Maltezer

ovo moje dzukelce i dalje zeza sto se jela tice
nece ciste granule pa nece
moram nesto da pomesam da bi ih pojeo
kuvano meso,pirinac ili sargarepu(kuvanu ili presnu)
sta god ali ciste nece
ne znam sta da radim
jel ima neko neki svet
da li da promenim granule ili ne?

:cepanje:
Tezi celo jutro trazi svoju govedju kosku
i ja sad se lepo obukla da idem u dvoriste
i sad ja da obujem cizme
kad ono nece i nece
nesto tvrdo
kad ono ja proverim
- i izvadim kosku
a ona celo jutro njuska po celoj kuci

Mima,pa ako neće ne mora,ako tebi nije teško,što na silu.z;)
Ja uvek imam u rezerevi ili kajmak ili komadić slaninice,kojim izgnječim po granulama da zamiriše,mada više voli kajmak,kafena kašičica ,dobro rukom umešam i jede ko zmaj,to mi je lakše nago da mislim šta bi dodala,a bitno mi je da ne gladuje jer onda povraća penicu. z:poz:

Lavice to neka mnogo mala kost kad je upala u čizmu?:dontunderstand:

Lavice, Tezi ima dovoljno duge siske za onaj friz kao onaj show maltezer.Dobro iscesljaj, pa u korenu natapiraj,a onda zagladi pa uvezi,malo viljuskastim delom ceslja izvuci i to bi trebalo da bude to. Ja probala dok je Munji bila duga dlaka i super je ispalo, samo sto je on odmah krenuo da sapama skida gumicu ,jer ih ne podnosi.Posto Tezi nosi gumice, probaj.

ajde da vas pitam
sad citam na drugom forumu
vlasnici ''show pasa'' kazu da pet psi ne trebaju da imaju rodovnike, da ne treba da idu na izlozbe, i da ne bi trebalo da se pare? :dontunderstand:
sta, izlozbe samo za odabrane?:dontunderstand:

Svaki pas sa rodovnikom pre parenja treba od sudije da dobije potvrdu da odgovara standardu rase a od toga kako prodje i od toga sta mu pise u rodovniku, kao i od savesti vlasnika, da ne kazem odgajivaca (jer se kod nas skoro svako ko ima rasnu zenku samoproklamuje u odgajivaca) zavisi da li ce psa i upariti i koliko ce naplatiti parenje/stence. Ali cak ni od show quality roditelja ne bude celo show quality leglo, nego bude deo izuzetno kvalitetnih i deo sasvim prosecnih stenaca, dok je kod prosecnih roditelja skoro zanemarljiva verovatnoca da se dobije show quality potomstvo pa njihovo parenje ima ulogu iskljucivo za neki, da kazem, srednji stalez koji zeli bas tu rasu, bez obzira na kvalitet psa.

Kupljen je na sajmu ,kad je bila izložba pasa u Beogradu,ne znam koji je butik u pitanju,ali budu uvek sa štandovima na izložbama. :)

Lavice ,moje mišljenje je da su izložbe za sve pse sa rodovnikom,a sudije bi trebalo,ako nisu neznalice,da izaberu vrhunske predstavnike rase,sa najboljim karakteristikama,zdrave i prave,i da se oni pare i produžuju rasu.Naravno to se ne odnosi na jednu izložbu nego na bar tri od kojih je jedna i međunarodna. Sve što nije takvog kvaliteta da ide u pet ,koji se isto može pariti,(mada ne vidim svrhu osim ako vas ne vuku za rukav kupci) ako su predstavnici zdravi i ne prenose neke nasledne mane ili bolesti,a njihovi vlasnici žele da imaju odgajivačnicu pet kvaliteta,mada se tu već dosta gubi na samoj rasi,kod nas se tako radi zbog cene,pa imamo sve više pasa kojima u rodovniku piše jedno a oni su nešto drugo. Ne znam zašto svako ko ima rasnog psa ima potrebu da i zaradi na njemu,tj.da ga pari i prodaje štence,ali ne bih ulazila u to. Svako bi trebao da odluči po svojoj savesti,jer svako zna šta ima u kući i koji je to kvalitet.z:poz:
Ako neko želi štene svog psa ne vidim razlog zašto ga ne bi upario sa psom kojeg želi.ne bitno da li ima papire ili ne,naravno ako će štencima biti obezbeđeni domovi,ja se već deprimiram koliko pasa završava na ulici. :(

Tu je najveci problem sto "savesni odgajivaci" :roll: prodaju m... za bubrege pa daju popust za nevadjenje rodovnika, pa onaj ko je malo platio i ne zali da ono sto nije ispalo ono sto je zeleo izbaci na ulicu. I ja se stresiram zbog izbacivanja i napustanja pasa, mada je nekad i bolje psa prepustiti sudbini nego mu pruzati ono sto mislis da mu odgovara i sto ti mozes. (Usla sam izgleda u trag onoj maloj beloj, na lancu je kod jako losih ljudi, da odem da im je trazim, ispalo bi da je zbog njihovog duga od 8285 dinara kod mene u radnji, da im natrljavam na nos koliko su gadni, bedni i odvratni.)

Lavice ,izložbeni maltezeri dolaze upakovani,a frizura im se sređuje na licu mesta,pred takmičnje. Stvarno bi bilo lepo da svi koji imaju maltezere posete neku od većih izložbi,nije isto gledati na slikama i uživo,a i vlasnici su skroz otvoreni za priču,poneki savet,informaciju.z:poz:

Interesantno, oni ciji su psi dovoljno kvalitetni da se oni kao odgajivaci ne bi osecali ugrozeno su uvek otvoreni za razgovor, voljni da posavetuju, podele iskustva... Bas sam se prijatno iznenadila na jednom BG CACIBu pre mnogo godina, kad sam imala priliku da upoznam gospodju Vuk iz ZG i njene kotone. I ne samo sa nama, obicnim ljubiteljima pasa, pricala je i sa Marijom Radovanovic koja je izrazila zelju da uz svog tadasnjeg Jorkija nabavi i kotona, sa jednom zenom kojoj su prodali "kotona" u tipu maltica, ma prema svima je bila krajnje prijatna i predusretljiva, a kucovi... :zaljubljena:

nije preterano postavljen
taman koliko treba
a krevetic je mekan i sav pumpast
Ari sav upadne u njega

Da, pise na sajtu i cime su punjeni. :)

Svaki pas sa rodovnikom pre parenja treba od sudije da dobije potvrdu da odgovara standardu rase a od toga kako prodje i od toga sta mu pise u rodovniku, kao i od savesti vlasnika, da ne kazem odgajivaca (jer se kod nas skoro svako ko ima rasnu zenku samoproklamuje u odgajivaca) zavisi da li ce psa i upariti i koliko ce naplatiti parenje/stence. Ali cak ni od show quality roditelja ne bude celo show quality leglo, nego bude deo izuzetno kvalitetnih i deo sasvim prosecnih stenaca, dok je kod prosecnih roditelja skoro zanemarljiva verovatnoca da se dobije show quality potomstvo pa njihovo parenje ima ulogu iskljucivo za neki, da kazem, srednji stalez koji zeli bas tu rasu, bez obzira na kvalitet psa.
stvar je u tome sto meni niko nije rekao da je ona pet dog
i u krajnjoj liniji sudija moze to da odredi

stvar je u tome sto meni niko nije rekao da je ona pet dog
i u krajnjoj liniji sudija moze to da odredi

Ne mora ti niko ništa reći,niti treba neko da pametuje na osnovu slike,a nije psa ni video uživo ni opipao,možda si ti jedna od srećnica koja je iz pet legla dobila show psa, idi na Beogradsku izložbu,pogledaj šta se izlaže,uporedi sa svojim psom pa ćeš znati u koju kategoriju spada,to nisu nijanse vrlo lepo se vide razlike i golim okom.z:poz:

E svasta
ovo kao da mi pricate ajd dokazi da nije pet
i kao da sam ja u oblacima
z:shock:

Niko ništa ne traži niti je nekom bitan tuđi pas,ti lavice potenciraš tu priču da ti niko nije rekao da ti je pet kvaliteta,ali ti nisu rekli ni da je show.:dontunderstand:
Ja sam stekla utisak da ti očekuješ od nas da donesemo sud,a to je malo bezveze,niti ti mi poznajemo psa niti smo sudije,meni može neki pas da se više svidi neki manje,da mi se pas ne sviđa,to mi je skoro nemoguće,za ostalo ćeš morati sama da dođeš do zaključka ako ti je to toliko bitno,ja za mog psa znam na čemu sam.z:poz:

Niko ništa ne traži niti je nekom bitan tuđi pas,ti lavice potenciraš tu priču da ti niko nije rekao da ti je pet kvaliteta,ali ti nisu rekli ni da je show.:dontunderstand:
Ja sam stekla utisak da ti očekuješ od nas da donesemo sud,a to je malo bezveze,niti ti mi poznajemo psa niti smo sudije,meni može neki pas da se više svidi neki manje,da mi se pas ne sviđa,to mi je skoro nemoguće,za ostalo ćeš morati sama da dođeš do zaključka ako ti je to toliko bitno,ja za mog psa znam na čemu sam.z:poz:
a ja svo vreme pricam kako mi nije bitno i da mi je bitno samo da me ne napadaju jer sam ''pet psa'' vodila na izlozbu
nebitno ajde druga neka tema,

a ja svo vreme pricam kako mi nije bitno i da mi je bitno samo da me ne napadaju jer sam ''pet psa'' vodila na izlozbu
nebitno ajde druga neka tema,

Ne znam ko te napada :dontunderstand:,ja sam uvek za to da se poseti neka dobra izložba i dobije komentar od sudije koji poznaje rasu,ako sami ne znamo na čemu smo.z:poz:
Može nova tema,ova je već pohabana. :lol:

Back