MAMUZA ZA NJENE SAPI

a konjski obad?
to je jedna mushica mnogo dosadna...peca i ne da mira...

ima i to valjda veze sa poezijom

npr...o obade moj,gde ti je roj,otisho u boj za konjski znoj,bodi ,bodi,bodi...samo nemoj mene u moje vene...ja vec imam sta da stavljam tamo po nekad kad mi je dosadno,i tu pesma iz poezije prelazi u prozu i zavrshava se epilogom da je on leteo tako dugo...onesvestio se na cesti u zgazila su ga kola.

ma,faking,jagodice,ako nisam sad dostigla svoj vrhunac nikad necu !!!

to ti je zivot...

e a znas sta ja kazem kad ga ufatimi tamo dole:
videcemo sta je to,pune ruke posla ili shaka jada...a oni svi misle da su to pune ruke posla...hahaha....klinacki...

e da...stih-pih !

odlazim uzvisena nema i daleka

Poljub - pečat ljubezni
14512004112500173985-0.jpg
O poljubu piši, so mi šefi naročili že na vratih uredništva. Sem se takoj obrnil, za spremembo vesel. Prvič sem se namreč videl v vlogi pravega, raziskovalnega novinarja. Razumete, kaj hočem reči?! :? :roll: ...aaa, aha! :D

....
Vrste poljubov, zanima nas predvsem francoski :D
....

Prvi poljub, to so tisti mravljinci

Zaljubljeni, usodno zaljubljeni smo v življenju le enkrat, če imamo (ne)srečo pa mogoče še nekajkrat. Zato ni čudno, da nam v tistem času zaljubljenosti srce bije močneje. Saj se še spomnite? Vsako priložnost, vsako minuto izkoristimo, da bi jo videli, srečali, vonjali, se pogovarjali in smejali z njo ter jokali. Predvsem pa moški čakamo na njen odziv (tako kot verjetno dekleta na našega). Kaj pa Ona, me sploh ljubi, se namreč sprašujemo. In čeprav nam naša izbranka kaže še tako razpoznavne znake vzajemne všečnosti, kot na mravljišču boječe čakamo na tisti odrešilni prvi poljub. Ki nam bo dokazal, da je vzajemna privlačnost obrodila sadove, da se lahko svet vrti tudi v drugo smer, če Midva tako hočeva.

Zatorej ne pozabite teh kratkih ur prvih poljubov dveh zaljubljencev. Preveč so dragoceni. Polni neizrekljive sreče in hrepenenja na krilih še nedolžne ljubezni. So izraz tiste privlačnosti, ki nas pozneje odnese v razburkano morje strasti. Zavedajmo se, da so prvi poljubi med najbolj romantičnimi trenutki v življenju vsakega, poročenega ali pa tudi ne, para. Ali kakor je napisal veliki angleški dramatik Shakespeare: Poljubi so pečat ljubezni.

P. S.: Za vse tiste (najstnike), ki imate zares veliko tremo pred oh-in-sploh prvim poljubom. Ne skrbite, pozabite na "usodni trenutek", prepustite se toku, prepustite se svojim čustvom. Nič grdega ni v njih, zato se lahko rodi le nekaj lepega. Nepozaben (prvi) poljub.

14512004112500173985-3.jpg
Kako do še slajših poljubov?

Noben nasvet ne škodi, če je le zastonj, pravi moj oče. Zato mi ne zamerite, če se bom delal pametnega in delil nasvete tudi pri tako specifično osebni stvari, kot je samo poljubljanje. Pa začnimo torej:
- Vsaka, še tako močna zaljubljenost mine. Tiste napetosti v želodcu ni več, prijetnega adrenalina in povišanega srčnega utripa prav tako ne. Tudi tisti vroči, pojedel-te-bom-od ljubezni poljubi so zmeraj redkejši. Dokler nekega dne dokončno ne izgine ves njihov čar. Toda ne bojte se. Čeprav se ne poljubljate več tako zelo strastno in neučakano kot v prvih mesecih svoje "zatreskanosti", se še zmeraj radi potopite v ustnice svoje izbranke. Zavedate se namreč, da so za vas tudi manj vroči poljubi še kako pomembni in polni majhnih užitkov.
- Glede na zgoraj povedano, bi bilo idealno, če bi se v odnosu trudili in poskušali partnerja presenetiti tudi z raznolikimi poljubi. Tako npr. si lahko ustnice namažete s sladkorjem ali soljo. Zakaj pa ne?

Nekatere napake pri poljubljanju

- Nekateri partnerji preprosto ne prenesejo, da se jih poljublja v javnosti. Poljub imajo za tisti rob intimnosti, ki bi jo radi ohranili le zase in za partnerja. Čeprav se ne strinjamo s takšnim razmišljanjem, spoštujmo željo življenjskega sopotnika in ga ne poljubljajmo na javnem mestu, vsem na očeh....

- Fantje,
ko se bo vaša deklina hvalila s svojimi dnevnimi uspehi, bo le malo verjetnosti, da bo vesela vašega vnetega poljubljanja. To "zalizovanje" ji bo namreč povedalo: ne zanima ga, kaj sem počela, kaj se mi je zgodilo. Zatorej, fantje, ne pozabite: (čisto) vsak trenutek za poljubljanje res ni pravi.
- "Špela, te lahko poljubim?" Kaj si nor ali copata od copate, mladenič?! Takšnih stvari se pač ne sprašuje? Ali si kdaj vprašal izbranko, ali jo lahko presenetiš z rdečo vrtnico?
- Hitrost. Kakor pri dirkanju v formuli 1 so tukaj prehitri, vsaj večinoma, moški. Punce, pa tudi zrelejše ženske, se v statistikah ravno ne izrekajo za "desantne napade". Zatorej fantje, počasneje. Ženske namreč zagotavljajo, da bo ob počasnejšem, bolj romantičnem ljubezenskem ritmu vaš užitek večji in celovitejši.
- Ustnic se ne grizlja, sploh pa se jih ne grize do bolečine. Razen če se ne gresta kakšnih drugih igric, o katerih pa beseda danes ne teče.
- Poljubljate se z nekom, ki ni vaš uradni življenjski sopotnik. Hm, čas je za trezen premislek ali skrivnosten vroč seks.
- In na koncu zapisa teh napak: če je vaš partner zares neroden ali vam kakšna malenkost pri njegovem poljubljanju nikakor ni všeč, mu to povejte. Odkrito in brez dlake na jeziku. Pa bo prihodnost v ljubezni - verjetno - spet lepša.

14512004112500173985-5.jpg

Epilog za konec, konec za epilog

Čeprav sem o poljubu črpal tudi iz svojega izkustva, se v zadnjih tednih poglabljal v takšne in drugačne tekste o poljubljanju, anketiral znance, nekih strogih in definiranih dejstev ali pravil preprosto nisem mogel, pa jih tudi nočem, postavljati. To pa zato, ker je vsak poljub na svetu tako čudovito enkraten. Unikatno nebeški. In samo moj (tudi, če ti ga ukradem). Še nocoj.

P.S. ženi: Bodi brez skrbi, izkustva je bilo bolj malo. Punce so se povsod le veselo smejale, ko sem konspirativno razlagal, da sem na sledi zares velike novinarske zgodbe. In da lahko novinarski prispevek podprem z novimi dejstvi, če mi le dajo poljub. Francoskega.

Piše: Blondika Kojoterovič :p

(Fotografije: kojote) ;)

Back