Marš u Vukovaru: "Ubij Srbina, ajmo ustaše"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Мешате различита схватања косовског боја. Говорећи о самом боју, по средњевековним мерилима била је то српска победа. Други аспект је посматрање народа у чију се свест овај бој урезао као симбол муке и страдања од руку Турака што је значајно допринело стварању и очувању националног идентититета.

svakako je poraz kad jedan narod izgubi skoro svu vlastelu i najsposobniji deo muskog stanovnistva!!!! koliko je srbiji trebalo vremena da se povrati ukoliko se ikad i povratila od tolikog gubitka ljudstva ???
Koja brate SVA vlastela i sposobno musko stanovnistvo,jesmo s*****li Ugare odma posle toga sa bas lepom vojskom,pa jel te lepo onaj krvat ubedjuje da smo ih"izdali"samo 6 godina kasnije kad je moj komsa Stefan ratovao na zetovoj strani sa 30 000 vojnika,kad su pre stasali toliki vojnici i u kasnijim bitkama tolike ako ne i vece vojske skupljane ko od sale???
Kakva ti je to sad usporedba?
Gdje si ti čuo da se koji Rus zove Jovan?
Kod Rusa je Ivan normalno ime, ali kod Srba baš i ne. :D
Ne znas ti onda ni na koju stranu sveta se nalazi SRBIJA,ja na faksu imam 5-6 kolega sa imenom Ivan,u uzoj porodici jos trojicu (brojim samo bas blisku bracu) i cak sam za dlaku izbegao da se i sam zovem tako jer se kevi nije svidelo toliko Ivana da ima u porodici... za Ruse i njihovo upotrebljavanje imena Jovan ne bih vec znao na zalost...
U vezi onog sto si napisao da bi voleo da je odabrao carstvo zemaljsko jer bi sad bili kao Nemacka ili bar Engleska (velicina,broj stanovnika,moc...) ja kazem da ne bih jer neki izvori tvrde da mu je nudjeno,ne samo od strane pape,nego i od Turaka to zemaljsko carstvo ako prihvati ISLAM I KURAN,a ja vise volim sto smo se ovoliko mucili i sto cemo se jos muciti ali da ostanemo PRAVOVERNI,nista mi nije milije od toga u ovom trosnom zemaljskom zivotu,zbog toga se dicim SRBIJOM,SRPSTVOM i naravno nasim jedino ispravnim Hristovim i Savinim PRAVOSLAVLJEM!!!!Heaven,here we come!! ;)

I jedan mali info koji sam,mislim,vec dao onoj kuljanka_f kad je kenjkala kao vi krvati sad o nasem imeni i poreklu,imam privilegiju da izucavam nasu istoriju na detaljnom nivou na faksu zbog naseobina pa tako i o doseljavanju,tu glupost da od Sebara,sto PO VASEM znaci robovi nekog tamo Rimskog cara,potice naziv nase velike i slavne nacije SRBI mozete da okacite macku o rep,sebri su neznalice i podmetaci jedni bili poluslobodni seljaci FEUDALNE VLASTELE,znaci izucavao sam to celog ovog semestra i smor mi je ponavljati opet,sebri su ono po turskom kmetovi,a zadnja seoba SRBA (NE i prva) je bila NA POZIV doticnog Vizantijskog cara (neki pajser rece Rimskog) da bi ih oslobodili od napasti zvane Avari,vi prekrstiste nas u roblje a vas u junake"oslobodioce",paz da nije,sto bi nas car zvao u pomoc od preko Dunava ako nismo bili jaki vojnicki,kao i uvek naravno!! :rtfm:
Pozdrav :cool:

Poslednja izmena:
Marš u Vukovaru: "Ubij Srbina, ajmo ustaše" Nedelja, 7. jun 2009. 10:36

v137037p0.jpg

Hrvatski navijači, njih oko 1.000 iz svih hrvatskih navijačkih udruženja od Dalmacije preko Zagreba do Slavonije, u subotu su se okupili u Vukovaru. Oni su, kako piše "Slobodna Dalmacija" uzvikivali parole "Ubij Srbina" i "Ajmo ustaše".

Iako su mediji preneli da su na skupu u Vukovaru uzvikivane ustaške parole, hrvatska policija je, kako prenosi Index.hr, saopštila da nije bilo incidenata.

"Navijači su dostojanstveno i civilizovano prošli kroz grad i otišli na groblje te su se nakon toga uputili na utakmicu Hrvatska-Ukrajina u Zagreb", rekli su Indexu u Policijskoj upravi vukovarsko-sremske županije.

Skup hrvatskih navijača počeo je u podne na Trgu Republike Hrvatske, odakle su pešice otišli do vodotornja u Vukovaru. Navijači su nosili veliku zastavu Hrvatske i venac koji su položili ispred spomen-obeležja na Memorijalnom groblju.

"Prošle godine protestovali smo zbog napada na Učenički dom Vukovar od strane huligana maskiranih šalovima Crvene zvezde, a ove smo godine došli u grad - simbol stvaranja Hrvatske - mimohod gradskim ulicama pokazati da Vukovar nije sam, da i obični mali ljudi iz cele Hrvatske žive uz Vukovar. Ne dolazimo u datume kad se političari slikaju i obećavaju, umesto da više rade", rekao je Darko Zlodi iz Koordinacije hrvatskih navijačkih udruženja.

(MONDO/foto Index.hr)

http://www.mtsmondo.com/news/vesti/text.php?vest=137037

Retardi. :neutral:

sto rece sveti car Lazar "zemaljsko carstvo je privremeno, a nebesko vecno" tako da nema prodaje svetog pravoslavlja

Sve je to lepo, ali ubeđen sam da Lazar ne bi baš otišao u pakao da je prihvatio ponudu Vatikana. Da li će neko u carstvo nebesko ili u ad, posle smrti, ne određuje konfesija kojoj pripada, nego dela koja za života čini, svako ponaosob. Da nije tako, milijarde samo trenutno živućih ljudi bi nakon smrti otišlo u ad.

Ako ćemo gledati sa teološke, hrišćanske strane, Hrist je se svesno za svekoliko čovečanstvo žrtvovao na krstu, okajavajući grehe svih ljudi. Nije bilo potrebe da se i Srbija svesno razapinje na krst, nabija na kolac i saginje glavu pred turskim jataganom.

To što bi Srbija postigla u snazi i razvoju svake vrste, da je Lazar prihvatio papinu odluku, bi bilo nedostižno za svaku drugu evropsku zemlju. Jer, imati ovakav geografski položaj, izlaziti na 4 mora, imati svakolika prirodna bogatstva i potencijale, imati desetine miliona stanovnika, itd, bi po snazi i uticaju dovelo Srbiju do toga da postane neprikosnoveni evropski "gazda".

Dakle, i dalje stojim pri stavu da je Lazar grdno pogrešio. Nije njemu bilo napadnuto carstvo nebesko, da to carstvo brani, nego ono zemaljsko. Drugi car vlada carstvom nebeskim, onaj koji je svima nama car, i koji nema problem da ga odbrani, a Lazar je trebao da razmišlja o carstvu srpskom.

Sve je to lepo, ali ubeđen sam da Lazar ne bi baš otišao u pakao da je prihvatio ponudu Vatikana. Da li će neko u carstvo nebesko ili u ad, posle smrti, ne određuje konfesija kojoj pripada, nego dela koja za života čini, svako ponaosob. Da nije tako, milijarde samo trenutno živućih ljudi bi nakon smrti otišlo u ad.

Ako ćemo gledati sa teološke, hrišćanske strane, Hrist je se svesno za svekoliko čovečanstvo žrtvovao na krstu, okajavajući grehe svih ljudi. Nije bilo potrebe da se i Srbija svesno razapinje na krst, nabija na kolac i saginje glavu pred turskim jataganom.

To što bi Srbija postigla u snazi i razvoju svake vrste, da je Lazar prihvatio papinu odluku, bi bilo nedostižno za svaku drugu evropsku zemlju. Jer, imati ovakav geografski položaj, izlaziti na 4 mora, imati svakolika prirodna bogatstva i potencijale, imati desetine miliona stanovnika, itd, bi po snazi i uticaju dovelo Srbiju do toga da postane neprikosnoveni evropski "gazda".

Dakle, i dalje stojim pri stavu da je Lazar grdno pogrešio. Nije njemu bilo napadnuto carstvo nebesko, da to carstvo brani, nego ono zemaljsko. Drugi car vlada carstvom nebeskim, onaj koji je svima nama car, i koji nema problem da ga odbrani, a Lazar je trebao da razmišlja o carstvu srpskom.

уф овако размишљају екуменисти:roll::whistling:

ljubo je intelektualac .. covek .. ni kriv ni duzan .. rodjen pre manje od 60 godina .. tako da .. po prirodi stvari.. nije kriv ..
.. a i lepo ime s ponosom nosi .. (ovo .. nimalo pezorativno ..)
pripadnik nacije koja je iza drugog svetskog rata .. dvostruka .. paaar-dooon ! .. trostruka pobednica ..
.. uzidala kosti u temelje Staljingrada .. za dobrobit covecanstva..
..

Pa kad zagusti onda su uvek budale ( Srbi ) dobri .

Ko recimo Crnogorcima....popljuvase po Srbiji a zele da im Srbi dolaze na more i bacaju pare na onu njihovu barustinu, tako i ustashe....proterali i poklali sve srpsko ali sada posto je kriza dobar je i srpski gost. Samo totalni idioti tamo mogu da odu.
Srećom, takvih idiota je veoma malo. Samo još treba da nam se opet ugnezde uz "Ko nas to bre zavadi?" Imate zemlje koje su vam mentalitetom puno bliže, Turska i Grčka.
A ovi naši šta troše pare na tu reklamu su još veći idioti od onih idiota koji ovde dođu. Će da nas spasi tih "manje od 1%" turista. Malo sutra.

Srećom, takvih idiota je veoma malo. Samo još treba da nam se opet ugnezde uz "Ko nas to bre zavadi?" Imate zemlje koje su vam mentalitetom puno bliže, Turska i Grčka.
A ovi naši šta troše pare na tu reklamu su još veći idioti od onih idiota koji ovde dođu. Će da nas spasi tih "manje od 1%" turista. Malo sutra.

Pa cim nas zovete ,znaci da vam je stalo do nas :mrgreen:
A ja mislim da cemo mi doci ..nekad ..ali u drugacijem svojstvu :per: (po ono sto je nase)

Baš me interesuje bi li svoju decu da šalješ po "ono što je naše". Ovde ih ne bi čekala šetnja.

Опет претите....јел ви крмати имате проблем са главом!
Можда је сада стање такво, да вас штите амери...али штитили су и слобу..па види како је завршио!
:thumbdown:

Baš me interesuje bi li svoju decu da šalješ po "ono što je naše". Ovde ih ne bi čekala šetnja.

Znem dobro sta tamo moze da ceka.Setimo se "bljeska","oluje"...
Ali polako...sve se to vraca,ovako ili onako..
A ono sto ste oteli,kad tad cete morati da vratite.
Ne znam zasto te to boli?
Vasa vlada zna da mora da vrati izbegle,svidelo se to tebi ili ne:mrgreen:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back