MARTINKE!!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ocean_state:
Ae ne seri. Ja sam panker i da nosim martinke ali nose ih i metalci i kakve to ima veze.

Ja nisam reko da pankeri MORAJU da ih nose, samo da su ih oni prihvatili kao deo svoje 'kulture' i da su oduvek, od svog nastanke, bile deo toga, i da za njih imaju preveliko znacenje. Danas ih svi smatraju delom metala, sto je glupost

I, uzgred, ko je rekao da su to bile vojnicke cizme? Cilj kod izrade vojnicke opreme je da to bude sto lakse

Martinke behu radnička obuća...onaj metal napred je koristio za zaštitu radnika od povreda...
punxi ih prihvatiše jer beše najjeftinija a najizdržljivija obuća...
.... punk nekada davno ne beše moda,već pobuna..
i to onih najsiromašnijih društvenih slojeva
protivu establišmenta...

PuNkKiSs:
Martinke behu radnička obuća...onaj metal napred je koristio za zaštitu radnika od povreda...
protivu establišmenta...
...vala konacno neko da kaze nesto pametno...

PuNkKiSs:
protivu establišmenta...
E ovo nisam znao. Ali kak' to da su jevtine kad koshtaju 9.000?
Ja nosim dedine vojne a i imam par martinki.

Ocean_state:
E ovo nisam znao. Ali kak' to da su jevtine kad koshtaju 9.000?
Ja nosim dedine vojne a i imam par martinki.

U Engleskoj u ta davna vremena..xexexxe...bejahu NAJJEFTINIJE moguće... :D ...
...a onda se neko doseti da bi one mogle biti moderne..
...pa počeše masovno da ih proizvode...
....i još i distribuciraju širom sveta....

....Dr.Martin se prvi setio toga...

Vas dvojca sto bi hteli sluskati nazy o tome ode ne diskutirajte. . . Na ovom forumu dok sam ja moderator mesta za takve bendove nece biti nikad!
A u ostaom protivno je i pravilniku. . .

. . .:
Vas dvojca sto bi hteli sluskati nazy o tome ode ne diskutirajte. . . Na ovom forumu dok sam ja moderator mesta za takve bendove nece biti nikad!

Izvini, ali mi smo samo pricali o MUZICI kou prave nacisti, nismo nikoga uvredili, i nismo sejalu rasnu, religijsku ili bilo kakvu drugu mrznju, niti smo na bilo koji nacin prekrsili neko pravilo

. . .:
Tacno je da volim Nemacku vojnu moc u WW II ali ne i naciste i kao sto je blastmaster reko raspravljali smo o muzici ne i o samim nacistima
Sta bi bilo da sam spomenuo himnu :mrgreen: vidis i ovako da smo zavrsili nas mali razgovor

Nazy nema sta da trazi na ovom forumu ni kao muzika (mislim na njine bendove) ni kao nista drugo. . . Tako da je sa time zavrseno. . .
A o WWII raspravljajjte na nekom drugom forumu. . . Istorija npr ;)

Pa znaci ako ja kazem da sam skinhead (A NISAM!!!!!!!!), to znaci da ne mogu biti ovde? To je glupo :roll: U redu bi bilo da smo poceli nesto da kenjamo, ali nismo....

PS Zar nisu i exploited pro-nazi orijentisani?

pa skinheads nisu isto sto i nacisti :?
neki skinheadsi se identifikuju sa njima,ali mnogo veci broj ne koliko ja znam.
i glupo je biti srbin ili slaven uopste,a biti nacista.nema vece gluposti.:?

Banshee:
E to jest.
@Mato
Dobro ja cu da poshtujem. I ja mrzim naciste ali skinsi su okay. Mislim nisam crnac ili cigan pa nemoram brinuti. Mada ni njih ne gotivim preterano.

Banshee:

Tacno je da ako si nacista to ne znaci da si skinhead, ali ako si skinhead (PRAVI skinhead) - onda jesi nacista. S tim sto sad biti skinhead je vise kao moda nego izraz licnog misljenja (primera radi - mnogi huligani sebe smatraju skinheadsima a nisu nacisti).

Kako neko, ko mrzi cigane, jevreje i/ili arape moze da ne budi nazcista, jer upravo to i jeste nacizam - mrznja prema pripadnicima drugih "rasa" ("rase" ne shvatajte bukvalno, nisam znao koji drugi izraz da upotrebim pa je zato pod ""). A sto se tice toga da li si Srbin ili ne, pa i to vise nema veze jer pricali su mi drugari da su skineri pocepali i mucili dva "klinca" (ne bukvalno) samo zato sto su nosili majce Nirvana :roll:

Uzgred, sto je glupo biti Sloven i nacista? Po nacistickoj filozofiji, i sloveni su arijevska klasa. Oni koji nisu su svi ne-belci + jevreji i jos neke manje (manje-vise nebitne) grupice

blastmaster:
Tacno je da ako si nacista to ne znaci da si skinhead, ali ako si skinhead (PRAVI skinhead) - onda jesi nacista. S tim sto sad biti skinhead je vise kao moda nego izraz licnog misljenja (primera radi - mnogi huligani sebe smatraju skinheadsima a nisu nacisti).

Kako neko, ko mrzi cigane, jevreje i/ili arape moze da ne budi nazcista, jer upravo to i jeste nacizam - mrznja prema pripadnicima drugih "rasa" ("rase" ne shvatajte bukvalno, nisam znao koji drugi izraz da upotrebim pa je zato pod ""). A sto se tice toga da li si Srbin ili ne, pa i to vise nema veze jer pricali su mi drugari da su skineri pocepali i mucili dva "klinca" (ne bukvalno) samo zato sto su nosili majce Nirvana :roll:

Uzgred, sto je glupo biti Sloven i nacista? Po nacistickoj filozofiji, i sloveni su arijevska klasa. Oni koji nisu su svi ne-belci + jevreji i jos neke manje (manje-vise nebitne) grupice
Upravo je suprotno. . . Skinheads-i nisu nacisti! Skinheads-i poticu iz radnicke klase i u pocetku medju skinheads-ima je bilo i crnaca (ima ih i danas ali jako, jako malo) i nisu imali nikakve veze sa nacistima niti bilo sta slicno. . . Nazi medju skins-e je uvukao ISD (pevac dobro poznatog benda da ga sad ne imenujem). . . Do tih pocetka 80-tih medju skins-ima nije bilo nazi-a. . . A od tad su pocele gluposti i ona cuvena svirka Last Resort-a, The Business-a i The 4 Skinsa kada su imigranti napali Skinse i kad je sruseno mesto gde je odrzavana svirka. . . Malo progooglaj na web-u da vidis sta ima o tome napisano. . .
Za ono sto se danas smatra pod recju Skinheads su najrivlji mediji jer im je uvek trebala neka dobra prica, a pri tome nisu vodili racuna koga za sta optuziju. . . U ostalom evo ti clanak iz nekih nasih novina sa pocetka 70-tih kada su nastali Skinheads-i. . .

my.php

I po ko zna koji put ponavljam SKINHEADS-i NISU NACISTI!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back