Maltezer

Ma vole i maltezerke društvo nego se malo femkaju i hoće da im se priđe polako ko nekim damicama,a on je još mali pa ne zna te fazone i verovatno se zaleti i skače,što dotičnim primadonama nikako ne imponuje :manikir:,pa ga olaju za sve pare.:mrgreen:
Šaljemo i mi njemu :zag:

A što ste se ulenjili dragi moji forumaši?
Da li se i dalje mučite sa krpeljima?
Kako li je našem Munji bez mame?
Mi smo hvala na pitanju dobro. Šetamo samo popodne, pošto smo prepodne odsutni.
Mrvica ne pravi lom. uredno piški u WC kad nismo tu, sem što ponekad iznese četku za pranje iz istog. Ludo se zabavlja sa praznim balonom za vodu od 5l.
Ako ste mislili, a moram da priznam da sam i ja pomislila da posle one boce i čipa u subotu neće više smarati veterinare u našem kraju, prevarili ste se. Sa zadovoljstvom ih i dalje obilazi. Zezamo se na poslu da imam kuče mazohistu.

Ja dosta napisala, a sad malo vi.:bye::bye::bye:

Goco baš mi je drago da se Mrvica polako uhodava u život sa ljudima.:klap:
Mi smo par dana prestali da muku mučimo sa krpeljima ali evo juče opet nađoh jednog koji joj šeta po šapicama :sad2:.Hvala Bogu još joj se ni jedan nije zakačio :worth:,ali ja sam u velikom strahu,nakon onog što je zadesilo Enu.
Nadam se da će Munja preživeti bez mame,veliki je on dečak.;)

friz2.jpg
[/URL][/IMG]

Mi se ošišasmo,nisam imala više živaca da strepim dal ću na vreme videti krpelja ili ne :confused:,grumerki iz Puffy pet-a je baš bilo žao:(,jedva se nagodismo ,ali bar nije olindrana(kao što se nagledasmo u zadnje vreme) već ima frizuricu,koja se meni mnogo dopada.:zaljubljena:

Popi je kao lutka!!
Ja nisam za to da se pse kojima se gaji dlaka-shishaju, ali Popi stvarno jako dobro izgleda u ovoj skracenoj varijanti.
Osim toga, nailazi i vreme kada se menja dlaka iz bebece u odraslu, a to je jako tezak period sto se tice odrzavanja.
Prava devojka :zper:

Ma ja sam prva za to da maltezer bude maltezer a ne malo belo kuče,mada su me i neke grumerke ubeđivale da je ošišam kad je već ne izlažem što je meni apsolutno bezveze,pošto sam kupila maltezera a ne kratkodlakog psa,ali ja se iz skoro svake šetnje vraćam sa po nekim krpeljem koji gmiže po njoj. Želela sam da uradim sve što je u mojoj moći da ga primetim i izvadim što pre. Možda sam paranoična,ali ono što se Eni desilo je previše strašno da bih se igrala,a zaštite očigledno nisu pouzdane.

Morala sam malopre da prekinem pa nisam stigla da pohvalim frizuru. Meni se baš takvi dopadaju. Juče sam srela jednog dečka sa istom frizurom. Možda su išli kod iste frizerke. I ja ću odvesti Mrvicu čim stignem. Primetila sam, bar ovde u kraju da su uglavnom svi ošišani. Naš Mrvica ima najdužu dlaku.Verovatno su ošišani, mnogo lakši za održavanje.

A mi se menjamo svaki dan. Počeo dečko da diže nogu kad piški napolju. Sad su svi stubovi, uglovi itd.. naši.:lol: Umesto onih zuba skoro su nam izrasli novi.Kad čuje neku kucu napolju počeinje da laje. Ali zato i dalje kad ide napolje i na semaforu laje za medalju. I mene uredno budi u 06.:histericna::rida: I zato sad spava, a bogami ću i ja za njim.:bye:

Medena je. Vidjala sam osisane maltezere, ali Popi je osisana za desetku.:) Prava curica. A kao sto kaze Gaga jako dobro izgleda u ovoj skracenoj varijanti. Sada sam i ja u dilemi da osisam moju Laru. Sva je zarasla i sve teze je za cesljanje.:( Ohrabrilo me kako to lepo izgleda na Popi.

Gago, kako je Ena? Da li je rana zarasla? :think:Cime se sada stitite od krpelja? Uzasno me uplasile njene slike sa onom otvorenom ranom. Po deset puta pregledavam Laru kada se vratimo iz setnje. Do sada smo imali srece. Doduse odmah sam joj stavila i ogrlicu. Smrducka pomalo ali nema krpelja.:bye:

Ma dok zaraste proci ce izgleda jos vremena... Mada, pomak se vidi. Izmedju nozica je krenulo da zarasta, i to lepo, da nije obrijana nista se ne bi videlo.
Sada se nadamo da ce i ovo na grudima, gde je bukvalno dupli sav, krenuti da zarasta i da ce nam onda biti glavna briga kako da malu rascesljam, okupam i cime da je mackam i kljukam ne bi li dlaka krenula da raste i ona opet zalicila na onu nasu staru Endzu :)
Inace, ona je vesela, skakuce kao zeka, a kod lekara je dooobra, da bolja ne moze biti i pored svega sto je jadna prezivela...

Zdravo narode. Ja stigla. Munja je pola sata skakao po pola metra uvis i još toliko me lizao kada me je ugledao, jedva uspeh da uđem u kuću od njega.Ništa mu ne fali, i super mu je bilo i bez mene, kao dokaz ,tu su i neke slike koje su juče napravljene-naravno posle kupanja.
22849216733276332814810.th.jpg

22579216733268666148910.th.jpg

Poruka od Munje: ,,Popi- bas si slatka!"

Poslednja izmena:
Moja stota poruka.:vatromet:

Goco- Munja jos ne podize nogu kad piski ( ima 7 meseci).To je uradio samo jednom nakon posete jednog maltića i pudlana koji su mu prepiskili teritoriju. Mi se jos pravimo da smo bebe.:bye:

Poslednja izmena:
Pa mi smo napredni:lol:. Od juče do danas mu poispadali zubi dole, mnogo je nervozan, samo grize ,reži i laje. Popeo nam se svima na glavu.Evo sin ne može da hoda od njega. Pocepao mu čarape. Ako digne noge da ga ne grize, onda laje. A valjda će i to brzo da prođe.Mene naravno ne grize, ali jadno moje dete nastrada od:evil:

Mogu da zamislim Munju kako se radovao. Sada je :D što mu se vratila mama.

catycat mislim da nećeš pogrešiti pošto su slične građe,lepo će joj stojati,samo nađi dobru grumerku,ne daj je bilo kome u ruke.:bye:

Dobrodošla Bomida,ipak si mu falila iako ne izgleda tako,ali sad je sve opet super.:ok: Munja je pravi lepotan.:zper:

Goco ,kao i kod ljudi,dok ne prerastu da se mogu vezati,šiške prave problem,ja sam Popi jedino tu zadržala dužu dlaku,mnogo je lakše i njoj i meni.:bye:

Poslednja izmena:
Ja pomislila da će Mrca da se skuva ispod bujne dlake, kad ono treba kaputić i kabanicu da mu kupim. Jadničak nije bio dva dana napolju,sem na terasi. Šta da radi kad nema odgovarajuću garderobu, čekamo da poraste. Baš smo stipse.:(

Kamenicvet, ti zaboravljas da u Nishu postoji groomer, groomerka, koja je ucila od istog majstora ;) Postoji isti salon i u Bg i u NIshu, a i u NS :)
Da totalno sam zaboravila na taj detalj,:rumenko:onda neće biti problema.:bye:

Goco pa napravi mu sama nešto od stare dečije garderobice ili rukav nekog džempera ,njemu neće smetati važno da se ne smrzava.:mazipsa:

U komsiluku mi je maltic cija vlasnica nije na forumu, pa posto ne znam odgovor na njeno pitanje- pitam sve.
Da li normalno sto je njena kuca pocela da dobija tamne pege po kozi(prvo oko genitalija i stomaka,a sad i po ostalim delovima,ne nesto preterano ali su primetne). Kako je krenuo - mogao bi uskoro da postane i DALMATINAC.I on je stene ima 6.5 meseci.

I moj Mrvica ima tufnice po koži, stomak, repić itd. Ne znam tačno kada sam ih prvi put primetila, otprilike pre mesec dana.
Eto opet nam se vreme prolepšalo pa nema potrebe za mojim krojačkim umećem.:zcepanje:

:bye: drustvo
Sve redovno citamo ali nikako da stignemo da se i mi javimo...
Slicice sa pufnicama su prelepe...meni su maltezeri jednostavno slatki i sa frizurom a i bez nje.:heart::heart::heart:
ako uspem posle podne cu postaviti neku slicicu sa mojim lopticama-debeljucama...samo bi da :zjede::rostilj::mesi: pa ponekad ukradu i rucak od svog drugara(sumske kornjace), a ostalo vreme bi samo da leze u svom dvoristancetu na suncu...
do sledeceg puta:cao::cao:

Ako neko jos nije cipovao i vakcinisao svog malisana, a planira to da uradi , sada je pravo vreme.Grad Beograd ce krajem juna po svim veterinarskim stanicama sprovesti akciju besplatnog cipovanja i vakcinacije protiv besnila- tako bar kaze moja veterinarka. Proverite kod svog veta i sto da ne ustedide neki dinar.
Pozdrav svima.

Back