Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb strane. Trebalo bi da ga nadogradite ili koristite alternativni pregledač.
Марио Караматић "Мектић је и даље само Влах за једнократну употребу"
Pregledajući Mektićev Twiter čovjek zaista nije za politiku ,ali je stvoren za Zadrugu ili Parove. Onakve degutantne stvari šta piše javno graniči sa dozom nadrealnog .Idealna kombinacija u Zadruzi bi bili Miljana i Mektić.
VULGARAN RJEČNIK Pudarić vrijeđao Karamatića, brzo mu je stigao odgovor
Predsjednik HSS-a BiH Mario Karamatić svojim komentarima često izazive reakcije sarajevskih političara. Nakon što je jučer očitao bukvicu ministri sigurnosti BiH Draganu Mektiću, iz nekog razloga se pozvanim reagirati osjetio i bivši potpredsjendik Federacije BiH Svetozar Pudarić.
-Čitam da je laprdalo koje je ostalo bez mjesta u državnom parlamentu i nakačilo se na NGO sisu HNS, istorokalo kako je jedan Prnjavorac, što obitava u Vijeću minstara u ulozi Ministra sigurnosti vlah. Moram tom baliji (stvarno značenje: čovjek koji ne pripada obrazovanom stanovništvu) ukazati na činjenicu da je mnogo veća vjerovatnoća da je upravo on Vlah, s obzirom na činjencu da se upravo u Hercegovini najduže očuvao i kulturni i društveni identitet predslavenskog (vlaškog) etnosa. U Bosanskoj Posavini, otklen je oti ministar Vlaha nje bilo. Karamatiću, Vlahu jedan hercegovački kao što sam ti i sam – napisao je Pudarić na Facebooku.
Naravno, nije dugo trebalo čekati na Karamatićev odgovor.
-Uvaženi bivši potpredsjedniče Fedracije BiH. Očekivao sam suvisliji i riječitiji pokušaj neke vrste odgovora ili reakcije. Čovjeku koji je obnašao tako visoke funkcije kao Vi definitivno ne pristaje riječnik u komu se pominu sise, laprdala, nakačivanje i sl. A za saraj-čaršiju obojica ćemo uvijek biti vlasi, bez obzira na povijesna i znanstvena tumačenja toga pojma. Razlika je jedino u tome što Vi još uvijek posjedujete halal certifikat, barem dok u nekom trenutku opuštenosti ne podignete 3 prsta, a ja istome nikada nisam težio. Lijepi pozdrav iz Herceg Bosne – napisao je Karamatić.
Kako je rasprava dalje tekla možete vidjeti na Pudarićevom Facebook profilu:
Ministar Mektić je u svom stilu odgovorio Karamatiću na Twitteru:
"Neshvatljivo zašto je RTRS-u, ATV-u, K3 i još nekim medijima u RS interesantno šta je Karamatić rekao o Mektiću, čovjek koji dolazi iz HSP-a koja je u oba rata klala Srbe do istrebljenja. Ne daj Bože da me Karamatić brani, onda mi prijeti kama".