Malta

• Začetnik teme Začetnik teme 1234
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
dsc07493ix7.jpg

dsc07488bd0.jpg

I naravno , kad je rec o oruziju , ja uvek ogladnim (
nekakav atavizam???)
....... odlican sendvic u malteskom fazonu... leba im je nenormalno ukusan i traje dugo..., paradjaz, kapers, domaca tuna, luka, maslinovo ulje, masline te domaci sir sa biberom....salata.....i je jeftin sendvic a ukusan mmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
dsc07330nx2.jpg

Birgu

panorama42wc5.jpg

St lawrenc - Spomenik - zastitnik Birgu (opstine)

Inace St Lawrenc je pogubljen 258 godine po vreme cara Valerijana. Ispekli su ga na raznju. Legenda je da je u jednom momentu kazao da je dovoljno pecen od jedne strane i da ga okrenu malko na drugu te da prionu na klopu......
Pored toga sto je zastitnik mnogih gradova i delatnosti zastitnik je i kuvara!:-)

dsc08834tz4.jpg

panorama58zj5.jpg

Da li je iko bio na Malti .Razmisljam se nesto da uplatim preko jolyja Maltu u septembru pa me zanima kako je tamo,utisci,cene,kupovina,hoteli.
Nikoga ne znam da je skoro tamo bio pa me bas zanimaju nove informacije.
Ide li se uopste na Maltu i da li je uopste vredno ici jer samo malo agencija ima aranzmane za Maltu.

Da li je iko bio na Malti .Razmisljam se nesto da uplatim preko jolyja Maltu u septembru pa me zanima kako je tamo,utisci,cene,kupovina,hoteli.
Nikoga ne znam da je skoro tamo bio pa me bas zanimaju nove informacije.
Ide li se uopste na Maltu i da li je uopste vredno ici jer samo malo agencija ima aranzmane za Maltu.

Zdravo Markones ,

Evo ja sam se pre nekoliko nedelja vratio sa Malte i moram ti reci da se nesto slabo ide iz Srbije.Ali naravno to sto ne idu gradjani Srbije ne znaci da niko ne ide..Kao po obicaju najbrojniji su Englezi koji Maltu i ne smatraju bas za neko inostranstvo i tamo se osecaju kao kod kuce...U principu veoma je malo gradjana iz Istocne Evrope...uglavnom standardna klijentela koja vec decenijama posecuje ostrvo...
Pitao si da li je vredno posetiti Maltu.Vredno je posetiti svaku zemlju na svetu jer ces videti nesto novo,upoznaces neke nove ljude i njihov nacin zivota,probati neku novu hranu,prosetaces ulicama koje se razlikuju od onih na koje si navikao...A Maltu je svakako vredno posetiti...Iako je mala trebace ti vise od nedelju dana da vidis sta sve tamo ima jer je veci deo Malte pod zastitom Uneska i bukvalno cela drzava je muzej na otvorenom...
O cenama,hotelima,samom ostrvu i svemu sto ima veze sa Maltom pisao sam citave eseje ( ma ni turisticke brosure nemaju toliko informacija :)) na jednom drugom sajtu koji se bavi iskljucivo turizmom.I tebi i svima koji su zainteresovani da saznaju sve o Malti poslacu na pvt ime sajta i pod kojim nikom sam pisao postove o Malti i sve ces saznati sto ti treba,kako gde stici,sta videti,cene,hoteli,shoping,hrana....

Zanima me da li si skoro bio, kakve su cene (hrana, pice, restorani, ulaznice, garderoba, suveniri)....ako sam dobro shvatila, evro je valuta, ne koriste vise svoju 'monetu' cini mi se? Idem u maju, sve me zanima..... :hvala:

Poslednja izmena:
Golden beach , dovlacili su pesak iz Libije. Ostalo je sve zabetonitano koliko sam ja videla. Hrana je ok , italijanske koliko hoces tako da neces ostati gladna :)

...podizhem Temu ...
...nakon 3 godine ( od informacija koje je napisao forumash Skaarj mnogo toga se promenilo na Malti...Euro je njihova valuta...vozachi javnog prevoza ( buseva ) nisu vishe neozbiljni...busevi su ostali isti...sjajna atrakcija...ima i novih...putevi kao nashi...a voze kao pijani Turci...no, nit manjeg ostrva nit vishe istorije...o mocci, koja je danas josh vecca ( Malteshki Vitezovi ) neccu ni da pishem ( nakachicce se neki lokalni UltraNaZZi )...
...svakome ko ima makar malo avanturistichkog duha i ne voli 100% pasivan odmor neka se "dohvati" ove lokacije...da bi se obishlo (skoro) sve treba vam aktivnih 7 dana...u kombinaciji rent-a car-om i sa javnim prevozom...rent-a car ne treba uzeti vishe od 3 dana...1 dan Tojota Auris je 25 Eur...ostalo bus...ok, mozhe i sve sa busem...ali, veccina linija ide do Vallete a onda dalje...uskoro ccu postaviti neke fotke onih mesta koje je propustio pomenuti forumash...za pochetak...JAT-ova karta ( povratna ) je nekih 270 Eur...iz Trevisa, kod Venecije ( ali ne sa St Marco Airport, nego onaj u Trevisu ) kartu Ryanair-om mozhete dobiti za nekih 50 Eur / povratna ( ako je platite 2 meseca unapred )...u cenu su urachunate apsolutno sve takse...iprtljag u avionu cce vas dodatno koshtati 30 Eur...ruchni je free do 10kg...i treba obratiti pazhnju na dimenzije istog......do Trevisa mozhete kolima...parking je 6Eur / dan u letnoj sezoni...ili, doleteti iz Temishvara Wizzair-om do Trevisa...bus Venecija - Airport Treviso je 9 Eur ( povratna karta )...

Poslednja izmena:
...
2q3yjbc.jpg

...
2ivh63o.jpg

...unutrashnjost Katedrale Jovana Krstitelja...ovaj Sv je zashtitnik Templara ( kako onog millitary Reda, tako i Jovanovaca tj. Hospitalaca iliti Malteshkih Vitezova )...i Masona takodje...

...
16rlt4.jpg

...jedan od ( mnogih ) grobova Vitezova unutar same Katedrale

...
dw43zb.jpg

...
2s0o9k4.jpg

...
jax2jk.jpg

...ovo su 3 dela od Karavadja koje je on naslikao na Malti i podario ih Katedrali Jovana Krstitelja u znak zahvalnosti shto su mu pomogli pruzhajucci mu utochishte nakon njegovog bekstva iz Italije zbog ubistva...ubrzo nakon njegovog dolaska on je pristupio malteshkim Vitezovima, ali njegov duh je "samozhiv"...ovde je zabranjeno bilo kakvo snimanje...snimci su uradjeni krishom...

...
ab5j4h.jpg

...pored ovog shto pishe, OvO je mesto za Inicijacije, takodje...

Poslednja izmena:
...
280t6q0.jpg

...mapa starog grada Vallete...onaj mali krug ispred br. 17 je glavna bus stanica...odatle kreccu svi busevi na Malti ( i dolaze )...

Poslednja izmena:

Back