumes? Ja i ti ne dolazimo iz iste kaste. E sad, vidis, problem je to sto je cilj demokratije anihilacija drustvenih slojeva, sto je razlog zasto se ja bakcem s ljudima kao sto si ti. U suprotnom, da je drustvo pravilno uredjeno, nikada se ne bih baktao.
Ja tebe razumem, sad je rad ne tebe da ti razumes na mene.
Ali to je kontradikcija: ljudi koji su ispod ne mogu da razumeju ove koji su iznad, prosto zato sto NEMAJU ADEKVATNI HARDVER.