Marko Vidojković

Нико није рекао да је неко неписмен ако псује и ако користи псовке као средство изражавања. Па Вук Караџић је написао књигу ''Црвен бан'', која је ризница српских псовки(прочитај ако ниси). Није у томе поента, нека псује колико хоће али нека погоди у жицу! Видојковић би требао да буде српски Селинџер, имам такав осечај, нешто између Буковског и Селинџера, само што је на доста нижем нивоу, мислим овај наш

Suptilnosti ne zanimaju nikoga, gari. Padale su bombe, a bombe su prilicno glasne. Moras da urlas na kvadrat da bi ih nadjacao i zaboravio. Cilj opravdava sredstvo, Makijaveli i ostale komunisticke trube. Bolje rat nego pakt, sve to lepo ce da ode u pm, zato sto Srbija tako zivi, tako mre. Genocidan narod, genocidna proza. I taman kad mislis da ne moze gore, pojavi se nesto jos gore, ali´, na zalost, neistinito. I oni sto su isli na demonstracije, i oni koji su tukli demostrante, svi ce lepo goreti u paklu. Pa, ako je tako, zasto da se neko ne provede urlajuci na sve i svakoga. Zivot je kratak, ako ti se grize-grizi. Ako ti se kolje-kolji. Srbija, gari. Ne Rusija, ne Bugarska, ne Juzna Afrika, ne Amerika, ne Zibambve, ne Nedodjija. Srbija, prosto-Srbija. Sad ce neko bas da vodi racuna o necemu. Racun je placen. Gorecemo svi u paklu. Ali-u Srpskom paklu. Mislis da je Vidojkovic sarlatan? Cekaj, gari, da vidis za deset godina sta ce se pisati, ili za dvadeset, kad te tvoje dete bude mrzelo sto si retardirani skot, i sto nisi sprecio da te ceo svet mrzi, sto nisi sacuvao (ili prodao) Kosovo, sto nisi bogati trgovac. Cekaj malo, pa ce ti se sve samo kasti. Bolece te bulja za pravac Srpske knjizevnosti. A ako hoces, ti napisi knjigu, verujem da mozes da je napises kao i Vidojkovic, to i nije bas tako tesko.

to je ona stara: mrzim, ali ne mogu da ne zelim ono sto mrzim.
marko je odlican pisac.
jedan od retkih koji ima prepoznatljiv stil.
mnoge nervira njegov stav i pojavljivanje na tv-u, ali to nije opravdanje da bi neko rekao: lose su mu knjige.

Ponavljam: uboga politicka obrazovno-vaspitna alegorija, super za sipare i siparice kojima je ionako sve svejedno. I Ezra Pound je imao stila, i to vrlo prepoznatljiv stil, bio je pod uticajem politike, i svejedno nije nikad bio JEVTIN. Mozes reci da se od tada puno toga promenilo, ali to nije tacno. Svako ima licni razlog zasto slusa sta mu Vidojkovic govori, ali ko se obraca citaocu kao da je neka baba koja treba da pojede orah a nema zube, plus je u masineriji koja je pogresna (nemoj da stvaras predrasude o meni, ja sam clan LDP-a, i ljudi u Novosadskom vrhu stranke su moji licni poznanici), taj moze da "prodje", ali ne treba da "ostaje". A mene isto boli dupe sta sipari kojima je sve super i vrh, misle o tome sta znaci zloupotreba literature, i netalentovano saucesce u glupavim Sprskim revolucijama, sta misle o politickim borcima, i piscima revolucije, i Otporu koji balavi o tome kako je spasao narod (sto nije spasao pre bombardovanja?), o bilbordima "Samo vas gledamo". Mozda je to nekome super provod, kao u stripu (ne gresim, ima takvih domacih knjiga, ja citao), kao iz Orvela ili Marvela, ali ta generacija je balava a vec pritiska sa svojim, vec je despotski organizovana. Ljudi koji su se kroz istoriju ponasali kao ova b92 masinerija, nisu danas ni malo popularni. A da je sve bas strip, i nije, jbga, nije. Jevtino i naopako. Sta uopste i pisem ovo koji kûrac...

Rujevit:
П.С.
Мислим да би Видојковић коначно требао да превазиђе ту пубертетску кризу...бубуљице, мршавост, др.кање, понека фукса, марихуана и слично, знате већ. А и факс да заврши али поштено. Толико. Поздрав

hahahahaha
pa meni dođe da vidojkovića zavolim samo zbog ovakvih izjava.
više ne smem da navraćam, definitivno :) :)

021123456789:
Ponavljam: uboga politicka obrazovno-vaspitna alegorija, super za sipare i siparice kojima je ionako sve svejedno. I Ezra Pound je imao stila, i to vrlo prepoznatljiv stil, bio je pod uticajem politike, i svejedno nije nikad bio JEVTIN. Mozes reci da se od tada puno toga promenilo, ali to nije tacno. Svako ima licni razlog zasto slusa sta mu Vidojkovic govori, ali ko se obraca citaocu kao da je neka baba koja treba da pojede orah a nema zube, plus je u masineriji koja je pogresna (nemoj da stvaras predrasude o meni, ja sam clan LDP-a, i ljudi u Novosadskom vrhu stranke su moji licni poznanici), taj moze da "prodje", ali ne treba da "ostaje". A mene isto boli dupe sta sipari kojima je sve super i vrh, misle o tome sta znaci zloupotreba literature, i netalentovano saucesce u glupavim Sprskim revolucijama, sta misle o politickim borcima, i piscima revolucije, i Otporu koji balavi o tome kako je spasao narod (sto nije spasao pre bombardovanja?), o bilbordima "Samo vas gledamo". Mozda je to nekome super provod, kao u stripu (ne gresim, ima takvih domacih knjiga, ja citao), kao iz Orvela ili Marvela, ali ta generacija je balava a vec pritiska sa svojim, vec je despotski organizovana. Ljudi koji su se kroz istoriju ponasali kao ova b92 masinerija, nisu danas ni malo popularni. A da je sve bas strip, i nije, jbga, nije. Jevtino i naopako. Sta uopste i pisem ovo koji kûrac...
Svaka cast za pravopisno pravilno napisano JEVTINO.Retko srecem ljude koji znaju pravilno da napisu!Slazem se sa tobom.

Neko je ovde napisao da se njegovo delo ne moze analizirati orudjima literarne kritike, ne slazem se. Moze. Meni licno smeta sto novela "kandze" (to je sve sto sam od njega i procitao) nije umetnicko delo, a pisanje bi to trebalo da bude. Zasto inace pisati? Ja ne znam. Mislim, niko te ne tera da pises, to je svakako zanimanje gde si uvek u osami, zavisis iskljucivo od sopstvene glave, kada omasis caste te imenima (ovde sam svasta procitao, ali ni jedno mu ne bi od ponudjenih dao), treba ti strasno pno talenta, a svi znamo sta talenat radi ljudima, moras biti cist, moras biti pesnik, ne samo na recima, nego biti bice koje se naziva pesnikom. Po mom skromnom, ne merodavnom misljenju, momak nije genij, ne vlada zanatom i sve ono sto sam pre ovoga rekao. Neko u egzaltaciji rece da je prodao 10.000 knjiga? Moj video na youtube je videlo 11.274 coveka. Cifre u umetnosti su podatak za istoricare, a ne pecat kvaliteta.

021123456789:
Neko je ovde napisao da se njegovo delo ne moze analizirati orudjima literarne kritike, ne slazem se. Moze. Meni licno smeta sto novela "kandze" (to je sve sto sam od njega i procitao) nije umetnicko delo, a pisanje bi to trebalo da bude. Zasto inace pisati? Ja ne znam. Mislim, niko te ne tera da pises, to je svakako zanimanje gde si uvek u osami, zavisis iskljucivo od sopstvene glave, kada omasis caste te imenima (ovde sam svasta procitao, ali ni jedno mu ne bi od ponudjenih dao), treba ti strasno pno talenta, a svi znamo sta talenat radi ljudima, moras biti cist, moras biti pesnik, ne samo na recima, nego biti bice koje se naziva pesnikom. Po mom skromnom, ne merodavnom misljenju, momak nije genij, ne vlada zanatom i sve ono sto sam pre ovoga rekao. Neko u egzaltaciji rece da je prodao 10.000 knjiga? Moj video na youtube je videlo 11.274 coveka. Cifre u umetnosti su podatak za istoricare, a ne pecat kvaliteta.
Tacno!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Postoje knjige koje citate jer su vam poznati pisci, pa kao red je i da se one procitaju. Onda vas te iste knjige dave jos od prve stranice ali vi kao ljubitelji knjizevnosti smatrate da je nepristojno odbaciti knjigu na samom pocetku i osetite izuzetno olaksanje kad stignete do kraja. Nasuprot tome, postoje knjige koje su sasvim slucajno dosle do vas ili vam je neko od prijatelja preporucio i vi kad pocnete da je citate, jednostavno gutate stranice do poslednje. I na kraju vam je prosto zao sto ne mozete izbrisati tu knjigu iz memorije kako bi je ponovo sa istim zarom procitali. Sto se tice Marka, nikad nece osvojiti NIN-ovu nagradu ali cu mu sledecu knjigu kupiti verovatno zato sto pretpostavljam da ce biti OK. kao i ostale a ne kao sto sam kupio Basaru pa je iz pristojnosti procitao do kraja.
Ali kao sto djavo rece - Ukusi su razliciti ...... :lol:

stvarno ne znam sto ste zapeli za Marka kao da je on ne znam ko i svasta!!!!
licno mi se svidjaju njegove knjige sto i on sam kaze to su knjige ko je u jednom dahu procitas, uneses se u lik i kreces u provod.... u svakom slucaju MARKO SVAKA CAST!

Back