Manicna, nelogicna i antinacionalna potreba da se bude starosedelac

Pusti mi email pa ću proslediti kontakte. Samo pazi, treba da do fokotopirnice bukvalno svaki drugi dan skokneš i odštampaš snapshotove svih svojih diskusija i onda ih nosiš u Brankovu da ih tamo skenirju. Šalju ti pare na pouzećem dakle ne ide na račun da ne bi ostali tragovi, ali moraš svakog meseca u Obrenovac na oči-u-oči. I samo pazi, od nedavno Soroš više ne daje para jer se sad skoncentriše da ruši Vučića svim snagama pa su dosta manja peimanja za ove stvari; nažalost, početnička je svega 600 evra.

Slavene posalji mi komplet podatke, za sluzbu. Zainteresiran sam se regrutirati i upotpuniti kucni budzet ino doznakama, za njinu promidzbu, bilo cega....Da li si ti instruktor, posrednik???

Srbi su starisedeoci :D

Meni je ovo više žalosno nego smešn. Da, radi se o ljudima koji su verovatno slabije obrazovani, tako da pričaju u skladu sa tim, ali ne radi se samo o tome, već i o činjenici da su to na polu-naški, polu-na putu za Šope, tako da neke stvari (između ostalog i padeži) zavise od specifičnosti lokalnog dijalekta. Ono gde problem nastupa jeste kada govornici tih dosta arhaičnih dijalekata jugoistočne Srbije pokušavaju da pričaju knjižvnim jezikom, a kada se radi o ljudima iz seoskog kraja i sa malo (ili gotovo nimalo) kontakata sa ostalim našinskim svetom, to ie posebno teško. I onda čovek ispadne sprdnja, a tako je zato što se trudi da ga na televiziji svi mogu razumeti.

A što se tiče same teme, rekao bih i da je dosta ozbiljna. Taj most je od egzistencijalnog značaja za mnoge stanovnike u tom kraju, između ostalih i ove koji su za kameru govorili.

P. S. Smejao sam se. :lol: Ali to ne zači da je to bilo dobro. :eek:

Пратиш ове садржаје?

Ne baš. Samo me naslov teme odmah podsetio na taj klip.
Mada i ti sadržaji imaju više intelektualnog od mozgova većine učesnika Tešine emisije.

Meni je ovo više žalosno nego smešn. Da, radi se o ljudima koji su verovatno slabije obrazovani, tako da pričaju u skladu sa tim, ali ne radi se samo o tome, već i o činjenici da su to na polu-naški, polu-na putu za Šope, tako da neke stvari (između ostalog i padeži) zavise od specifičnosti lokalnog dijalekta. Ono gde problem nastupa jeste kada govornici tih dosta arhaičnih dijalekata jugoistočne Srbije pokušavaju da pričaju knjižvnim jezikom, a kada se radi o ljudima iz seoskog kraja i sa malo (ili gotovo nimalo) kontakata sa ostalim našinskim svetom, to ie posebno teško. I onda čovek ispadne sprdnja, a tako je zato što se trudi da ga na televiziji svi mogu razumeti.

A što se tiče same teme, rekao bih i da je dosta ozbiljna. Taj most je od egzistencijalnog značaja za mnoge stanovnike u tom kraju, između ostalih i ove koji su za kameru govorili.

Postavio sam kao šalu povezano sa temom. Ne da bih se nekome rugao...

Рад који би требало имати у виду кад се говори о Шопима: http://nardus.mpn.gov.rs/handle/123456789/6522

Back