MARTINKE!!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
blastmaster:
jedna stvar: martinke su oduvek nosili pankeri, a nikada metalci (osim gotika) i svi metalci koji ih nose trebalo bi da budu smatrani pozerima

Brateeee... a štabi ondak, recimo, ja moroda radim... dana levu nogu nabijem martinku... na desnu opanak... pana levu vežem neki kanap na kojićuda vežem i neke lakovane cipele... starke... kondure... šta znam... aaa... ???...

Drugim rečima: toliko o toj čuuudesnoj otvorenosti takozvanih metalaca ka svemu... :roll:...

ma dajte
ja imam martinke, ne zato sto sam "metalka" ili slicno, vec cisto zato sto mi se svidjaju
a stvarno dobro pitanje, sta bi onda "metalci" trebali nositi, molim te?
niko ne bi trebao da se oblaci, obuva cisto po muzickoj opredjeljenosti. nosi ono sta ti se svidja, pusti pravila. ljudi, pa zar ce uskoro izaci u prodaju "prirucnik za oblacenje:metalci" , "prirucnik za oblacenje:rockeri" , "prirucnik za oblacenje:punkeri"? OMG.

_slipknot_girl_:
niko ne bi trebao da se oblaci, obuva cisto po muzickoj opredjeljenosti. nosi ono sta ti se svidja, pusti pravila. ljudi, pa zar ce uskoro izaci u prodaju "prirucnik za oblacenje:metalci" , "prirucnik za oblacenje:rockeri" , "prirucnik za oblacenje:punkeri"? OMG.

slazem se sa tim, ali martinke su nesto druge, one imaju preveliko znacenje za pankere i neo-naciste

blastmaster:
Martinke su kreirane kao obuca za PANKERE i neo-naciste (prvi pankeri su u stvari bili neo-naciste, tako da mu dodje isto), i oduvek su bile sastavni deo panka i pank imidza
da a originalno su bile vojnicke cizme.pa malo stilizovane.
sto znaci da su i pankeri i metalci i neo nacisti i svi mi koji nosimo martinke pozeri,jel? :?

blastmaster:
Martinke su kreirane kao obuca za PANKERE i neo-naciste (prvi pankeri su u stvari bili neo-naciste, tako da mu dodje isto), i oduvek su bile sastavni deo panka i pank imidza
ko kaze da nismo neo-nacisti :mrgreen:
Horst-Wessel-Lied

Die Fahne hoch, die Reihen fest geschlossen
S.A. marschiert mit ruhig festem Schritt
Kam'raden, die Rotfront und Reaktion erschossen
Marschier'n im Geist in unsern Reihen mit

Die Strasse frei den braunen Bataillonen
Die Strasse frei dem Sturmabteilungsmann
Es schau'n aufs Hakenkreuz voll Hoffnung schon Millionen
Der Tag für Freiheit und für Brot bricht an

Zum letzen Mal wird nun Appell geblasen
Zum Kampfe steh'n wir alle schon bereit
Bald flattern Hitler-Fahnen über allen Straßen
Die Knechtschaft dauert nur mehr kurze Zeit

Die Fahne hoch, die Reihen fest geschlossen
S.A. marschiert mit ruhig festem Schritt
Kam'raden, die Rotfront und Reaktion erschossen
Marschier'n im Geist in unsern Reihen mit

na engleskom

The flags high, the ranks tightly closed,
The S.A. march with silent solid steps.
Comrades shot dead by Red Front and reaction,
March in spirit within our ranks.

Clear the streets for the brown battalions,
Clear the streets for the SA man.
Already millions are looking to the swastika full of hope.
The day of freedom and bread is dawning.

For the last time the rollcall has sounded,
We are all ready for the fight.
Soon Hitler flags (will) fly over every street;
Slavery will not last long now.

The flags high, the ranks tightly closed,
The S.A. march with silent solid steps.
Comrades shot dead by Red Front and reaction,
March in spirit within our ranks.

sad se taman slaze sa domenom :lol: SS

blastmaster:
koliko ja znam martinke su bile cipele napravljene da ti bude udobno u njima kad je zima i da mozes mirne duse da gazis koliko oces po snegu....eto to sam ja cula...a ne da su pravljane za neke neo naciste, pankere.... :rolleyes:

Sweet_Jane:
koliko ja znam martinke su bile cipele napravljene da ti bude udobno u njima kad je zima i da mozes mirne duse da gazis koliko oces po snegu....eto to sam ja cula...a ne da su pravljane za neke neo naciste, pankere.... :rolleyes:
ma to je bre meni neshto naaajdivnije...ili kad pada kisha pa da gazim 'nako po barama...ko neka klinka od 5 godina...:mrgreen:

Sweet_Jane:
Tacnije martinke su moderizacija vojnih cipela.
Doktor Martin je uzeo model vojnih cipela i napravio ih da budu za obicne gradjane.
I narafski nisu samo za pankere i NEONACISTE.
Prvo je nasto pank pa oi pank.

_slipknot_girl_:
ma dajte
ja imam martinke, ne zato sto sam "metalka" ili slicno, vec cisto zato sto mi se svidjaju
Pa to ce izaci za one pozercice koji nikad nisu culi tu muziku a oce da budu to i da se ne izblamiraju. Evo kod mog brata u razredu neka htela da bude metalka i kako metalke kao nose rukavice bez prstiju ona je uzela onu rukavicu za bicikl i doshla tako u shkolu. Treba da postoje te knjige da se ljudi ne blamiraju.

Ocean_state:
Pa to ce izaci za one pozercice koji nikad nisu culi tu muziku a oce da budu to i da se ne izblamiraju. Evo kod mog brata u razredu neka htela da bude metalka i kako metalke kao nose rukavice bez prstiju ona je uzela onu rukavicu za bicikl i doshla tako u shkolu. Treba da postoje te knjige da se ljudi ne blamiraju.

strogo "metalke kao nose rukavice bez prstiju ", nije mi taj detalj bas toliko zanimljiv
treba da postoje knjige za ljude koji se trude da se tako oblace, ponasaju itd..., ali za ljude kojima je to prirodno stanje, taj neki zestoki imidz, mislim da su neki ljudi rodjeni sa smislom za tako neke stvari, tipa, muzika, oblacenje, ponasanje itd.
obicno ljudi koji za sebe smatraju da su "metalci" nisu uopste born to be that way, a ta faza metalstva obicno prodje za nekoliko mjeseci

_slipknot_girl_:
strogo "metalke kao nose rukavice bez prstiju ", nije mi taj detalj bas toliko zanimljiv
treba da postoje knjige za ljude koji se trude da se tako oblace, ponasaju itd..., ali za ljude kojima je to prirodno stanje, taj neki zestoki imidz, mislim da su neki ljudi rodjeni sa smislom za tako neke stvari, tipa, muzika, oblacenje, ponasanje itd.
obicno ljudi koji za sebe smatraju da su "metalci" nisu uopste born to be that way, a ta faza metalstva obicno prodje za nekoliko mjeseci
izdaj knjigu mogal bi nesto da zaradis :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back