Zato shto je dzhukac, pronashao josh jedan nachin da se bogati na ovom propalom narodu. Sere o drushtvu, o poremecenim vrednostima, o loshem zhivotu i onda paljevine idu i kupuju njegove diskove dok on broji pare i smeje se zajedno sa svojim muzichkim izdavachima medijskom idiotizmu koji pravi. Josh i da pravi neku ozbiljnu muziku, nego je u pitanju rep, jedan od najmanje kvalitetnih muzichkih zhanrova....
Lako je srati
Dobro, realno, teza ti nije loša. I ja ne znam lično Marchela da mogu to 100% da potvrdim, ali je moguće u svakom slučaju.
Međutim.
Njegovi tekstovi nisu ni slučajno na jednakom nivou kao tekstovi mnogih koji znaju do sutra da baljezgaju o trenutnom stanju i životu u ovoj zemlji. Naime, meni je jednostavno toliko kontradiktorno, i nenormalno da poverujem u to da neko može istovremeno da ima takav stav kakav on ima u svojim pesmama, a da ga s druge strane zabole i da ovo radi da bi se "bogatio na propalom narodu". Jednostavno, ne ide. Jer, realno, te "paljevine" koje kupuju njegove diskove, njima je mogao da proda bilo koju priču, zavije je u par metafora, alegorija, doda još neku stilsku figuricu, to lepo upakuje, snimi na disk i proda. Znam mase intelektualaca koji ga slušaju. I njegov rad doživljavam kao društvenu odgovornost, koju, na kraju krajeva, svako mora da ima. Neko to radi kao on, neko usvaja decu kao Anđelina Džoli, neko, ko nije javna ličnost, pak, može da baca redovno otpatke u kantu za smeće, a ne da ih seje svuda oko sebe. I to je takođe društvena odgovornost.
Znam da je teško poverovati da danas u Srbiji ima ljudi koji ne rade nešto zbog novca, već iz drugačijih pobuda. Ali, budimo malo optimistični, nije sve baš tako crno

Na kraju krajeva, nije ni belo. Marchelo nije svetac, daleko od toga, ali baš da je toliko grozan...