I sad ove nemajmunske nacije i nacijice što im je rečeno da su prešle prag se otimaju, razmeću dodeljenim poenčićem više.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Znaci SNS-ovac.N1 samim prenošenjem te kvazi studije radi promociju neo nacizma i pseudonauke. Ja nisam ovde ni po čijem nalogu i ne zanima po čijem ti nalogu pišeš. Samo vidim da toliko vatreno braniš "studiju" koja sugeriše da su Srbi jedan od najglupljih naroda u Evropi. I sve to zbog odbrane N1. Pa po čijem nalogu ti pišeš? Meni je apsolutno svejedno da li je tu budalaštinu preneo PINK ili N1. Oba medija na svoj način zaglupljuju svoju publiku, s tim što N1 ima reputaciju daleko ozbiljnijeg medija, pa je samim tim ovakvo ponašanje skandaloznije. Da je to učinio neki trećerazredni portal, možda i ne bilo toliko bitno.
Hmm...koliko sam čitao istraživanja, sam IQ ne možeš podići ili ga možeš podići za koji beznačajan podeok. To što si dobio, dobio si. Zato se i ne treba hvaliti visokim ili se stideti nižeg. Nisi ga ti razvio svesno i svojom namerom. Neko ili nešto ti ga je dalo. IQ je samo alat. Ono što ti možeš da svesno uradiš je da ga iskoristiš na odgovarajući način.Medjutim, inteligencija je stvar koja se razvija i zavisi mnogo od obrazovnog sistema, ekonomije, i ostalih parametara koji spadaju u domen države a ne nacije.
Hmm...koliko sam čitao istraživanja, sam IQ ne možeš podići ili ga možeš podići za koji beznačajan podeok. To što si dobio, dobio si. Zato se i ne treba hvaliti visokim ili se stideti nižeg. Nisi ga ti razvio svesno i svojom namerom. Neko ili nešto ti ga je dalo. IQ je samo alat. Ono što ti možeš da svesno uradiš je da ga iskoristiš na odgovarajući način.
Tj. ne koristiti dobijeni alat. Zardja.Ne mozes ga mnogo podici, ali ga mozes mnogo spustiti tokom zivota.
U tome i jeste fora.
Ne lupetaj kao baba jer nemaš pojma ni o čem.
Ili gleda previse pink/hepi, druzi se sa Vulinom i ekipomTj. ne koristiti dobijeni alat. Zardja.![]()
IQ se dade mijenjati boljom prehranom u doba ranoga djetinjstva u nekoj mjeri. Inače je stabilan nakon punoljetnosti i nema veze s mentalnom aktivnošću.Hmm...koliko sam čitao istraživanja, sam IQ ne možeš podići ili ga možeš podići za koji beznačajan podeok. To što si dobio, dobio si. Zato se i ne treba hvaliti visokim ili se stideti nižeg. Nisi ga ti razvio svesno i svojom namerom. Neko ili nešto ti ga je dalo. IQ je samo alat. Ono što ti možeš da svesno uradiš je da ga iskoristiš na odgovarajući način.
Veći dio svjetske populacije i jest glup, što i potvrđuje ove testove. Napose Afriknci, kojih je velik broj, a nisu ništa nigdje napravili na mentalnom polju. To je kognitivno zaostajuća brojna vrsta ljudi, dok su visokofunkcionalni istočni Azijci ispred europskoga prosjeka.I te kako blefiraš. Treba puno lupetati kao što ti lupetaš ili nemati pojma o tematici, pa tvrditi da ovo ima veze sa mozgom:
Lynn's meta-analysis lists the average IQ scores of East Asians (105), Europeans (99), the Inuit (91), Southeast Asians and indigenous peoples of the Americas each (87), Pacific Islanders (85), Middle Easterners, South Asians and North Africans each (84), East and West Africans (67), Australian Aborigines (62) and Bushmen and Pygmies (54).
Čoveče, više od pola zemaljske kugle i skoro sva crnačka populacija je mentalno retardirana po ovim podacima. Da u ovo poveruješ, a nisi notorni rasista ili zlonamerno đubre, zaista i sam trebaš biti blago mentalno retardiran.
Veći dio svjetske populacije i jest glup, što i potvrđuje ove testove. Napose Afriknci, kojih je velik broj, a nisu ništa nigdje napravili na mentalnom polju. To je kognitivno zaostajuća brojna vrsta ljudi, dok su visokofunkcionalni istočni Azijci ispred europskoga prosjeka.
To je diskreditirano kao internetski "mem", i to Lynn nije nikad napisao.Pusti sad Afrikance, nego da li ti je poznato da su u prvom izdanju najpoznatije Linove knjige Hrvati najgluplji evropski narod. Sa prosekom 90 u rangu su sa Kirgistanom, Albanijom i Turskom, a iza Makedonije, Tajlanda, Kambodže....Tek je u kasnijim izdanjima Hrvatima volšebno podignut IQ. No, ima internet izvora sa tim starijim podacima, kao ovo recimo:
https://photius.com/rankings/national_iq_scores_country_ranks.html
Dakle, Hrvatska 90 na osnovu studije Ričarda Lina. Kuku sramote. Šta bi bilo kad bi neko poverovao u ove podatke, video tvoja pisanija na ovoj temi i zaključio da je Lin bio u pravu barem što se tiče Hrvata.
To je diskreditirano kao internetski "mem", i to Lynn nije nikad napisao.
S vremena na vreme trash mediji u Srbiji (N1, razni petparački portali i slično) objavljuju mape ozloglašenog rasiste i kvazinaučnika Ričarda Lina i njegove šarlatanske "studije" o povezanosti bogatstva zemlje i inteligencije naroda implicirajući da je inteligencija vezana za nacionalnost. Ričard Lin je finansiran od rasističke i neonacističke organizacije Pioneer Fund, a u svetskim akademskim krugovima je odavno raskrinkan kao šarlatan koji izmišlja podatke o IQ ili sa podacima manipuliše na jedan strahovito bezobziran način. Za neke afričke narode procenio je da im je inteligencija na granici mentalne retardacije ili čak niže od toga ignorišući sve podatke koji dokazuju da to nije istina. On ili njegov tim u Srbiji ili regionu nisu testirali ničiju inteligenciju, ali se ipak podaci iz njegove "studije" s vremena na vreme vrte po navedenenim trash medijima.
Najnoviji takav ispad je tekst sa portala N1:
https://n1info.rs/magazin/lifestyle...-inteligencije-na-kom-mestu-se-nalazi-srbija/
Sa naučne strane podaci iz ove šarlatanske nazovi "studije" naravno nemaju nikakvu relevantnost, ali reakcije i komentari na ovakve "vesti" bi mogle biti korisne psiholozima i psihijatrima koji proučavaju razne poremećaje ličnosti, pre svega Narcistički poremećaj ličnosti. Komentatori ovakvih vesti se obično propinju na zadnje noge "dokazujući" da u Srbiji živi narod sa inteligencijom šimpanze, dok su oni sami svetli primer retkih, prosvećenih, inteligentnih i superiornih bića, neka vrsta nadljudi u Srbiji. Uporediti sa nacističkim pojmovima Untermensch i Übermensch u nacističkoj ideologiji koja je takođe skopčana sa narcističkim i sadističkim poremećajima ličnosti.
Ne možemo biti najgluplji u Europi kad su Srbi još niže na listi.Pusti sad Afrikance, nego da li ti je poznato da su u prvom izdanju najpoznatije Linove knjige Hrvati najgluplji evropski narod. Sa prosekom 90 u rangu su sa Kirgistanom, Albanijom i Turskom, a iza Makedonije, Tajlanda, Kambodže....Tek je u kasnijim izdanjima Hrvatima volšebno podignut IQ. No, ima internet izvora sa tim starijim podacima, kao ovo recimo:
https://photius.com/rankings/national_iq_scores_country_ranks.html
Dakle, Hrvatska 90 na osnovu studije Ričarda Lina. Kuku sramote. Šta bi bilo kad bi neko poverovao u ove podatke, video tvoja pisanija na ovoj temi i zaključio da je Lin bio u pravu barem što se tiče Hrvata.
Budalo, mani me se. Netko tko nema pojma o čemu se radi nema prava ni da bekne.
Srbima se ni kasnije ne diže.Ima i ozbiljnijih izvora koji govore da je u prvom izdanju Linove knjige IQ za Hrvate 90. Tek je u kasnijim izdanjima on veći. Dakle, jednostavno lažeš ili opet blefiraš.
Te rane studije nisu uzele u obzir Flynn efekt.Pa ti si taj koji ovde pojma nema, jer da imaš pojma o liku i delu Ričarda Lina valjda bi znao koliki je bio IQ za Hrvate u prvim izdanjima njegove najpoznatije knjige koja je i najtiražnija i najuticajnija njegova knjiga. Kasnije je raskrinkan kao lažov i šarlatan, značajan samo u uskom krugu najokorelijih rasista ili totalnih budala sličnih tebi.
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0191886908004467
"The IQ of 90 for Croatia came from a study of..."
Te rane studije nisu uzele u obzir Flynn efekt.
Rekao sam da to Lynn nije tvrdio jer sam nije radio ta istraživanja nego ih je prepisivao iz drugih testova. Kasnije je u suradnji s drugim psihometrima, sam osobno proveo ta istraživanja uz psihometrijske spoznaje i vlastite i drugih, uzevši u obzir Flynnov efekt.Sačekaj, tvrdio si pre samo nekoliko minuta da to Lin nikada nije napisao i da je u pitanju "diskreditirani" internetski mem....
E sad ostaje da odgovoriš na ono ozbiljnije pitanje. Šta bi bilo kad bi neko poverovao u te podatke o jako niskom IQ kod Hrvata, video tvoja pisanija na ovoj temi i zaključio da je Lin bio u pravu barem što se tiče Hrvata. Pa da i to razjasnimo.
Rekao sam da to Lynn nije tvrdio jer sam nije radio ta istraživanja nego ih je prepisivao iz drugih testova. Kasnije je u suradnji s drugim psihometrima, sam osobno proveo ta istraživanja uz psihometrijske spoznaje i vlastite i drugih, uzevši u obzir Flynnov efekt.
Kasnije je korigirao i ta straživanja iz 2012. i smatrao da Hrvati imaju niži IQ za neka 2 ili tri boda nego što je mislio, iako drugi istraživači misle da Hrvati imaju viši IQ- iako se tu sa sve većom specijalizacijom i preciznijim ispitivanjima dobiju sve točniji podatci. Npr. za mnoge je IQ Hrvata viši nego u Lynna:
https://www.businessinsider.com/guides/health/average-iq
![]()
Jasna ilustracija gluposti autora teme i srpskih fantazija o nekim urotama i tajnim manipulacijama. Dakle- Lynn je prvo pod hrvatskim utjecajem "volšebno" povećao hrvatski IQ na 98, pa ga je valjda isto pod hrvatskim utjecajem smanjio na 96, dok druga ispitivanja, koja nemaju veze s Lynnom, stavljaju hrvatski iQ na 99.Vidi, prema prvom izdanju najpoznatije i daleko najuticajnije Linove knjige i tabelama u njoj, Hrvati su totalni glupanderi sa IQ među najnižim u Evropi. To što su inteligentniji od mentalno retardiranih Afrikanaca je slaba uteha, kad su među Evropljanima bili najgluplji. Naravno, ja u te budalaštine ne verujem, ali masa budaletina i sledbenika ovog šarlatana širom sveta je poverovala.
Hrvatskim propagandistima koji se bave imidžom Hrvata na svim mogućim poljima je u očaju na um palo da nekako saniraju nastalu štetu. A pošto je pokojni Lin ionako bio poznat po primanju izdašnih donacija od raznih rasističkih i neo-nacističkih udruženja, primio je donaciju i od Hrvata i tako je navodni hrvatski IQ volšebno porastao u kasnijim izdanjima iste te knjige. Naravno, trebalo je to nekako umotati u naučnu oblandu i "objasniti" mada su neki zapazili nelogičnost. To je najverovatnija i najlogičnija pretpostavka.
E sad, zadnjih godina nastaje to hrvatsko glancanje imidža i saniranje nastale štete, pa su najveći promoteri Ričarda Lina postali upravo hrvatski mediji sve naslađujući se što su tobože inteligentniji od Srba. Sve to zajedno pokazuje da je ljudska glupost zapravo bezgranična.
Lynn je korigirao mape tijekom kojih 10 godina, no ne previše bitno
Ovo je dugo bilo glavno
![]()
a sad je kao ovo za Europu.
![]()
Ova druga je vjerojatno bliža realnosti, jer su Bosanci tuplji od Srbijanaca![]()