Marchelo

Obožavam Marčela, slušam ga dosta dugo i osim što ima dobre pesme, bavi se i pisanjem, jako je pametan i inspirativan. Izdao je knjigu, a uskoro mu izlazi treći album, koji se zove (bar sam tako čula) ''Treća strana medalje''...

Znaci extra!
Malo je reci extra zaista... obozavam ga!
Ali ono, nerviraju me svi koji ga 'slusaju', kao nesto se*u kako razumeju njegove textove i sve to, a ovamo cepaju narodnjake :roll:

najezim se svaki put kad slusam pismo bratu i sveti bes....pjesme su fantasticne...ima prelijep glas....a textovi su....FANTASTICNI...LUDILO TOTALNO!!!!Nevjerovatno pametan momak!!!kad sam tek pocela da ga slusam mislila sam da je zavrsio filozofski fakultet!!:D

..............THE BEST....................
Ko shto reche sky wikler vrhunski dechko,iako se hvata veoma ozb. tema vrlo lepo to srochi u pesmama,vrlo lepo pricha i tako.............eto............kako mu se zove knjiga?

profil jedne takve osobe:

pol: ženski
omiljeni strani reper: 2pac/50 cent
zašto: zato što ih svi slušaju;

omiljeni domaći reper: marčelo
zašto: zato što je kul
najbolja rima iz njegovih tekstova: ne znam, svi tekstovi su mu božanstveni

koliko dugo slušaš rep: slušam od 2005., od kad je marčelo izbacio pazl šok...

Da vas pitam - gde su bili svi ti reperčići kad je marčelo izdao prvi album? Koliko tih reperčića je čulo za Rajm Eniml?
Koliko su albuma ti reperčići preslušali u svom životu?

Marčelo jeste dobar, ali pretpostavljam da se gnuša takvih ljudi!

Evo da ti kazem svoj profil:
Pol: zenski
omiljeni strani reper: ne postoji omiljeni, jer ne slusam rep, ali ima 5-6 pesama od 2paca koje mi se svijdaju
zasto: zato sto covek dobro pise, kako sam negde procitala i on je studirao knjizevnost
omiljeni domaci reper: Edo Majka
zasto:jer ne ,,hejtuje'' kao vecina
najbolja rima iz Marchellow-ih tekstova: ,,ostaje nada da ce nekad, negde, neko hteti da shvati, mene, moja lutanja, mastanja, sanjanja i znati da ih prati"
Koliko dugo slusas rep: ne slusam rep, ono "zasto" na koje si odgovorio se odnosilo na to "zasto te nerviraju oni koji slusaju marchellow-a , a ne slusaju rep?"
To sto ,,slusam" marchellow-a, tju. sto mi se svidja vecina njegovih pesama ne znaci da sam ,,repercic" . Pocela sam da ga ,,slusam" kada sam cula prvi album(koji je potpuno slucajno dospeo kod mene) a gde su bili oni koji tada jednostavno nisu znali da on postoji? Sta je tu lose sto jednostavno nisu imali prilike da cuju za njega? Nisam cula za Rajm Eniml... kakve to veze ima sa tim sto mi se svidja "Vavilon" koji je Marchellow odlicno napisao? Preslusala sam mnoooogo albuma u zivotu, a reperskih albuma...hm...ne znam, mozda 15-ak - 20-ak...i kakve to veze ima sa tim sto mi se svidjaju Marchellowe pesme?
Jeste dobar pisac, ali je i on ,,malcice" iskompleksiran i opterecen nekim besmislenim stvarima, pa je vrlo moguce da se me se gnusa, jer radim na gastarbajterskom radiu, pa tamo videh da ima i narodnih pesama koje vrede. I ja se gnusam ogranicenosti koje poseduje veliki broj repera...

@sekana_th Slusam punk, rok, rege ume da opusti, a i Balasevic takodje. A volim i Acu Lukasa, mogu ti reci...kad izadjem u kafanu ,,cepam" narodnjake samo tako...izvini, ali ne razumem, kako me to sprecava da razumem Marchellow-e tekstove?

Evo da ti kazem svoj profil:
Pol: zenski
omiljeni strani reper: ne postoji omiljeni, jer ne slusam rep, ali ima 5-6 pesama od 2paca koje mi se svijdaju
zasto: zato sto covek dobro pise, kako sam negde procitala i on je studirao knjizevnost
omiljeni domaci reper: Edo Majka
zasto:jer ne ,,hejtuje'' kao vecina
najbolja rima iz Marchellow-ih tekstova: ,,ostaje nada da ce nekad, negde, neko hteti da shvati, mene, moja lutanja, mastanja, sanjanja i znati da ih prati"
Koliko dugo slusas rep: ne slusam rep, ono "zasto" na koje si odgovorio se odnosilo na to "zasto te nerviraju oni koji slusaju marchellow-a , a ne slusaju rep?"
To sto ,,slusam" marchellow-a, tju. sto mi se svidja vecina njegovih pesama ne znaci da sam ,,repercic" . Pocela sam da ga ,,slusam" kada sam cula prvi album(koji je potpuno slucajno dospeo kod mene) a gde su bili oni koji tada jednostavno nisu znali da on postoji? Sta je tu lose sto jednostavno nisu imali prilike da cuju za njega? Nisam cula za Rajm Eniml... kakve to veze ima sa tim sto mi se svidja "Vavilon" koji je Marchellow odlicno napisao? Preslusala sam mnoooogo albuma u zivotu, a reperskih albuma...hm...ne znam, mozda 15-ak - 20-ak...i kakve to veze ima sa tim sto mi se svidjaju Marchellowe pesme?
Jeste dobar pisac, ali je i on ,,malcice" iskompleksiran i opterecen nekim besmislenim stvarima, pa je vrlo moguce da se me se gnusa, jer radim na gastarbajterskom radiu, pa tamo videh da ima i narodnih pesama koje vrede. I ja se gnusam ogranicenosti koje poseduje veliki broj repera...

Oke - pokopala si me!

heh... ali grešiš.... to što ti se sviđaju i narodne pesme - nema veze sa onim što sam ja naveo kao moju pretpostavku u vezi marčela!

Svejedno, alergičan sam na ljude koji slušaju marčela jer je to danas moda!

Vi na marčela gledate kao na čoveka! Ja na njega gledam samo kao na repera! I danas - nakon mnogo preslušanih rep albuma, što stranih, što domaćih, mogu da kažem da više njegove pesme ne osećam onako jako kako sam nekada! Nisu mi više toliko moćne!

A što se tiče maajke, slažem se da je odličan, ali daleko od toga da on ne hejtuje! Očigledno ne kontaš taj pojam mržnje...

Smeshno je to shto si isprichao,kao u fazonu to shto neko ne slusha Marchela od pochetka ispada da je lud(evo sad malo branim sebe)kada je on izdao svoj prvi album ja sam bila 3. razred,a tada je bila 2003 god. a to je bilo neko vreme kada te vuku ka je.benom grandu i tim sr.anjima,ja sam marchela pochela da slusham proshle god. jer mi je disc sluchajno doshao u ruke,do tada sam samo slushala epove o njemu,i time sam stekla neko mishljenje o njemu....Ceo splet okolnosti bio je odgovoran,zashto ja nisam uopshte pratila marka pre....
Ali eto slazem se s tobom kada si napisao da neko nekog slusha samo zbog mode....kada sam bila 1.razred u lexikonima pisalo je:omiljeni pevach?500 nas je pisalo 50 cent pa kao Doggy i ostali a nismo znali ni ko je to....ali eto vazno je da drugi misle da kao ih slushash,a u stvari u fazonu si viki,stoja i ostali...Ja slusham jer mi se svidja,ako mi se ne svidja ritam,zvuk i ostalo samo zaobidjem,ovo mi se trenutno svidja i eto toliko od mene....

Oke - pokopala si me!

heh... ali grešiš.... to što ti se sviđaju i narodne pesme - nema veze sa onim što sam ja naveo kao moju pretpostavku u vezi marčela!

Svejedno, alergičan sam na ljude koji slušaju marčela jer je to danas moda!

Vi na marčela gledate kao na čoveka! Ja na njega gledam samo kao na repera! I danas - nakon mnogo preslušanih rep albuma, što stranih, što domaćih, mogu da kažem da više njegove pesme ne osećam onako jako kako sam nekada! Nisu mi više toliko moćne!

A što se tiče maajke, slažem se da je odličan, ali daleko od toga da on ne hejtuje! Očigledno ne kontaš taj pojam mržnje...

Pretpostavku u vezi SA Marcelom? O kakvoj pretpostavci pricas? Mislis da svi koji ne slusaju rep, a slusaju marcela to rade jer je to moda? Ne bih se slozila sa tobom, iz licnog primera.
Mene Marcelo kao covek zaista ne interesuje, ja govorim o njegovim pesmama. Pomenula sam ga kao ,,malcice" ogranicenog u kontekstu gnusanja koje si ti pomenuo.
Pa, pazi, i Hladno pivo, koje je inace moja omiljena grupa ,,hejtuje"(kako glup izraz) ali ne na tako primitivan nacin i ne generalizuje kao vecina nasih repera, koji, cini mi se, pljuju po svemu jer je to moderno. ,,Hejtuje" Edo majka, ali vladu, ,,bombu" :lol: , ali ne ceo svet, ne sve fensere, ne sve zene (sta rece ono Nigrutin u VB?), nije iskompleksiran. Dok Marchellow: ,,Ne idem u diskoteke, tamo rade sabore za gabore i fensy tabore" ....ma nemoj mi reci....ti si extra tip jer ne ides u diskoteke, a svi tamo su ruzni, glupi i ograniceni :roll: ah, ta generalizacija....o tom ,,hejtovanju" ja pricam kada kazem da Edo ne ,,hejtuje"(i opet...kako glup izraz, sta, reperi su face, izvrcu engleske reci:roll: )

@thruo jedino se slazem sa tobom da nekome Marcelo zvuci mnogo mocno, jer nije preslusao ni 15 rep albuma. Pa, mozes mi i preporuciti nesto sto ce mi zvucati mnogo mocnije od Marcela, rado cu preslusati. Samo da bude bez pljuvanja.
P.S. Da se razumemo, daleko od toga da je Marcelo i blizu najmocnijem sto sam ja cula, ali to vec ne spada u rep .

@sekana_th Slusam punk, rok, rege ume da opusti, a i Balasevic takodje. A volim i Acu Lukasa, mogu ti reci...kad izadjem u kafanu ,,cepam" narodnjake samo tako...izvini, ali ne razumem, kako me to sprecava da razumem Marchellow-e tekstove?

Nista ja nisam rekla da to sprecava da razumes, vec to da je meni potpuno bolesno da neko slusa Marchela koji pljuje po narodnjacima, a onda taj da slusa i narodnjake....:roll:
Mada, slusajte sta ocete, ja se ne mesam u tudji zivot!

Nista ja nisam rekla da to sprecava da razumes, vec to da je meni potpuno bolesno da neko slusa Marchela koji pljuje po narodnjacima, a onda taj da slusa i narodnjake....:roll:
Mada, slusajte sta ocete, ja se ne mesam u tudji zivot!

-Zatucanost..chist primer...pre sam slushao fiftija..i.npr,fifty pljuje po D Gejmu...i ja sad ne teba da slusham D Gejma?:lol:...Ovaj of kors,ja sad ne slusham 50..:D
-Inache..Rhyme Animal je demo grupa...Marchelo je bio njen chlan do 2001...sa njom napravio prve vece korake...nastupi po Srbiji 'n' co..
-Ne Tea,nije neko lud ako slusha Marchela tek od skoro..ali..vecina ljudi koji su preko Marchela upoznali rap generalizuju ostale rap izvodajche kao "nizhu rasu:(ne bukvalno...predstvalju SVE ostale repere kako neke primitivce,Wanna be GanKstere,...shto kazhe marchelo...:Dranker,Dzanker,Sektash,Apokaliptichar..:D)
Enivej...kad ih neko pita shta slushaju...Ovo,ono i na kraju Marchela(kao jedinog valjanog predstavnika )..Problem tih ljudi jeste,iako im se svidja Marchelo,oni i ne pruzhaju ni najmanju shansu drugim izvodjachima...
E sad..drugi deo te "urbane publike se opisuje u pesmi zijlave..vecinom zhenski deo.. ...Heh..to me podseti na jednu smeshnu svenu..na Marchelovom certu u Shapcu...Idu "Ziljaveee"...a ribe,ono,napucane,sijaju u mraku bukvalno,kao tamo nesh skacu..xD...
citiram jedan deo
"I nije bitno shto niko ne konta ni slovo od repertoara tvog,svi vole da vrte dupeta kad se vrti "kvalitetan" hoop"

profil jedne takve osobe:

pol: ženski
omiljeni strani reper: 2pac/50 cent
zašto: zato što ih svi slušaju;

omiljeni domaći reper: marčelo
zašto: zato što je kul
najbolja rima iz njegovih tekstova: ne znam, svi tekstovi su mu božanstveni

koliko dugo slušaš rep: slušam od 2005., od kad je marčelo izbacio pazl šok...

Da vas pitam - gde su bili svi ti reperčići kad je marčelo izdao prvi album? Koliko tih reperčića je čulo za Rajm Eniml?
Koliko su albuma ti reperčići preslušali u svom životu?

Marčelo jeste dobar, ali pretpostavljam da se gnuša takvih ljudi!

Mnogo mi je da ti otkucavam sad cio svoj profil al ugl...omiljeni text:rekvijem,pismo bratu...ne slusam ga zato sto je kul, jer u mom drustvu niko i ne zna za njega...a i strogo su protiv domace(mislim na cijele ex yu prostore) muzike(komplikovano, ne mogu da objasnjavam) a i ne slusam rep, vec rok...a to ne znaci da ne volim neke rege,metal i pop stvari...marchella volim zbog textova i glasa (koji me odusevljava...) i definitivno ga ne slusam kako bi se pofalila nekome kako ga slusam (od 2005.;)) i kako znam sve njegove textove....i slazem se da takve osobe postoje!!!

@thruo
ono sto si stavio "pol:zenski" direktno vredja zenski rod,znas!!!!

Ne bih sad da sirim pricu o zenama,zenskom ukusu,zenskoj pameti i td i td ali ovo je stvarno grozno!!!

Cak i ako si stvarno mislio na konkretnu zensku osobu,trebalo je da je pustis da sama izjavi sta hoce o sebi a ne da je ogovaras ovde,mada iskreno ne mislim da si mislio na
nekog odredjenog. Ako nisi, kakve veze ima pol i muzika koju slusa?!?!?!

Izvini,ali ako nesto ne podnosim to su cinici na osnovu klisea od pre dva veka.

Back