Margina profita za VISA i Mastercard je preko 0.2%

Umri_muski

Legenda
Poruka
72.462
Ali da pitas bilo kog potrosaca da li su za neku trecu karticu kojom bi mogli da placaju, odgovor je ne..

Jer im je ugodnost da bude monopol i da svuda primaju njihovu karticu sigurno...
Dakle cilj obicnog potrosaca jeste MONOPOL ali samo zato sto cenu troskova placa prodavac...
Da kupac placa cenu , kao sto placa kod odrzavanja bankarskog racuna, onda bi gledali da li postoji ponuda gde je odrzavanje nula...

Jednostavan primer kako se moze drustveno urediti odnos da se ustanovi interesni uticaj da te drugi brane...
Sa druge strane, mali biznis to zapamti i onda se ponasa adekvatno , mora da prezivi i zato su jagode posle prve ture koja je 500 din kg, odisle na 1000 din, ili krompirici...

Slicno je svuda u svetu..
To je kad medijima i novim trendovima stvoris naviku i prihvatljivost kod stanovnistva..

Tu je isto i princip pih paradajz turisti..
Tj uspexnom promocijom puritanaca i snobova medju turisticke potrosace doslo se do toga da CG koja je uzas od turizma ima cene koje su 40 60e, za dan a to dalje vrsi pritisak na Santorini da digne svoje cene na 400e na dan...dok Azija jos uvek u najelitnijim turistickim mestima i dalje ima ponudu za 40e za dan..pored hotela koji ima cenu 5000e za dan...

U takvim uslovima treba donositi odluku ko je reprezent Srbije, bogati , siromasni , politicari , korumpirane jajare ili radnik koji jedva ceka da bude korumpiran ili tamo neki obrazovan pojedinac koji mora da pobegne na selo da bi zadrzao koliko toliko psiholoski zdravu perspektivu tako sto se skloni iz tokova koji su ovakvi kakve sam opisao..

To ti ništa ne važi za privatne banke u srbiji koje haraju kao po divljem zapadu. Ništa nisu dužni da šopoštuju mom drugaru koji je zubar uzimaju preko 10%
Što je i dalje daleko od 50%. @Umri_muski ja prvi koristim kartice. Jer mi tako lakše. Inače kartice ne odgovaraju biznisima ne zbog troška, nego zbog toga što onda nema sakrivanja prometa.

Mozda je dobro sto ste ovako nadmeno i bahato reagovali , jer to mi je bila i poenta....
Da su ljudi u svom umu nadmeni i gordi i navikli na neke tokove koje smatraju uspehom i uopste ih ne interesuje nista drugo niti drugo vidjenje svega..

Zato je politicki sistem zeljan takvih ljudi da bi mogli da uspostave druge normalnosti , znaci navoda, koje ce takodje biti na nivou nemoj da te ko cuje da mislis drugacije..

Što je i dalje daleko od 50%. @Umri_muski ja prvi koristim kartice. Jer mi tako lakše. Inače kartice ne odgovaraju biznisima ne zbog troška, nego zbog toga što onda nema sakrivanja prometa.
Odlicno , vreme je da vidimo ko je sve i kako upleten u tu finjak zaveru a ustvari se svi prave posteni...

Zasto je Srbija zeljna da prikriva sve, a ovamo joj vlast dobra, sto je ocigledno na ovom forumu...
A neko kuka na tu vlast da je lopovska, a biznisi to resavaju tako sto su veci lopovi nego drzava...

Odlicno , posle se narod brani od laznih cena, laznih faktura, laznih naplata, tako sto hoce da bojkotuje, i onda su to blokateri , ili koji pogrdni naziv jos moze da se izmisli za osobe koje vide da ih neko natacinje na djoku , a nema ni vazelina...

Naravno , narod ce onda da ode u ono sto stvarno zovemo siva zona, ne utaja nego siva zona, znaci nasilje, kradja, otimanje, prisile, prebijanja i ostali neredi...nad komsijama, nece ni da pipnu ideju i bogatase, nego komsije ce da potkradaju , ostale nemocne, tu se ostre zubici..

Isto kao sto Sizif nece da ostri zubice tako sto pravno napenali nekog ko mu izgleda nepravican , nego ce da napenali nekog ko mu je pogodan da izgleda neverovatno pa ga lako moze floskulama i zamenama teza pokriti demagogijom..

Da ste vi vlasnik kompanije ili suvlasnik kompanije koja na svakih ulozenih 100e ima zaradu od 50e , da li bi ste svu tu zaradu isplatili akcionarima?
Da li bi ste prodavali akcije te firme, ili bi ste cutali i gledali da kupite one koje se pojave u prodaju?
Da li bi ste spustali procenat reketa ili takse na biznis koji vam je izvor profita, i tako podelili taj vas blagorodni prinos?
Ili bi isli na taktiku , ako kazemo da je nas reket 0.2% umesto naviklih 1.2% kod svih merchant procesora, ili cak 3,5% kod paypalla , ispadamo med i mleko.
I stvarno hajde da uporedimo net transakcije.

0.2% koje ja nemam kod moje banke, tamo pise 1.7% za troskove transfera, a pise i 2.3% , kod druge banke...ali nema svako svoju licnu banku kao Sizif..

Ali da uzmemo 1.3% jer se to cesto gleda u reklamama za net ponudu za kreditne i debitne kartice preko neta kao trosak transakcije..

Visa mu tu dodje milina...
I to je osnova price...

Tu je i Sizifova prica da je od 2.3% koliko ce meni naplatiti za transakciju na alibabi, visa uzima 0.2% a merchant gate procesor, uzima ostatak od 2.1% pri cemu Visa garantuje transfer, i kolicinu novca na racunu , a merchant gate ima silne troskove zato sto odrzava software na svom sajtu , ili sto uspostavlja tarifu sa VISA ili zato sto trosi na reprezentaciju ili koje god objasnjenje tog procesa, odlicno je..

Dakle Visa je odlicna u celom procesu jer je mali trosak, a problem velikih troskova online kupovine su 350din kao minimalni trosak posiljke, koji je veci od avionskog troska za robu iz kine...Bliza kina nego Paracin, ebes mi majku...
Ko ne veruje nek proveri..

A zatim je tu firma nekih muljatora koji se predstave kao gate merchant kompanija koji udare kao konacnu cifru nekad i vise procenata , a jadna VISA tu ima samo 0.2%, ostalo je banka i firma koja se ubacila izmedju , kao programira

Problem vise je samo to sto je nazvala stvari pravim imenom , a to je da od troska koji prikaze da ima po jednom customeru , naplacuje 100% vise i onda pokrije troskove organizacije i ostane joj cak 50% od toga..

Poslednja izmena:
Vidi u ovom videu pise da VISA svake godine za svojih 15 godina je povecavala isplatu dividendi...
A to sto su joj sad cene akcija ogromne, to nije njena stvar, sto stvarno i nije..
Dakle ako isplacuje 21% svojih prihoda, to je stvarno za naklon...to malo kompanija radi...
To je naknada za cekanje, plus otkupljuje akcije po trenutnoj ceni a ne nomimalnoj , kao sto bih ja radio...mozda i ne bih , ali nemam moralne prepreke da to radim....Jer ako akcije gledam kao ono sto jesu, dugorocni krediti sa opcijom dividende, onda kao emiter akcija mene interesuje da se akcije drze oko vrednosti emisije ali to su posebne akcije, ima tri vrsta akcija, sa ogranicenim rokom, tj sa dospecem..upravljacke, to su profiterske. i akcije na trzistu...

Ono sto je osnovno za nekog ko bi finansiranje su obicno akcije sa orocenim trajanjem, a opet takve akcije ne prolaze...mala zelja investitora za njima..

Da vidimo dalje sta je Srpski mentalitet..

Kolika je zeljena margina profita kod Srba....?
Svi mi znamo za izreku , na svaki ulozen dinar da zaradim 2, to bi bila margina profita 200% u glavi..
I ko uspe uspe...ko ne uspe on krade..

A da vidimo koja je realnija procena margine profita kod zanatlija ili firmi koje su starog kova....e oni su na 15% neki su na 40%, a oni koji su u trgovini , oni su na 5% ili 7%...pricam za marginu profita, a mnogi to imaju kod ulaza, zarada im je 7% a ne magrina profita...koja je onda sigurno manja..

I na kraju da vidimo sta je to u srpskom bicu sto ga tera da i dalje stoji naslov 0.2% i pored jako ozbiljnih dokaza da je 50%

Da li je to ista ta zelja za uredjivanjem dnevnika, za obmanama koje nam golicaju zudnju....nekim svojim informacijama koje nisu tacne...a pune nadu....

Kao kod kurira zadnjih 5 vesti sto su neki silni lekovi za rak i razne bolesti...ili i kod blica ili kod novosti...

Sad vratite naslov na 50% a ne 0.2% sto bi vama bilo po volji...
To je zato što ti očigledno ne razumeš o čemu oni pričaju.

Profit margin o kom oni pričaju je profit/expense ratio od novca uzetog na svakoj transakciji.

Znači od tih 0.2% uzetih od svake transakcije, njima su operativni troškovi 50% od toga, a 50% čist profit.

Znači na 1$ koji uzmu od mušterije (ili trgovca, kako god hočeš), oni troškove daju 50 centi a 50 centi imaju čistu zaradu.

Ali to i dalje ne znači da zarađuju više od 0.2-0.3% od svake transakcije.

To je zato što ti očigledno ne razumeš o čemu oni pričaju.

Profit margin o kom oni pričaju je profit/expense ratio od novca uzetog na svakoj transakciji.

Znači od tih 0.2% uzetih od svake transakcije, njima su operativni troškovi 50% od toga, a 50% čist profit.

Znači na 1$ koji uzmu od mušterije (ili trgovca, kako god hočeš), oni troškove daju 50 centi a 50 centi imaju čistu zaradu.

Ali to i dalje ne znači da zarađuju više od 0.2-0.3% od svake transakcije.
Ebote, jel moguce da cete i recnik da menjate...
Neverovatno ...
Pa sta znaci profit margin, ajd , jel to neka nova definicija..
U naslovu pise lepo , a to sto ti citas nesto drugo u sebi , to je tvoj problem

Jel u naslovu pise i pisalo je tacno margina profita je 50% a sad pise da je margina profita 0.2%, i naravno ko ce bandoglavim srbima objasniti oni su i dalje u pravu , vezujes marginu profita za svojih 0.2% i tako mora da bude pa makar se sve spalilo..

Samo pokazujem koliko je za stanje u Srbiji krivo kvazi inteligentno osecanje pojedinaca, tj svi su prepametni , cak u letu menjaju znacenja i spremni su da debatuju da je njihovo znacenje tacno , a ono sto je za sve ostale znacenje je pogresno..

Back