Maria Sharapova

Po meni je sramota da bilo koji igrac iz Top 10 dozvoli sebi da od slabije rangiranog tenisera popije 6:0...Ali eto,to se desilo i nasoj JJ...Juce je Sarapova mogla totalno da ode u aut,bilo je 6:0 i 5:0 pred kraj ;)

Nije zenski tenis toliko los....Samo nije dovoljno dobar :p :p :p

Posle najava teniskih zvaničnika iz Londona, čini se da je odzvonilo vrištanju igračica na terenu, barem na Vimbldonu!
Tome se neće obradovati mlada Portugalka Mišel de Larčer Brito, koja je izluđivala publiku u protivnice na Rolan Garosu, ali ni Marija Šarapova.
Stručnjaci za merenje jačine zvuka, izmerili su da je vrisak Šarapove tačno 101 decibel, što je neznatno manje od rike lava od 110 decibela. Šarapova je iza sebe ostavila „legendu vrištanja“, Moniku Seleš (93,2), ali i sestre Vilijams, Serenu (88,9) i Venus (85).
Ipak, u Londonu ozbiljno razmišljaju kako da stanu na put toj pojavi na koju se žale mnoge igrači da ih dekoncentriše. Ima i predloga da se za preglasno stenjanje, poen dodeli protivniku ili još gore, ceo gem, pa i meč!
- To je možda preteran zahtev, ali nešto svakako treba da se uradi po pitanju pravila o tome. Na terenu vrište i teniseri i teniserke, videćemo šta je najbolje - izjavio je poznati teniski stručnjak Nik Bolitijeri.

HVALA NEBESIMA DA SE NEKO SETIO DA IM ZABRANI BEZRAZLOZNO VRISTANJE! :worth::ok:
Posebno Sarapovoj... :evil:
Kako moze da im smeta ako neko sa tribina vice u poenu, a da ovo bude tolerisano?!?... :dontunderstand:
Ili, jos bolje, dozvoliti urlanje i na tribinama i na terenu, pa da to bude sport u pravom smislu te reci... :super:
Dati linijskim sudijama zastavice, kao u odbojci, i mirna Bosna...
DOLE SNOBIZAM U TENISU! :thumbdown::D

Rekoh sebi da necu ovde pisati do Vimbldona...Ali prosto moram da podrzim ovu ideju ako je i zaista ostvare!

I nije tacno da one ne mogu da ne vriste. Da li je tebi normalno da neko pravi slajs i vristi kao da je kolju?Da neko udari super-labavu loptu,sa parabolom od 3 metra i da i dalje vristi? A da ne pricamo za neke igracice koje vriste sve dok ne stigne ponovo loptica i da onda vriste opet?

Nemoguce je da ama bas za svaki udarac moras da ispustas neljudske krike. Hvala Bogu da neko tome stane na put. OK je da ponekad raspalis po loptici i pustis zvuk,ali svaki put,i to kao da tekolju? Glupost.

E sad....Jos bolja je ideja da lepo dozvole fudbalsko navijanje. Onda vristi koliko hoces.

Ruska teniserka Marija Šarapova veoma je zadovoljna napretkom u igri posle devetomesečne pauze zbog povrede ramena.

"Svakim novim turnirom osećam se bolje fizički, igram bolje i imam dobar osećaj za teren, ali još sam u fazi napretka. Želela bih da zaboravim da sam bila dugo odsutna, ali moram da budem realna", kaže Ruskinja, koja se na teren vratila u maju na turniru u Varšavi.

"Mogu da trčim ili da se bavim pilatesom koliko god želim, da se izmorim dok mi lice ne poplavi, ali to nikada nije isto kao izlazak na teren, telo jednostavno nije naviklo na to".

Ruskinja je potom, odgovarajući na pitanje novinara, rekla da je apsolutno sigurna da će ponovo biti 'broj 1' i dodala:

"Imam takmičarskog duha i želim da budem pobednik. Ko god vam kaže drugačije, ne govori istinu".

Марија Јурјевна Шарапова (рус. Мари́я Ю́рьевна Шара́пова, рођена 19. априла 1987. у Њагању, Русија, СССР) руска је тенисерка.

Шарапова је освојила пет гренд слем турнира у појединчаној конкуренцији. Први гренд слем турнир је освојила као седамнаестогодишњакиња, Вимблдон 2004. Од тада је освојила и Отворено првенство САД 2006, Отворено првенство Аустралије 2008, и Ролан Гарос 2012. и 2014. У јулу 2008. Шарапова се нашла на првом месту листе најплаћенијих спортиста.

Биографија:

Маријини родитељи су из Белорусије, али су 1986. године одлучили да се преселе у Русију. Шарапова је у четвртој години почела да игра тенис. У шестој години, уочила ју је Мартина Навратилова, која је предложила њеним родитељима да Шарапова почне озбиљно да тренира.

Међу многим успесима, посебно се истиче освојен турнир у Вимблдону, 21. јуна 2004. године, као и освојено Отворено првенство САД септембру 2006, али и податак да је, у два кратка периода, била прва на светској ранг листи тенисерки (од 22. августа 2005. до 28. августа 2005, и од 12. септембра 2005. до 23. октобра 2005.)

26. јануара 2008. је освојила Отворено првенство Аустралије, победивши српску тенисерку Ану Ивановић у финалу. Након повлачења прве тенисерке света Жистин Енан у мају 2008. године, Шарапова је 19. маја 2008. поново заузела прво место на ВТА листи, које је изгубила на Ролан Гаросу.

Часопис „Пипл“ (енгл. People) ју је 2005. године сврстао у 50 најлепших познатих личности на свету. Снимила је и бројне рекламе.

У каријери је 12 пута играла против тенисерки које су биле прве на ВТА листи. Шест пута је победила, шест пута изгубила. Освојила је пет од шест турнира на којима је победила прву тенисерку света.

live-streaming-maria-sharapova-agnieszka-radwanska-wta-madrid-tv-watch-10-05-2014.jpg

"Slažem se da sam na ovaj trofej najduže čekala.
Zapravo, da mi je neko rekao da ću u karijeri imati više grend slemova na šljaci, nego na nekom drugom, verovatno bih se napila.
Ili bih njemu rekal da je pijan", kroz smeh je rekla Maša.

479493_sarapova-8-foto-reuters_ig.jpg
479490_sarapova-5-foto-reuters_ig.jpg

А за себе је пре две године изјавила да се на шљаци креће као крава на леду.. :lol: А ево сада, највеће успехе постиже управо на шљаци..

А за себе је пре две године изјавила да се на шљаци креће као крава на леду.. :lol: А ево сада, највеће успехе постиже управо на шљаци..

Jeste bila je kao i uvijek, slatka i smijesna kad je to izjavila ...
Tako je to i u zivotu i u sportu kad nesto zelis tome stremis i to postignes boreci se a ona je veliki borac.:D

Kiki, teme o Mariji Sarapovoj su spojene ako si videla, ako nisi..gledaj.
Ostavljena je redirekcija.Stavila si primedbu koja je bila na mestu i sada je dosta bilo.
Nema potrebe da komentarises na temi sta ce , kako i zasto da se radi.
Tvoje je kao korisnika da prijavis nepravilnost i nista vise, i nema potrebe da nas dovodis
u situaciju da ti brisemo postove...Hvala na primedbi i komentaru i pozdrav

Poslednja izmena:
Hvala NIna na info, ali su spojene sada dok sam ja linkovala stare teme koje nisu zatvorene, a koje si vidim obrisala.
Nikada mi neće biti jasno, zašto moderator koji pogreši nije u stanju da kaže jedno normalno : Izvini, a ne da pravi predstavu i budalu od korisnika.

Nisam obrisala teme , samo tvoje postove a ove dve teme o Sarapovoj sam spojila....i idemo dalje

Back