Manojlović Pintar: 27. mart 1941. osporavaju oni koji sanjaju Veliku Srbiju

Не... ја верујем светом Теофану Затворнику, који се бавио руском дипломатијом (да да, чак и из затворничке келије)... не скачи из црквених тема у секуларне
ти тврдиш да је раскол (расколничка Бугарска егзархија) добар и богоугодан чин. и уз то верујеш да је највећа могућа црквена и национална штета са несагледивим последицама (тзв. Санстефанска Бугарска) неки племенит и свет догађај. мора да твојој секти паре стижу од Бугара, док си им тако наклоњен, преко сваке мере.

ти тврдиш да је раскол (расколничка Бугарска егзархија) добар и богоугодан чин. и уз то верујеш да је највећа могућа црквена и национална штета са несагледивим последицама (тзв. Санстефанска Бугарска) неки племенит и свет догађај. мора да твојој секти паре стижу од Бугара, док си им тако наклоњен, преко сваке мере.
Не... смири се мало, нон стоп лепиш етикете... рекох да исто мислим ко и РУСКИ светитељ из црквеног календара (10.јануар)

Узо си комплескну тему цариградизације свих патријаршија на Балкану и да би то оправдао, спустио га на ниво бугарских паганштура и латинофила тј. бугараша...

Истина је између... због поткупљивости и материјализма, људи иду у рат у против рођене мајке и фамилије, а камо ли суседа...

Не... смири се мало, нон стоп лепиш етикете

Узо си комплескну тему цариградизације свих патријаршија на Балкану и спустио га на ниво бугарских паганштура и латинофила тј. бугараша...

Истина је између... због поткупљивости и материјализма, људи иду у рат у против рођене мајке и фамилије, а камо ли суседа...
морам да лепим етикете, јер другачије не могу да те дозовем памети. нико у том црквеном злочину раскола (званом Бугарска егзархија) није без удела- ни бугарски ни грчки етнофилетисти, ни руски им покровитељи. на радост Турака, који су томе свему кумовали. али највећу штету имали смо ми Срби, јер је њихова заебанција нас највише коштала. а последице те Проклете егзархије и данас осећамо.

морам да лепим етикете, јер другачије не могу да те дозовем памети. нико у том црквеном злочину раскола (званом Бугарска егзархија) није без удела- ни бугарски ни грчки етнофилетисти, ни руски им покровитељи. на радост Турака, који су томе свему кумовали. али највећу штету имали смо ми Срби, јер је њихова заебанција нас највише коштала. а последице те Проклете егзархије и данас осећамо.
Који црни раскол кад је Бугарска одавно у рангу Патријаршије? Зар ће сама од Себе у раскол?

Политички расколи и срамота Бугара су за црквену еклисиологију НЕ БИТНИ... то само вама политикантима фанараотима даје изговор да због политичке невештости друге народе поробљавате себи, иако су византијски цареви и патријарси Бугарима и Србима дали аутокефалију во вјек и вјеков...

Сва та багра која укида патријаршијама статус самоглаварства (аутокефалије) су веће зло од било ког раскола (да л' геополитичког, да л' верског)

Који црни раскол кад је Бугарска одавно у рангу Патријаршије? Зар ће сама од Себе у раскол?

Политички расколи и срамота Бугара су за црквену еклисиологију НЕ БИТНИ... то само вама политикантима фанараотима даје изговор да због политичке невештости друге народе поробљавате себи, иако су византијски цареви и патријарси Бугарима и Србима дали аутокефалију во вјек и вјеков...

Сва та багра која укида патријаршијама статус самоглаварства (аутокефалије) су веће зло од било ког раскола (да л' геополитичког, да л' верског)
видиш колико мозга немаш. само зато што мрзиш Вартоломеја (из разлога који сад нису битни) сматраш да је сваки и свачији чин непријатељства према Фанару разлог за радост. па макар сва та заебанција ишла преко наших леђа. ти си слепац, и велика незналица. ево како се Црква брани од фанариота, читај и нешто научи:
https://forum.krstarica.com/threads...m-osvrtom-na-nekadasnji-rimski-ilirik.915723/

видиш колико мозга немаш. само зато што мрзиш Вартоломеја (из разлога који сад нису битни) сматраш да је сваки и свачији чин непријатељства према Фанару разлог за радост. па макар сва та заебанција ишла преко наших леђа. ти си слепац, и велика незналица. ево како се Црква брани од фанариота, читај и нешто научи:
https://forum.krstarica.com/threads...m-osvrtom-na-nekadasnji-rimski-ilirik.915723/
Истамбулска патријаршија ти изгледа не смета ни кад укида Пећку патријаршију, а не само Бугарску...

Гори сте ви унијати од било ког расколника

Истамбулска патријаршија ти изгледа не смета ни кад укида Пећку патријаршију, а не само Бугарску...

Гори сте ви унијати од било ког расколника
ти не умеш да читаш. па ја сам отворио тему само из једног разлога- да докажем како Цариградска патријаршија (коју намерно не зовем васељенском, јер то није) нема никакву канонску јурисдикцију западно од Софије.

ти не умеш да читаш. па ја сам отворио тему само из једног разлога- да докажем како Цариградска патријаршија (коју намерно не зовем васељенском, јер то није) нема никакву канонску јурисдикцију западно од Софије.
Нема она јурисдикцију ни над једном аутокефалном црквом...

Право аутокефалије се везује за помесне цркве (личносно), а не за територије и области (паушално), ту ти правиш грешку... гледаш по латински

Од периода формирања прве националне ''патријаршије'' (Савине аутокефалије), важи ово што ти рекох, јер се показало да локану цркву треба раздвојити од државне територије, да је сваки политички преврат не би колебао и черечио политичким расколима у негативном... или ограничавао ширење на друге државе (у позитивном), јер дарови цркве су духовни а не национални, иако црква носи националну одредницу и менталитет

Нема она јурисдикцију ни над једном аутокефалном црквом...

Право аутокефалије се везује за помесне цркве (личносно), а не за територије и области (паушално), ту ти правиш грешку... гледаш по латински

Од периода формирања прве националне патријаршије (Савине), важи ово што ти рекох, јер се показало да локану цркву треба раздвојити од државне територије, да је сваки политички преврат не би колебао и черечио политичким расколима у негативном... или ограничавао ширење на друге државе (у позитивном), јер дарови цркве су духовни а не национални, иако црква носи националну одредницу и менталитет
немаш ти благе везе ни са канонима ни са појмом и природом Цркве, која је по својој дефиницији Једна. није ни чудо што си секташ.

немаш ти благе везе ни са канонима ни са појмом и природом Цркве, која је по својој дефиницији Једна. није ни чудо што си секташ.
Ти си јеретик и унијата, џаба се на своје разумевање Цркве позиваш

СССР није добио уступак неинсталирања војске на својој територији у замену за прођу, већ само пар месеци поштеде за рат, пре него Немци згазе Западну Европу...

То што мислиш да је стретегија геополитике, малих и великих земља увек пожељно иста, само сведочи о мањку разумевања проблематике...

Нажалост, синдром 27мартоваца краси све масономислеће, јер ви ван својих уских идеолошких виђења ни не знате даље да погледате

SSSR je imao 200 miliona duša , mi nemamo , mi smo imali izbor ili se boriti pa dobiti nešto ili se ne boriti pa ...

Ovde svi režite na AV što je potpisao Briselski, a onda režite na SM što nije ništa potpisao

Pa dogovorite se više , šta vam, bre , sreću kvari? Impotencija?

Опет твоја идеолошка обојеност ДСР а СрБкиња си... бруко

Кога брига за партијску или идеолошку припадност, кад је једини задатак Недићев био физичко спасење Срба по сваку цену?

Nije kriv nj Nedić što ih je spasavoa, ni pučisti , ni narod koji se podigao, jer je bilo pitanje opstanka , ni onaj smušeni Knez Pavle .. krivi su oni koji su došli na naš prag i pripomogli da prorade ubice u nama bliskom narodu

Ti bi kao ss fan kako tako da namestiš da je krivica na nama

Kada sam pitala moga dedu: dobro što ste se pobunili , odgovor je bio: nije se moglo više trpiti, bilo je ili mi ili oni

A sad mrš sa tom svojom propagandom.. idi čisti klozete po nemačkama .

Nije kriv nj Nedić što ih je spasavoa, ni pučisti , ni narod koji se podigao, jer je bilo pitanje opstanka , ni onaj smušeni Knez Pavle .. krivi su oni koji su došli na naš prag i pripomogli da prorade ubice u nama bliskom narodu

Ti bi kao ss fan kako tako da namestiš da je krivica na nama

Kada sam pitala moga dedu: dobro što ste se pobunili , odgovor je bio: nije se moglo više trpiti, bilo je ili mi ili oni

A sad mrš sa tom svojom propagandom.. idi čisti klozete po nemačkama .
Aпсолутно су Срби криви за 27март и то највише Срби масони и комунисти, потом обични људи који су такве међу собом трпели у политици...

После онаквог уступка Немаца нама, сваки изговор ''нетрпљења'' може само код деце да прође... а онда криве такви - баш Недића, који се уватио спашавања пропалог Србства као мало ко у историји... чак је два пута одбијао да стане на чело упропашћене Србије, што јасно показује колика је била одговорност те службе, коју на своја плећа НИКО ЖИВИ НИЈЕ ХТЕО ДА СТАВИ

Aпсолутно су Срби криви за 27март и то највише Срби масони и комунисти, потом обични људи који су такве међу собом трпели у политици...

После онаквог уступка Немаца нама, сваки изговор ''нетрпљења'' може само код деце да прође... а онда криве такви - баш Недића, који се уватио спашавања пропалог Србства као мало ко у историји... чак је два пута одбијао да стане на чело упропашћене Србије, што јасно показује колика је била одговорност те службе, коју на своја плећа НИКО ЖИВИ НИЈЕ ХТЕО ДА СТАВИ

Apsolutno nisu , jer nisu poništili dogovor sa Trojnim Paktom, smo su uradili smenu vlade , što je unutrašnje pitanje jedne države

Nedić je samo posledica nemačkog divljanja ... i nebitan je u celoj priči -

Za sve je kriva nemačka potreba za širenjem i kontrolom i niko više

Oni su došli kod nas , ne mi kod njih, oni su nas napali, ne mi njih

Mi njima ne diramo u Berlin, oni nama na Beograd nasrću vekovima ... i neka se gone u pm, tek kada taj vrvarski narod bude do kraja civilizovan Evropa će biti mirna

Back