Masa kao najstroži sudija

• Začetnik teme Začetnik teme 1DaL
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
samo si ti zdrav posto sam to narcisoidno tvrdis

Jeste, svako ko nije feget je "narcisoidan", samo fegeti nisu "narcisoidni".

zato sto bi ti pobio

Naravno da ih ne bih pobio, nemam druga posla nego da gazim mrave. To samo kazem da bih izrazio koliko malo volim ljude kao sto si ti.

da je neka filmska diva ili selebriti bila bi velika tragedija?

Ne bi, to je isto sitna tragedija.

pricaj nam o tome kako je bilo koji nasilno oduzet zivot za tebe sitna tragedija?

Ne samo za mene, za bilo kog iole zdravog coveka.

No, velicina je relativna stvar: mravi su veliki za mrave, naprimer, i tragedija mrava je mravima velika tragedija. S tacke gledista ljudi, medjutim, mravi su sitni i njihove tragedije ljudima deluju sitno. Hijerarhija postoji i medju ljudima, tako da postoje veci i manji ljudi, i na isti nacin, tragedije malih ljudi deluju krupno malim ljudima dok velikim ljudima deluju sitno. Capisci?

svi bi trebali da ne reaguju

Da ste pametniji ne bi reagovali, ali niste, i osim sto niste, ne mozete da budete pametniji, vi tu nemate nikakvog izbora, to je prosto stvar genetike. Tim receno, tvoj odbrambeni stav je potpuno razuman.

Da bi se izbegli sukobi izmedju razlicitih ljudi potrebni su drustveni slojevi, razumes? Ja i ti ne dolazimo iz iste kaste. E sad, vidis, problem je to sto je cilj demokratije anihilacija drustvenih slojeva, sto je razlog zasto se ja bakcem s ljudima kao sto si ti. U suprotnom, da je drustvo pravilno uredjeno, nikada se ne bih baktao.

Ja tebe razumem, sad je rad ne tebe da ti razumes na mene.

Ali to je kontradikcija: ljudi koji su ispod ne mogu da razumeju ove koji su iznad, prosto zato sto NEMAJU ADEKVATNI HARDVER.

uopste mi nije jasno otkud toliko cudjenje (na sve strane) na reakcije naroda.

u prvom redu, svima je pun kufer vec sebe i svojih problema kojima se ne vidi kraj niti resenje, znaci, opste stanje apatije, generalno.
samo fali bilo koja, bilo kakva kap viska.
a da ne govorim o vec dovoljno frustriranim roditeljima kojima samo fali jos jedna pomisao pride.

nikakva krvozednost, samo STRAH...strah za svoje bliznje, za decu u prvom redu u drzavi gde je sve od danas do sutra.
to je sto se tice komentara "prostog" sveta

ne razmislja covek jednako kao momak/devojka, samac, cak i u vezi, braku i bez dece od roditelja. roditeljska odgovornost je ogromna samim tim cesto i strahovi.
zasto je neko "krvozedan" ko bi najradije i pri samoj pomisli na to smozdio nekog?
pa evo u jednoj nazovi puno civilizovanijoj sredini no sto je tro balkan, secam se komentara nakon silovanja jedne devojke, da ne napominjem ubistva iz cista mira dece i devojaka.
jedino sto su druga drustva pravno uredjenija, ljudi mogu nekome da se obrate i da ocekuju pomoc, podrsku.

nije nas narod "krvozedan" vise no sto to SVAKI covek u biti jeste, vec su nasi ljudi umorni, smoreni od bitangi kojima izgleda nije moguce stati na rep

u gotovo svakom coveku kljuca sve i svasta i fali mali imput sa strane da lavina krene. na stranu novinari, mediji i zlouoptreba(!!) nesrecnih slucajeva i tragedija, katastrofa. to na dusu njima koji to cine.

Strah je opasan, strah radja krvozedne ljude...
I ubica iz straha ubije...
a krvozedan je onj koji trazi tudju krv
znaci krvozednih dosta

сам си рекао, народ је жељан крви.
народ тужи, суди и врши егзикуцију, али само на речима, што је и добро, какав би то хаос био када не би постојао закон.
правде на овој планети нема, тако да се ја питам (хипотетички) вратио би време уназад, да се то уопште не деси.

a ti?

- - - - - - - - - -

Šatro veruju u Boga a ovamo bi želeli da vide krv.

Ko veruje u Boga zna da ne treba takav biti, krvozedan nego miroljubiv.

Jeste, svako ko nije feget je "narcisoidan", samo fegeti nisu "narcisoidni".
Naravno da ih ne bih pobio, nemam druga posla nego da gazim mrave. To samo kazem da bih izrazio koliko malo volim ljude kao sto si ti.
stos preskocio ona pitanja :lol:

Ne bi, to je isto sitna tragedija.
Ne samo za mene, za bilo kog iole zdravog coveka.
No, velicina je relativna stvar: mravi su veliki za mrave, naprimer, i tragedija mrava je mravima velika tragedija. S tacke gledista ljudi, medjutim, mravi su sitni i njihove tragedije ljudima deluju sitno. Hijerarhija postoji i medju ljudima, tako da postoje veci i manji ljudi, i na isti nacin, tragedije malih ljudi deluju krupno malim ljudima dok velikim ljudima deluju sitno. Capisci?

pricaj nam kako je njen otac mali covek
ili bilo koji otac ili majka kako su mali ljudi u tvojoj glavi
Da ste pametniji ne bi reagovali, ali niste, i osim sto niste, ne mozete da budete pametniji, vi tu nemate nikakvog izbora, to je prosto stvar genetike. Tim receno, tvoj odbrambeni stav je potpuno razuman.

Da bi se izbegli sukobi izmedju razlicitih ljudi potrebni su drustveni slojevi, razumes? Ja i ti ne dolazimo iz iste kaste. E sad, vidis, problem je to sto je cilj demokratije anihilacija drustvenih slojeva, sto je razlog zasto se ja bakcem s ljudima kao sto si ti. U suprotnom, da je drustvo pravilno uredjeno, nikada se ne bih baktao..
naci nisi pametan ako ne kazes sve sto si i ti rekao a to je da je mala glupa seljacka klinka umrla i da te zabole i da iz nize kaste je pa nema ni vrednost njen zivot :roll:
svi koji se ne slazu sa tobom nisu pametni?

Ja tebe razumem, sad je rad ne tebe da ti razumes na mene.

Ali to je kontradikcija: ljudi koji su ispod ne mogu da razumeju ove koji su iznad, prosto zato sto NEMAJU ADEKVATNI HARDVER.

koji blam bokte pa ti nisi ni da ti se iznuzdim u usta:lol: koga ti razumes nesreco kada ni sam sebe ne razumes a kamoli one koji izgube voljene ili sopstvenu decu
nemas razumevanje i jos se usudis reci da imas :lol: ae da si rekao da imas mrznju prvo prema sebi pa i prema svemu sto je ljudsko pa bio bi iskreniji:lol:

Svi smo svesni slučaja koji je otkriven danas. I eno teme na politici o ponovnom uvođenju smrtne kazne, kako bi učinilac bio kažnjen što strožom kaznom. Neki tamo se čak zalažu i za prvenstvenu torturu, čak su veoma i kreativni u smišljanju načina mučenja, sve kako bi bol i patnja krivca bili što veći.. I sve nekako podseća na one scene kada bi jeretike palili na trgu, a narod bi uzbuđeno i zadovoljno gledao bogohulnike kako gore i cvile u najgorim mukama.. Moje pitanje vama je: Šta navodi masu da se ovako ponaša? Zašto su ti ljudi, koji su sa ove strane zakona tako željni krvave scene, sa što više nasilja, kada će npr u našem primeru krivac svejedno do kraja života trunuti u zatvoru? Delo je učinjeno a krivca stiže kazna dovoljno adekvatna da ga onesposobi do daljnjeg, međutim narodu nije dovoljno. Kako ovo objašnjavate?

Samo ih izvuces iz stolica, odvojis od kompjutera i izvuces ih iz virtuelnog sveta. Bacis ih u realnost , rasclanis masu na jedinke i ostavis ih nasamo oci u oci sa ubicom i onda ih pustis da mu sude i presudjuju -i kucici su jaci u coporu. Velika je tuga sto se jedan zivot zavrsio na takav monstruozan nacin . Bilo sta da se uradi tom monstrumu to nece povratiti devojku u zivot. Ta kazna, kakva god ona bila nikad nece u potpunosti zadovoljiti bilo koga. On sto je monstrum, monstrum, a oni koji daju komentare sa predlozima na koji nacin ubiti monstruma treba malo da se zamisle i da razmisle o tome kakvi su njihovi komentari i kako bi to njegovo pogubljenje izgledalo kada bi se njihovi predlozi prihvatili i primenili.

Poslednja izmena:
Strah je opasan, strah radja krvozedne ljude...
I ubica iz straha ubije...
a krvozedan je onj koji trazi tudju krv
znaci krvozednih dosta

Odakle ti to da ubica iz straha ubija?
Imaš psihopate koji iz zadovoljstva ubijaju. Mafijaše koji konkurenciju na taj način savladavaju, teroriste koji ubijaju radi nekih njima poznatih ciljeva nikako iz straha.
Čovek se obično iz straha brani, straha za opstanak svog života i života svojih bližnjih.
Ako te neko napadne u tebi će proraditi težnja za opstankom što je i normalno, nećeš sigurno mirno čekati da te dokrajči a vladaće u tebi i strah.
E sad ako na kraju ti njega ubiješ ti si krvožedni ubica?
Po meni loša postavka mono.

Odakle ti to da ubica iz straha ubija?
Imaš psihopate koji iz zadovoljstva ubijaju. Mafijaše koji konkurenciju na taj način savladavaju, teroriste koji ubijaju radi nekih njima poznatih ciljeva nikako iz straha.
Čovek se obično iz straha brani, straha za opstanak svog života i života svojih bližnjih.
Ako te neko napadne u tebi će proraditi težnja za opstankom što je i normalno, nećeš sigurno mirno čekati da te dokrajči a vladaće u tebi i strah.
E sad ako na kraju ti njega ubiješ ti si krvožedni ubica?
Po meni loša postavka mono.

sve si rekla zemska nekima treba taj osecaj nadmoci taj udar adrenalina dok oduzimaju zivot nista cudno sobzirom da su monstrumi:roll:
. . .
e mala naopaka sto se uopste raspravljas sa ovim unfrendlijem pa iz avijona se vidi da lik nema ni zrno razuma a kamoli razumevanja o saosecanju da i ne pricam :lol:

pa prosto nemas kapacitet da places nad svakim nesrecnim slucajem, onda iz nekog razloga places nad nekim
ali ako gledas samo recimo u to sto su dali mediji, seti se da ima jos mnogo mnogo slicnih
i sta ces onda, da postanes humanitarni radnik? pa da, neko to postane

stos preskocio ona pitanja :lol:

koji blam bokte pa ti nisi ni da ti se iznuzdim u usta:lol: koga ti razumes nesreco kada ni sam sebe ne razumes a kamoli one koji izgube voljene ili sopstvenu decu
nemas razumevanje i jos se usudis reci da imas :lol: ae da si rekao da imas mrznju prvo prema sebi pa i prema svemu sto je ljudsko pa bio bi iskreniji:lol:

pa i ti delis ljude na "vise" i "nize" samo po mozda nekim drugim osnovama cini mi se

Back