Manchester United

@Walken
Neka ti price...:D
Ako bih nesto i ispravio...to bi bila neka psovka ili gramaticka greska...

Drogba je legendarni napadac...imamo cast da ga gledamo...
Pa i ono je gramatička greška - dodao si nekoliko nepotrebnih slova ...

Daleko je Drogba od legende, a pravo da ti kažem meni i nije neka velika čast da ga gledam, takvih sam se nagledao na stotine, i takvih će uvek biti ... Daleko veća čast mi je da gledam Jaju Turea ili Lamparda dok je bio u top formi, nego Drogbu kome fali konstantnosti i koji još uvek nije spojio bar dve dobre sezone ... Tako se ne ulazi u legendu inače bi svako bio u tom cenjenom društvu ...

Za prvi je asistirao igracu(na jednom kraju sesnaesterca) koji mu je centrirao(na drugi kraj sesnaesterca)...a za drugi je istrcao kao brzi voz... Runi je samo plasirao lopte...i u tim situacijama je bio sam...

Runi je odlican...ali mu forma pada... A Tores ima uzlaznu formu...

Drago mi je da me toliko volis:mrgreen:

Očigledno nisi gledao cijelu akciju, gdje je Rooney bio na početku itd. ;)

Pretpostavio bih da igrač koji toliko dugo odsustvuje izgubi svežinu i bude u vrlo lošoj formi, ali ako je suditi po današnjoj utakmici vrlo brzo će se vratiti u konkurenciju za prvi tim.
Ono čega se ja plašim jeste obnova povrede, jer koliko sam ja upoznat sa njegovom povredom, stradala su mu oba kolena pa je i sam rizik ponovne povrede veći.
Treba ga postepeno vraćati u tim i ne žuriti jer ako smo ga ovoliko dugo čekali, izdržaćemo još malo.
Njegov povratak je kao novo pojačanje, takav je nekako osećaj :)

Inače baš me interesuje da li će se uklopiti u prvih 11 i na koju poziciju će ga Fergi staviti, pošto je poznat da se vrlo dobro snalazi na bekovima, krilima i u srednjem redu.
Pretpostavljam da bi trenutno igrao desnog beka pošto je već igrao na toj poziciji, mada se Nevilova forma u poslednjih par utakmica podigla a i Rafael igra solidno.
Biće to slatke muke. I konačno prilika da se pojedini igrači odmore jer će biti dosta kvalitetnog materijala na sredini i bekovima.

@Lucius Vorenus
Po meni je on jedan od vasih najboljih igraca... Sila... Uvijek odradjuje posao na pravi nacin gdje god da igra zato sto ocigledno koristi mozak(za razliku od mnogih drugih fudbalera koji igraju po automatizmu)! Osim toga borbenost mu je jedna od jacih odlika(a nju samo rijetki imaju)... Steta je sto ga povrede unistavaju...
Ferguson je odlican trener i za sada ne gubi bitku sa vremenom... Dovodjenje Verona, Ferdinanda, Hargrivsa i Berbatova su po meni jedni od njegovih najboljih poteza!

Na osnovu čega zaključuješ da Runijeva forma opada?
On upravo igra onako kako se od njega i očekuje a puno razloga ima zbog kojih ranije nije mogao da pokaže gde se najbolje snalazi.
Da ne davim sad o Ronaldovoj eri, ali i posle odlaska Ronalda, pa čak i dobar deo ove sezone, Ferguson ga je gurao isuviše levo, dakle igrao je ono što, recimo, Park trenutno igra u 433 formaciji. To nije njegova prirodna pozicija. I kada smo na početku sezone igrali 451 sa Runijem kao usamljenim napadačem nije dobro funkcionisalo jer je bio potreban kontinuitet igara kako bi se on navikao na tu poziciju. Sada mu izgleda ta formacija i pozicija usamljenog napadača najviše i odgovaraju uz 442 kada Berbatov igra malo iza njega.
Mislim da je Runi najkompletniji napadač na svetu i igra u skladu sa svojom reputacijom.

Mnogo toga je potrebno da bi neko bio najkompletniji... Nije samo dovoljno da daje veliki broj golova... Kristijano je uspio da probije tu granicu kada se kaze da je neko kompletan... Runi jos nije...ali je na odlicnom putu...

Znam sve sto se tice formacije... Time je pokazao da je spreman da se zrtvuje za tim...
Ovo uparivanje sa Berbatovom krajem sezone je u stvari smisljeno zbog Celzija...jer ce morati da razbiju Celzijevu odbranu... Ferguson je krenuo sa tim na vrijeme da bi se dobro uigrali... Vidjecemo kako ce se to zavrsiti...

A sada odgovor na tvoje pitanje...

Ovaj gol Runija je vrhunac njegove forme... Od ovoga ne moze bolje... Zasto? Zato sto je gol dao u direktnom duelu sa najboljim(dijeli sa Terijem tu titulu ove sezone) centralnim bekom Premijer lige... Govorim o Kolinsu...

Sve poslije tog gola je bilo mucenje...iako golovi i dalje dolaze... Ali golovi dolaze...zahvaljujuci tome sto Mancester konacno igra dobro za razliku od prvog dijela sezone... A ne zbog toga sto je Runi u nekoj posebnoj formi...

Osim toga...u posljednje vrijeme sve vise i vise pokazuje bolne grimase...a Runi ne zna da glumi te stvari...

A sada treba da vidimo kljucni dio sezone...i onda ces shvatiti razliku izmedju Kristijana i Runija...

P.S. Zasto Vidic ovdje nije dobio crveni?! Zato sto je sudio Fil Daud...

Ja sam žrebom veoma zadovoljan, verujem da je moglo lakše jedino da su CSKA i Bajern zamenili mesta. Bajernu je sa onakvom odbranom i golmanom i sa vrlo skromnim napadačima četvrtfinale krajnji domet.
Naravno treba obratiti pažnju na Robena i Riberija koji će biti ujedno i odlična provera za, pretpostavljam, finale sa Barselonom.

@Lucius Vorenus
Po meni je on jedan od vasih najboljih igraca... Sila... Uvijek odradjuje posao na pravi nacin gdje god da igra zato sto ocigledno koristi mozak(za razliku od mnogih drugih fudbalera koji igraju po automatizmu)! Osim toga borbenost mu je jedna od jacih odlika(a nju samo rijetki imaju)... Steta je sto ga povrede unistavaju...
Ferguson je odlican trener i za sada ne gubi bitku sa vremenom... Dovodjenje Verona, Ferdinanda, Hargrivsa i Berbatova su po meni jedni od njegovih najboljih poteza!

Ne bih se složio da je jedan od najboljih igrača, pre bih rekao da je jedan od najkorisnijih. To je igrač koji može igrati gotovo na svakoj poziciji u timu a zna se koliko takvi igrači znače klubu i nepotrebno je govoriti koliko je upravo takav igrač falio Junajtedu tokom čitave sezone. Iza sebe ima reputaciju velikog igrača, atribute koje si naveo stoje, međutim on je doveden za velike pare a igrao je vrlo malo i na njemu je da svojim igrama opravda dugo odsustvo sa terena.
Ferguson je napravio mnogo dobrih poteza ali i grešakašto se pojačanja tiče, ali definitivno se neki navijači ne bi složili sa tvojim odabirom ;)
Ferdinand je odličan potez.
Veron je bio ogroman promašaj, doveden za velike pare (oborio tadašnji rekord Premijer lige, čini mi se 30 miliona funti) a apsolutno ništa nije pokazao. Zbog toga je i odigrao 2 sezone za Junajted gde nikako nije mogao da se adaptira na Premijer ligu, brzu igru i pritisak koji tamo vlada.
Na stranu sve to, on je odlično igrao u Italiji i definitivno mu je takav stil igre više odgovarao.
Za Hargrivsa sam već rekao, za Berbatova se mnogi ne bi složili, međutim ja mislim da je to odličan igrač i da ljudi zapravo ne razumeju da on u Junajtedu nije klasičan špic već je više napadač iza usamljenog napadača kome je zadatak da otkuljuča odbranu. Ima fantastični tehniku, pregled igre i vrlo je inteligentan. Malo bi trebao da poradi na brzini i agresivnosti i biće svetska klasa. Ipak, za sada nije opravdao 30 miliona funti za koliko je doveden u Junajted.

Ovaj gol Runija je vrhunac njegove forme... Od ovoga ne moze bolje... Zasto? Zato sto je gol dao u direktnom duelu sa najboljim(dijeli sa Terijem tu titulu ove sezone) centralnim bekom Premijer lige... Govorim o Kolinsu...
Sve poslije tog gola je bilo mucenje...iako golovi i dalje dolaze... Ali golovi dolaze...zahvaljujuci tome sto Mancester konacno igra dobro za razliku od prvog dijela sezone... A ne zbog toga sto je Runi u nekoj posebnoj formi...
Osim toga...u posljednje vrijeme sve vise i vise pokazuje bolne grimase...a Runi ne zna da glumi te stvari...
A sada treba da vidimo kljucni dio sezone...i onda ces shvatiti razliku izmedju Kristijana i Runija...
P.S. Zasto Vidic ovdje nije dobio crveni?! Zato sto je sudio Fil Daud...

Kolins je daleko od najboljeg centralnog beka premijer lige. Pretpostavljam da ćeš uzeti za argument kako je Aston Vila primila najmanje golova i tu ubrajam i njegove zasluge, ali tu veliki udeo ima i postavka same igre Aston Vile. Ekipa koja svoju igra bazira na brzim igračima i kontrama, ima vezne igrače koji po potrebi mogu igrati i defanzivno i vrlo oštro na sredini (fantastični Milner recimo) a ujedno ima i solidnu zadnju četvorku ne prima baš puno golova. Meni se takav stil igre ne sviđa ali očigledno daje rezultate.
Za švalera se slažem da je odigrao odličnu sezonu, uprkos svemu što mu se događalo.
Pored njega izdvojio bih i Vermalena i Evansa.

Runi igra konstantno dobro i opet ponavljam, moje je mišljenje da to nema veze sa formom. Nisu golovi jedino merilo za dobru formu (iako su za napadača vrlo bitni).
Ali govorim o celokupnoj angažovanosti, njegovom pristupu igri, jednostavno podigao je svoju igru na jedan viši nivo, bacio sebe u prvi plan, i to kao da je bila injekcija za ceo tim da podigne svoju formu.
Naravno, ponovo se čuju glasine kako je Junajted "One-man team" i nije mi jasno kako ljudima ne dosadi da ponavljaju iz sezone u sezonu. Junajted je tim, ali naravno oduzeti Runija bio bi veliki hendikep, ali ništa manji nego oduzeti Arsenalu Fabregasa, Čelziju Drogbu, Liverpulu Toresa.
Razliku između Runija i Ronalda je nepravedno komentarisati.
Runi je svetska klasa i jedan od najboljih igrača na planeti, ali Ronaldo... Ronaldo jednostavno nije sa ove planete i ne postoji igrač sa kojim bi se on mogao uporediti.

Poslednja izmena:
A Flečer još jednom odigrao za 10ku :worth:

Inače, kod primljenog gola mi je reakcija Ferdinanda a posebno Nevila potpuno nejasna...kako je Tores ostao potpuno sam na pet metara od gola i lagano glavom dao gol...jeste bila kontra, ali ipak je bilo dovoljno vremena da mu se bar jedan približi.

Iskreno bile su dvije opcije koje je sudija mogao da uradi:
1) Ne svira penal i da crveni.
2) Svira panal i da žuti.

Očigledno se odlučio za opciju 2.

To su tvoje predpostavke a ne po pravilu ili bi možda ti tako hteo da bude:
Sigurno da je lakše dati karton ali u ovom slučaju žuti a ne crveni je ne vidim zašto bi dobio crveni kada nije bio sam ispred i nije bio u gol šansi.

To su tvoje predpostavke a ne po pravilu ili bi možda ti tako hteo da bude:
Sigurno da je lakše dati karton ali u ovom slučaju žuti a ne crveni je ne vidim zašto bi dobio crveni kada nije bio sam ispred i nije bio u gol šansi.

Nije bio u gol šansi? Jedino možda ako se uzme u obzir da je Maskerano počeo da ga čupa negdje na 20 metara od 16-erca...i nije prestao sve dok ovaj nije pao u 16, i eto ti penala.

I naravno da su moje pretpostavke, zato ih ja i izgovaram. A opcija sa crvenim bi bila nelogična, naravno. Zato je sudija donio pravu odluku odnosno penal + žuti karton.

Poslednja izmena:
Ne mogu da verujem da se posle onakvog ponašanja Toresa, starta Maskerana koji je bio za crveni karton i produžetka utakmice od 5 minuta neko usuđuje i da pomene sudije.
Zar nije jednostavnije priznati da je Liverpul u potpunosti nadigran, da je delovao bezidejno, da se Gerrard nije video tokom čitave utakmice, da su Rio i Vidić spakovali Toresa u dzep...
Očajna igra Liverpula, zaista bih se začudio da završe ispred Totenhema, Vile i Sitija, jer su objektivno lošiji od njih.

Da, Tores je bio veoma nervozan, mora da ga sudija nije vidio kada je šutnuo ''bijelu tačku''.
I kasnije tokom meča je pokazivao nervozu.

Gerard osim onog učešća u kontri iz koje smo primili gol potpuno neprimjetan.

Poslednja izmena:

Back