MARKO JARIĆ: SRBI ŽIVE U ZABLUDI

Ja stvarno neznam otkud vama to o lažnoj slici i nekakvo egu na osnovu Jarića, Đokovića i drugih:
Upravo mislim da je suprotno, govorim svoj primer, svestan sam da sam kao Srbin više prokužen nego poštovan, itekako svestan da bar moja generacija nema šanse da sa sebe skine oreol lošeg primera i sve tako.
Ja uopšte nisam uljuljkan takvim lažnim slikama o sebi i poistovećivanja sa uspešnim sportistima (uslovno) jer uspešan sportista ne znači i uspešan čovek.

Ovo vaše saoubijanje doživljavam kao snishodljivost tipa: U pravu je Jarić mi svi nevaljamo i nismo dobri zato što biramo loše ljude da nas vode.

A ja bih Vas sve priupitao: A koliko mi svi ustvari i zaista biramo te koji nas vode i na koji način. Samo Vas molim da se ne pozivate na demokratske izbore, jer izbori nisu samo dan kad se glasa, izbori su i ono što im predhodi.

.. pa i ne biramo ih...
.. demokratija je samo izlizana fraza...

Citat Original postavio RebeccaBg:
Ali pazi ko se loži na ova njegova/njihova ljubomorna prosseravanja iz belog sveta ?

Nekolicina koji su i sami gastarbajteri i to ih u samo njihovim očima čini kakvim ?
Boljim od nas koji još nismo dovoljno gladni da zaždimo preko ne pitajući za cenu i uslove života , a bacajući pod noge i dostojanstvo i ponos i pravo da svakom u lice kažemo da smo Srbi .

Nagledala sam se takvih gastosa samo za par meseci da mi je dosta za ceo život da se stidim što pripadamo istoj naciji i zamisli , ti domicilni stranci više cene mene koja im se na fin način posserem i po nacionu i ljudskim vrednostima i kukavičluku trenutno brojnijeg i jačeg nego one gastarbajterske kukavice koje se stidljivo oglase Srbima kada im bude baš stani-pa'ni i nemaju drugu alternativu jer im retki obrazovaniji "domaćin" odgovori da Jugoslavija već odavno ne postoji.

Inače , ovaj košarkaš oženjen sa tom brazilskom gancikom Limom ( od koje je bar svaka druga devojka u gradu i zgodnija i lepša) , manekenkom je i sam svestan da se njemu ne bi pojavila ni šira familija da ga dočeka na aerodromu , a ne hiljade ljudi po često nevremenu.

Bez obzira na male nesporazume, za ovo moram...:ok:

.. nema nesporazuma, svi mi vrlo dobro znamo o čemu kuckamo... osim onih koji ne znaju.. :)

Jaric je 1000% u pravu. Ne vole ga oni koji su se pronasli u njegovoj izjavi. Isitna zna da zaboli. Ne gledam utakmice i meceve, da bih navijala za "nase",jer te "nase" zabole dupe za nas, oni igraju za lovu i to im je jedino pred ocima kad izadju na teren. A mi, ko ovce jos i proslavljamo kada napune svoje dzepove milionima. Bas smo jadna nacija. Kad vecina to bude shvatila, uvidece da nemamo cime da se ponosimo kao narod i da to mora pod hitno da se menja. Al sve je to Jaric vec rekao..

.. sve mi je jasno, ali nikako mi nije jasno kako neko, normalan, uopšte može i da poželi da bude neko drugi?? Ja sam uvek želeo da budem, baš, Ja, ali da imam Vudsovu kintu i da me niko ne prepozna na ulici... :)

Otkad sam postao svjestan uvjek sam gledao na sportske fanove kao nizi oblik zivota ... Ne znam da li je neko radio neka istrazivanja u vezi toga, ali nakon duzeg razmisljanja o tome problemu i posmatranja te vrste faune, nijesam se moga oteti zakljucku da je to u cvrstoj korelaciji sa koeficijentom inteligencije... Sto veci sportski fan, to nizi IQ. A ima tu i prikrivenog homoseksualizma do neke mjere...

.. ne znam, ali ima tu štofa za psihiće....

A cime ce se ponositi narod, koji u zadnji sto godina nema niceg cime bi se ponosio, nego necim takvim.. niskim, beznacajnim, glupavim. Ko sto rece onaj ministar, a sto je bilo propraceno na razmim tv-iama po svijetu (narocito americkim), ... da je to najveci uspjeh Srba u istoriji, tj. naroda brez ikakve istorije ...

.. a koji je to retard, hoćem reći ministar, smislio???

Citat Original postavio sakatilo1:
pogrešno se izrazio o nama koji sve njihove uspehe doživljvamao kao svoje;ne zato što tako zaboravljamo ružnu sadašnjost i bezperspektivnu budućnost,nego jednostavno se radujemo uspesima svojih....ali je pogodio "tricu"kad je prepoznao krivca-korumpirane političare i prodane duše koje im jedu iz ruku tj.prodaju se za siću dok oni opleviše sve okolo....

Lepo si ovo rekao, a i tačno.

.. a šta, mi ih kao ne prepoznajemo ili šta??

С једне стране, Јарић је у праву ... мало претерујемо славећи наше спортисте
Али, с друге стране, можда то и несвесно чинимо, можда смо принуђени, можда их доживљавамо као сламку спаса ...

Србија је разбијена у свим сферама.
Од државе су направили банану, институције разорене, критеријуми вредности ишчашени ...
Немамо индустрију, немамо пољопривреду, немамо државне и националне интересе, немамо ништа ... само нове ''реформе'' које значе нове и нове отказе и ново распарчавање државе

Где су интелектуалци .... ћуте
Где је САНУ ... ћути
Где је војска ... у траговима
Где је СПЦ ... разбијена проданим екуменистичким поповима
Где је породица ... уништена

Једино што још у овој земљи вреди и функционише је спорт и наши спортисти
Они су трачак светлости који спречава да Србија буде потпуно мрачна пећина
Обичан народ то препознаје ... зато се толико и радује ... као да је у питању лични успех

.. u pravu si, za sve, ali zato imamo uvoznički lobi, politički lobi, finansijski lobi... pa i to je nešto... :)

Halo bre ljudi, ma koji vam je, sport se igrao i igra se i u bogatim i u siromasnim drzavama, i sirotinja i bogati su se uvek radovali pobedi. Zar ne vidite da se od jedne najnormalnije pojave koja je uvek i svuda postojala sada pravi "vanredno stanje". Ako je doticni hteo da ispadne pametan i ukaze narodu na njegove zablude jer se zanosi nekim nebitnim stvarima da bi bitne zaboravio, onda je treba da ukaze na turske serje, farme, velikog brata, i sve ostalo. Sport sa ovim navedenim nema nikakve veze.

.. sport nije jedna najnormalnija pojava, sport je stravična industrija u kojoj se obrću trilioni jevrića, na godišnjem nivoJu....

О овоме не мислим ама баш ништа,јер не сматрам да други немају право да навијају за њега.И ја навијам за неке спортисте који нису Срби,из овог или оног разлога.

.. verovatno ne iz razloga koje je dotični spomenuo, upravo se u tome i ogleda njegova plitkoća... obožavao sam da gledim "kišnog čoveka" i dan danas mi je žao što je zaginuo, a sada volim da pogledam "doktora"...

marko jaric shaban s splavova u zreloj dobi otkrio filozofiju kao nastavni predmet

..
smeh-1.gif
...

Mare je ziveo u LA gde postoji armija beskucnika i to ga je vidim mnogo pogodilo...
Zabio se u burzujski kraj i ne vadi glavu kao noj.
Ovde kad dodje u svoj stari kraj vidi odakle je potekao pa ga malo kopka.

.. među "te" ne sme ni da uđe, jer ne bi ostao, samo, brez šlajpika, nego i brez vugle... a ovde sme da prdi šta hoće, što to nije izjavio "tamo", pa usRa je država sa najviše beskućnika....

Pa ovo je strašno.
Ništa, ali baš ništa nemože da se napiše da ne počne svadja koja se uvek završi pljuvanjem, uglavnom političkim
Čovek je rekao svoje mišljenje, po meni ispravno, i kome se nesvidja zaobidjite ga.
Čovek je imao dosta uspešni karijeru, sada ima dobar brak, porodicu, nikakve afere se ne vuku za njim.
A znate li da njegova žena za svaki pravoslavni verski praznik
na svim društvenim mrežama uputi najčepše želje vernicima SPC.

.. ne znamo pojma, a i ne interesuje nas...

Jarić nije rekao istinu, on ustvari i ne zna istinu a prosipa naknadnu pamet.
Njemu i takvima nije jasno, da se ovde vodi RAT između političara i mafije s jedne strane i golorukog naroda s druge strane za goli život i opstanak.

Narod jednostavno nema načina, bar za sada da se sa oligarhijom izbori, nema snage i nije dobro i dovoljno organizovan, pritom je prosečno dosta glup.

Eto zato jarić i ostali koji su se samo našli u već izgrađenom sistemu kojem ničim nisu doprineli, pričaju priče i dele recepte kao da su oni stvorili ameriku .

.. !!!!!...

pa zar mentalno silovanje i kakav -takav otpor onog ko je silovan nije rat ?? Po meni jeste, jer rat nije samo oružani, ima i onih suptilnih !
Tačno je, narod ima načina, ali narod je jedna amorfna masa koja nema jedan centralni mozak već reaguje sporadično, povremeno i većinom neorganizovano i sve do tačke kad se većina kockica slože, onda nastaje stampedo. To je "normalno ponašanje" nedovoljno svesnog umornog i ostarelog naroda koji je pomalo digo ruke od svega.

Ni tačno, ili bar ja nisam od tih koji čekaju nekog Noleta ili Jarića da me izbave iz jaruge u kojoj se nalazimo svi skupa. Prvo, ne verujem u čuda a drugo, to uopšte nisu ljudi i harizme sa dovoljno potrebne sposobnosti i mudrosti da tako nešto i urade.
Stati na čelo i povesti naciju nije isto što i osvojiti gem ili zabiti tricu, a to je sve što oni zaista znaju.
Nas mogu da spasu neporemećeni pit-bulovi iz oblasti ekonomije zajedno sa diplomatama koji umeju da spoznaju kuda se kreće planeta, a ne ljudi sa spiskom želja.
Na nama je da radimo, radimo i još malo radimo, jer drugog izlaza nema....a sport je tu da ga glede ko hoće i želi, ali kao potpuno sporednu stvar korisnu za zdrav život i ništa više...

.. apsolutno!!!

Back